Paris Olimpiyat Oyunları'nın dördüncü gününde rekorlar yine havada uçuştu. Simone Biles ve ABD tarih yazdı.

Kaylee McKeown 100 metre sırtüstünde 57,33 saniyeyle Olimpiyat rekoru kırıp unvanını korudu. Bu, Avustralya’nın kadınlar yüzmede dördüncü altını oldu. ABD’li Regan Smith gümüş alırken vatandaşı Katharine Berkoff bronzun sahibi oldu. 

Erkekler 800m serbest finalinde İrlandalı Daniel Wiffen, 7.38.19’luk derecesiyle Olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyaya uzandı. ABD’li Bobby Finke ikinci İtalyan Gregorio Paltrinieri üçüncü oldu.

Simone Biles önderliğindeki ABD Kadın Artistik Cimnastik Takımı, takım mücadelesinde altın madalyaya uzandı. Biles böylelikle kariyerinin beşinci altın madalyasına uzandı ve gösterişli ABD cimnastik tarihinde en fazla altın kazanan sporcu olmayı başardı. Biles, Sunisa Lee, Jordan Chiles, Jade Carey ve Hezly Rivera oluşan ekip İtalya ve Brezilya’nın önünde yer alarak Tokyo’daki gümüşün ardından yeniden podyumun zirvesine döndü.

Atıcılık branşı trap kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu. Chateauroux Atıcılık Merkezi’nde gerçekleştirilen müsabakalarda toplamda 48 puana ulaşan Büyük Britanyalı Nathan Hales, altın madalya kazandı. 44 puan elde eden Çinli sporcu Ying QI gümüş madalyanın sahibi olurken Guatemalalı Brol Cardenas ise bronz madalyayı kazandı.

Boksta iki devam iki tamam

Masa tenisinde Çin hakimiyeti sürdü

Çin, masa tenisi karışık çiftlerde altın madalyanın sahibi oldu. South Paris Arena 4’te gerçekleştirilen müsabakaların finalinde Chuqin Wang ve Yingsha Sun’dan oluşan Çin, Jong Sik Ri ve Kum Yong Kim’in yer aldığı Kuzey Koreli ekibi 4-2 yenerek altın madalya kazandı. Bronz madalyayı ise Chun Ting Wong ve Hoi Kem Doo’dan oluşan Hong Kong’u 4-0 mağlup eden Jonghoon Lim ve Yubin Shin’in yer aldığı Güney Kore ekibi elde etti.

Judo müsabakalarında kadınlar 63 kiloda Sloven Andreja Leski altın madalya kazandı. Champ de Mars Arena’da gerçekleştirilen müsabakaların finalinde Meksikalı Prisca Awiti Alcaraz’ı 10-1 yenen Leski, altın madalyayı boynuna taktı. Bu kategoride bronz madalyayı Kosovalı Laura Fazliu ile Fransız Clarisse Agbegnenou paylaştı.

Eskrim müsabakalarında kadınlar epe takım kategorisinde madalyalar sahibini buldu. Grand Palais’te gerçekleştirilen müsabakalarda İtalya, finalde ev sahibi Fransa’yı 30-29 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Çin’i 32-31 yenen Polonya elde etti.