Euro 2024 C Grubu'nda son maçlarda İngiltere ile Slovenya; Danimarka ile Sırbistan golsüz berabere kaldı. İngiltere lider oldu, Danimarka ve Slovenya ile birlikte son 16'ya kaldı. Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

EURO 2024’te gece C Grubu’nun son maçlarına sahne oldu. İngiltere ve Slovenya karşı karşıya gelirken Danimarka ise Sırbistan karşısında yeşil zemine çıktı.

İngilizlerin Slovenya’ya karşı oynadığı maça iki takım da kontrollü başladı. İki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı devre orta saha mücadelelerine sahne oldu. 41’inci dakikada Trippier iyi bir orta açarak tehlike yaratsa da Harry Kane topa dokunamadı ve Köln’de soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Kazanan tarafın grubu lider bitireceği maçta ikinci yarı da oldukça kısır bir mücadele sunmayı sürdürdü. Bu kasvetli maçın 75’inci dakikasında yaşadığı depresyon yüzünden uzun süredir formasından uzak kalan Sloven yıldız Ilicic oyuna girdi.

Maçta uzatma dakikalarına da golsüz eşitlikle girilirken 90+2’de ender gelişen İngiliz ataklarından biri yaşandı. Kane’in tek pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Palmer’ın gelişine şutunda, kaleci Oblak yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti. Mücadele 0-0 sona erdi, iki takım da el ele üst tura yükseldi.

Danimarka turladı, Sırbistan eve dönüyor

Grubun diğer maçında Danimarka ve Sırbistan karşılaştı. Bu maç da tıpkı İngiltere maçı gibi kontrollü oyun ve az pozisyona sahne oldu. Allianz Arena’da soyunma odasına 0-0’la gidildi.

İkinci devrenin başında Dusan Tadic oyuna dahil oldu ve iki takım da biraz olsun hareketlendi. Şampiyonaya devam edebilmek için kazanmaktan başka çaresi olmayan Sırbistan rakip kaleye daha kalabalık yüklenmeye başladı. Bu çabalarının sonucunda Sırplar 80’inci dakikada net bir fırsat yakaladı ancak Vlahovic’in araya girdiği topta takımın bir diğer santrforu Mitrovic net fırsattan yararlanamadı.

Danimarka ve Slovenya hiç kazanmadan turladı, sıralama zar zor belirlendi

İngiltere’nin beş puanla lider çıktığı C Grubu’nda Danimarka ikinci, Slovenya ise en iyi üçüncüler arasına girerek son 16’ya yükseldi, Sırbistan elendi. Danimarka ve Slovenya üç maçta üç beraberlik elde etti ve iki takım da hiç maç kazanmadan tur atlamayı başardı. Averajları doğal olarak aynı olan iki takım rakip fileleri de aynı sayıda havalandırdı. UEFA’dan yapılan açıklamada Slovenya’da yardımcı antrenör Milivoje Novakovic’in gördüğü sarı kartın dahil edildiği, kart puanında Danimarka’nın daha iyi durumda olmasından dolayı ikinci olduğu belirtildi. Genel sıralamada Slovenya’nın önünde bulunan Danimarka grup ikincisi oldu ve Almanya ile eşleşti. Slovenya’nın rakibiyse son günkü maçların ardından belirlenecek.

C Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y Av. P
İngiltere 3 1 2 0 2 1 1 5
Danimarka 3 0 3 0 2 2 0 3
Slovenya 3 0 3 0 2 2 0 3
Sırbistan 3 0 2 1 1 2 -1 2

Türkiye için kritik çarşamba: Dananın kuyruğu Çekya karşısında kopacak