İtalyan ekibi Como'nun Premier Lig'den Wolverhampton ile oynadığı hazırlık maçında Marco Curto'nun Hwang Hee-Chan'a aktör 'Jackie Chan' diye seslenmesini FIFA ayrımcılık olarak değerlendirdi ve futbolcuya 10 maç ceza verdi.

Serie A’ya bu sezon yükselen Como bu yaz Premier Lig ekibi Wolverhampton ile temmuz ayında Marbella’da hazırlık maçı oynadı. Karşılaşmada Como oyuncusu Marco Curto bir pozisyonun ardından İngiliz takımının Güney Koreli golcüsü Hwang Hee-Chan için takım arkadaşına “Onu görmezden gel, kendini Jackie Chan sanıyor” dedi.

Curto’nun bu sözleri üzerine Wolverhampton futbolcusu Daniel Podence rakibine yumruk attı ve kırmızı kart gördü. Maçın ardından Premier Lig ekibi, Marco Curto’yu ırkçılık yaptığı gerekçesiyle FIFA’ya şikayet etti.

Marco Curto iki yıl içinde benzer bir davranışta bulunursa cezasının beş maçlık bölümünü de çekecek.

FIFA Güney Koreli futbolcuya Hong Kong’lu aktör Jackie Chan’in ismiyle seslenilmesinin ayrımcılık içerdiği kanaatine vardı ve Marco Curto’ya cezai yaptırım uyguladı. FIFA’dan yapılan açıklamada “Marco Curto ayrımcı davranıştan suçlu bulundu ve 10 maç men cezası aldı. Cezanın beş maçı, iki yıl süreyle ertelendi. Ayrıca oyuncunun toplum hizmetinde bulunması ve FIFA tarafından onaylanmış bir kurumda eğitim görmesi kararlaştırıldı” dendi.

Jackie Chan kimdir?

7 Nisan 1954 doğumlu dövüş ustası Jackie Chan aktör, yönetmen, yapımcı, senarist ve şarkıcı olara biliniyor. Filmlerinde; akrobatik dövüş stiliyle ve eşyaları silah olarak kullanmasıyla tanınıyor. Jackie Chan, 1962’den beridir 100’ün üstünde filmde oynadı ve Hollywood Bulvarı’nda kendi adına yapılmış yıldızı var.

Irkçılık bir gol daha yedi: Hakarete bir yıl hapis