Sergen Yalçın, transfer görüşmelerinde bulunduğu Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ı kendisine saygı duymamakla suçladı. Tanımadığını söylediği teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok gerisinde kalacağını iddia etti.

2020-2021 arası Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapan ve çifte kupa sevinci yaşayan başarılı çalıştırıcı Sergen Yalçın, Kafa Sports’a açıklamalarda bulundu. Yalçın, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın teknik direktör arayışları devam ederken kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdiğini fakat aralarında geçen konuşmadan dolayı üzüldüğünü belirtti.

Sergen Yalçın şunları söyledi: “Hüseyin Yücel arıyor ‘Görüşelim’ diyor, Hasan abi arıyor… Ben ‘Hasan Abi’ diyorum, samimiyiz. Aynı sitede oturuyoruz. Hasan abi beni aradı, ‘Sana bir şey danışacağım. İki teknik direktör adayı var, onlarla görüşeceğim’ dedi. Ben de bana isim sorulacak, danışılacak sandım. Kim olduğunu sordum, ‘Sen ve Nuri Şahin’le görüşeceğim’ dedi.”

Konuşmasına devam eden Sergen Yalçın, Beşiktaş Başkanı ile arasında geçen görüşmede ciddiye alınmadığını hissettiğini vurguladı. Yalçın, “Bizimle görüşülecek, biz sunum yapacağız. Sonra da bir tercih yapılacakmış. Ben daha ciddiye alınmamızı beklerdim, daha saygı duyulmasını beklerdim” dedi. Sergen Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “Sonrasında ‘Abi konuyu uzatmaya gerek yok. Ben böyle konuşmalar yapmaya alışkın değilim. Çalışacaksam inanacağım, başarılı olabileceğim bir yerde çalışmak isterim’ dedim ve teşekkür ettim. Teklif de zaten çok teklif gibi değildi, samimi bir konuşma gibiydi. Belki de samimiyetimize güvenerek böyle konuştu ama ben bu konuşmaya üzüldüm.”

Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst resmî imzayı attı

Beşiktaş’ın yeni hocası Hollandalı Giovanni van Bronckhorst’u tanımadığını belirten Sergen Yalçın, “Onun hakkında bilgi sahibi değilim. Mutlaka bir şeyler planlamışlardır onu getirirken. Herhalde bir cazibesi vardır, neyine bakılarak alındı bilmiyorum teknik direktör olarak. Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra Trabzonspor ve Beşiktaş’ın daha altta kalacağını düşünüyorum ligde. Geçen sezonun benzeri olacak diye düşünüyorum” dedi.

Sergen Yalçın, Fenerbahçe’nin anlaşmaya vardığı Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile ilgili görüşlerini de açıkladı. Yalçın, “17 senedir yabancı hoca şampiyon olamıyor Süper Lig’de. Önemli bir istatistik bence, yabana atmamak lazım. Mourinho çok karizmatik bir isim. Türk futboluna ve Fenerbahçe’ye renk katacağını düşünüyorum. Şampiyon yapar mı? Yapabilir ama çok net konuşmamak lazım, burası Türkiye. Yarın biraz kar yağan bir deplasmana gittiğinde işler değişebilir. İyi kadrosu var zaten, takviye de yapacaklar. Teknik direktörlüğü tartışılacak bir isim değil ama son 10 senesi tartışılır. Gittiği her kulüpten tazminat almış ama öncesinde de ciddi başarıları var” diye konuştu.

Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi 

2020’nin Ocak ayında Beşiktaş’ın başına geçen Sergen Yalçın, 2020/21 sezonunda hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşarak sezonu çifte kupayla kapattı. Sezon sonu yaz döneminde sözleşme krizi yaşayan Yalçın, yeni sezona Siyah-Beyazlılar ile başlasa da beklenen performansı gösteremedi. Yalçın ile yollar Aralık 2021’de ayrıldı. Beşiktaş’ın başında toplam 79 maça çıkan Sergen Yalçın, 45 galibiyet, 10 beraberlik, 24 mağlubiyet aldı ve 1.84 puan ortalaması yakaladı.
Son olarak bu yılın Ocak ayı ile Mayıs ayları arasında Antalyaspor’u çalıştıran Sergen Yalçın, çıktığı 23 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı, 1.22 puan ortalaması tutturdu.