Süper Lig'in beşinci haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor 1-1 berabere kaldı. Trabzon'un yaklaşık 80 dakika 10 kişi oynadığı maçta Uğurcan Çakır yıldızlaştı. Uğurcan bu sezon kalesine gelen 18 şutun 17'sini kurtardı.

Ligde iki maç, iki puan, sıfır gol. Avrupa’da iki eleme turu, iki hayal kırıklığı. Bir teknik direktör ayrılığı. Trabzonspor için yeni sezon nereden bakılırsa bakılsın kâbus gibi başladı. Sezonun ilk faturası Abdullah Avcı’ya çıktı. Deneyimli teknik direktörle yollar ayrıldı. Yerine kulübün en büyük efsanelerinden Şenol Güneş geldi. Beşinci Güneş döneminin ilk karşılaşması kaderin cilvesi olsa gerek, Beşiktaş maçına denk geldi.

Şenol Güneş’in teknik direktörlük kariyerinde şampiyonluk yaşadığı tek takım Beşiktaş, Trabzon’un tam aksine Karadeniz deplasmanına doludizgin geliyordu. Yeni transferleriyle sezona Galatasaray’ı 5-0 yenerek başlayan ekip ligde de kayıpsız ilerliyordu. Üç maçta üç galibiyet alan ekibin amacı yoluna firesiz devam etmekti. İşler Beşiktaş’ın istediği gibi başladı. Henüz 13. dakikada Edin Visca’nın Rafa Silva’nın aşilinin üst tarafına arkadan müdahalesiyle VAR incelemesi sonucu kırmızı kart çıktı. Ancak 16. dakikada Okay Yokuşlu’nun golü maçın Beşiktaş için kolay geçmeyeceğinin habercisiydi. Trabzon’un Süper Lig’de bu sezonki ilk golü sonunda gelmişti. Ancak maçın yıldızı gol atan değil, golleri önleyen isim olacaktı.

Uğurcan Çakır son yıllarda inişli çıkışlı performanslarıyla kimilerinin beğenisini kazanırken kimi çevreler tarafından fazlasıyla eleştiriliyor. Ancak iyi gününde Türkiye’nin en iyi kalecisine dönüşen Uğurcan rakiplere kök söktürüyor. İşte Beşiktaş maçı da o günlerden birine denk geldi. Hoş Uğurcan için özellikle bu sezonki Süper Lig performansı istikrarlı olarak üst düzey demek yanlış olmaz. Beşiktaş’a karşı Gedson’un 39. dakikadaki şutunu önleyemeyen Uğurcan 36. dakikada Rafa Silva’nın net gol pozisyonunda başarılıydı. Ancak maçın kırılma anı şüphesiz ikinci yarıda Portekizli futbolcunun topukla yaptığı şık vuruşta yaşandı. Uğurcan öyle bir refleks gösterdi ki adeta maçı ortada tuttu. Bu andan itibaren, o pozisyondaki kadar net fırsatlar üretemeyen Beşiktaş yaklaşık 80 dakikasını bir kişi fazla oynadığı maçta iki puan bıraktı.

Uğurcan Çakır bu sezon Süper Lig’de kalesine gelen 18 şutun 17’sini kurtardı. Uğurcan Beşiktaş’a karşı tam altı kurtarış yaparken rakibinin 1.47 gol beklentisinden yalnızca bir gol çıkarmasına müsaade etti. Karşılaşma boyunca yüzde 75’le topa sahip olup 13 kez korner fırsatı yakalayan Beşiktaş kritik maçta bir türlü rakip kaleciyi aşamadı. Uğurcan Çakır yine o “süper” modunu açtı ve takımına bir puan kazandırdı. Şenol Güneş beşinci kez başına geçtiği Trabzonspor’da yine mağlubiyet almadan başlangıç yapmış oldu. İşlerin yoluna girmesi için zamanı olan Trabzonspor’da gemiyi limana kaptan yanaştırdı. Uğurcan Çakır yıldızlaştı, Trabzon zor da olsa puanı aldı.