Beşiktaş'ta üçüncü Vincent Aboubakar dönemi resmen bitti. Kamerunlu futbolcu sözleşmesinin son yılında Hatayspor'a gitti. İki kez şampiyonluk kupasını kaldıran, bir dönem hain olarak damgalanan Aboubakar Beşiktaş'a üçüncü kez 'Elveda' dedi.

Vincent Aboubakar 2017-17 sezonunda Porto’dan Beşiktaş’a kiralık olarak gelirken sakatlık geçmişi soru işareti yaratıyordu. Bir sezon önce Kartal’ı şampiyonluğa taşıyan Mario Gomez’in yerine gelmesi nedeniyle ilk haftalarda eleştirilerin odağında yer aldı. Ama Türkiye’ye alıştıkça açıldı, golleri sıralamaya başladı. Cenk Tosun ile birlikte takımı şampiyonluğa taşırlarken 12 gol attı, dört asist yaptı.
Ertesi sezon Porto’ya geri dönerken Beşiktaş onu ve Süper Lig’e etkisini unutamıyordu. Yıllar geçti. Geri döndüğü Porto’da sakatlıkların pençesinden kurtulamadı. Diz sakatlıkları üst seviye takımlara transfer yapmasını engelledi. 2020-21 sezonunda Porto onu bırakmış, sözleşme yenilememişti.

Sergen Yalçın onu suçladı: Bilerek oynamadı

Dönemin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, özel bir sözleşme yaparak Kamerunlu futbolcuya kucak açtı. Aboubakar sakatlanırsa sözleşmesi tazminatsız feshedilecekti. 30 maça ulaşırsa ise bir yıl daha Beşiktaş’ta kalacaktı. Sergen Yalçın yönetimindeki Kartal’da sezona harika başladı. Ardı ardına golleri sıraladı. Takımını zirveye taşıdı. Bitime 10 hafta kala her şey değişti. Ligde 26, kupada üç maça çıkan Kamerunlu futbolcu sakatlandı. Kamerunlu futbolcu bir kez daha forma giyerse sözleşmesi otomatik olarak uzanıyordu. Aboubakar bunu istemiyordu. Onun gözü daha yüksek meblağlı bir anlaşmadaydı. Sakatlandığını iddia etti, 10 hafta forma giymedi. Puan olarak önde olan Beşiktaş averajla Galatasaray’ı geçerek şampiyon olurken Sergen Yalçın onu kasten oynamadığını ima etti: “Maç başladı, Aboubakar zaten hiçbir şey yapmıyor. Depar bile atmıyor, koşmuyor. Çok rutin oynuyor. Dakika 44’e falan geldi, bir pozisyon oldu bu kendini yere attı ‘Aah!’ diye bağırmaya başladı. ‘Ne oldu ya, vuruldu mu bu?’ dedim. Benim maçta çapraz bağlarım falan koptu. Böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz yani. Sakatlandım dersin, devreye bir dakika var zaten. ‘Hocam beni değiştir’ dersin. Öyle hareketler yaptı ki sahada, ben güleceğim ama kendimi zor tutuyorum. Kamera çekiyor rezil olacağız. Dedim herhalde vuruldu bu, tribünden falan ateş ettiler bir bakın buna.”

Beşiktaş tepki olarak Aboubakar’ın siyah beyaz fotoğrafını kullandı.

Beşiktaş’taki ikinci dönemi nefretle bitti. Siyah beyazlılar sosyal medyadan yaptığı şampiyonluk paylaşımında bütün futbolcuların renkli, onun siyah beyaz fotoğrafı kullanıldı. İhanetle suçlanıyordu. Sezon sonunda yüksek bir ücret karşılığı Suudi Arabistan’ın El Nassr takımına gitti.

Golcüler göçüyle yine Beşiktaş’a geldi

Nefretin sevgiye dönüşmesi çok sürmedi. 2022-23 kış transfer döneminde golcüler göçüyle tekrar Beşiktaş taraftarıyla buluştu. Manchester United’dan ayrılan Cristiano Ronaldo El-Nassr’a gitti. El-Nassr yabancı kuralı nedeniyle Aboubakar’la yollarını ayırdı. Dünya Kupası’nda iyi performans gösteren dönemin Beşiktaş forveti Wout Weghorst Manchester’a transfer olurken Beşiktaş da çözüm olarak eski golcüsü Aboubakar’ın bonservisini aldı. Şenol Güneş onu çık istiyordu. Böylece Kamerunlu futbolcunun üçüncü Beşiktaş dönemi başladı. 16 Süper Lig maçında 13 gol attı, formda Şenol Güneş Beşiktaş’ının en verimli ismi oldu.

Beşiktaş iki maçın ertelenmesi için federasyona başvurdu

2023-24 sezonunda işler tersine döndü. Ekim ayının ilk haftası sonuna kadar 11 gol atarken üç asist yaptı. Şenol Güneş’in ayrılmasıyla iyice takımdan koptu. Beşiktaş’ta Ahmet Nur Çebi giiderken yerine Hasan Arat geldi. Afrika Uluslar Kupası öncesi takımdan uzak kalması tepki uyandırıyordu. Saç ektirme bahanesiyle Paris’e gittiği haberleri çıktı. Bunu yalanlasa da Fenerbahçe maçı sonrası yeni yönetim tarafından kadro dışı bırakılmaktan kurtulamadı. Ardından affedilse bile bağlar kopmuştu. 1-0 kaybedilen Galatasaray maçında Beşiktaş taraftarı onu ıslıklıyordu. Bağlar kopmuştu. Son olarak 18 Mayıs 2024’de Hatayspor karşısında forma giydi. Bir de gol attığı maç 2-2 bitti.

Yeni sezonda takımda istenmeyen kişiydi. Yönetimden gelen mesajlar onun gitme teklifini kabul etmediği yönündeydi. Taraftar ona tepki gösteriyordu. Kaderin bir cilvesi olarak Beşiktaş formasıyla son golünü attığı Hatayspor ile anlaştı. Siyah beyazlılar 20255 yazında bitecek sözleşmenin karşılıklı anlaşmayla sonlandırıldığını açıkladı. Teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay’ı getiren Hatayspor ise Kamerunlu futbolcu ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş formasıyla toplam 117 resmi maçta sahaya çıkan Aboubakar 60 gol atarken 14 asist yaptı. Aboubakar’ın bir daha siyah beyazlı formayı giymesi zor gözüküyor. Ama daha önceki vedalarından sonra da aynı sözler kullanılmıştı. Bakalım zaman ne gösterecek?

UEFA sopası Başakşehir’e ‘kısmen’ isabet etti! Beşiktaş ve Trabzonspor sınıfı geçti