Singapur Grand Prix sıralama turlarında Lando Norris pole pozisyonunu elde ederken Max Verstappen de ilk çizgiyi kapattı. Ferrari pilotları ise Q3'te şoku yaşayarak dokuz ve onuncu sırada kaldı.

Formula 1’de sezonun 18’inci ayağı olan Singapur Grand Prix’sinde sıralama turları gerçekleştirildi. Marina Bay caddelerinde gecenin karanlığını aydınlatan Formula 1 otomobilleri sıralamanın ilk seansında soğuk asfaltta yol tutuşu bulmakta zorlandı. Bu şartlarda Lando Norris’in çok hızlı gözüktüğü ortamda Leclerc ve Russell elenme riskini küçük de olsa hissetti. Q1’de havlu atan isimler sırasıyla Ricciardo, Stroll, Gasly, Bottas ve Zhou oldu.

İkinci seansta asfalt biraz daha ısınınca yol tutuşu da birden arttı. Böylelikle Norris 1.29’lu derecelere inen ilk isim oldu. Olaysız geçen seansta Perez bir türlü istediği turu birleştiremezken Hülkenberg ise oldukça hızlı gözüktü. Williams pilotlarının ikisi birden aracın suyunu çıkardılar ve aralarındaki fark 0.007 saniye olarak kayıtlara geçti. Buna karşın Albon ve Colapinto elenmekten kurtulamazken Perez de onlara eşlik etti. Magnussen 14, Ocon is 15’inci oldu.

Pole pozisyonunun belli olacağı Q3’te piste son olarak Ferrari araçları çıktı. İlk denemesini Piastri gerçekleştirmişken çıkış turuna hazırlanan Sainz start-finiş düzlüğüne çıktığı virajda yaşadığı arkadan kaymayı toparlayamadı ve bariyerlere çarptı. Kazanın ardından kırmızı bayrak çıkınca Piastri hariç diğer pilotların turları iptal oldu. Sainz için ise seans tur atamadan noktalandı.

Sainz’ın aracının kaldırılması ve bariyerlerin düzeltilmesinin ardından sekiz dakika kala seans yeniden hareketlendi. Kalan sürede pilotların tamamı tek tur atma opsiyonunu seçti. İlk deneme bir kez daha Piastri’den geldi ve kendi turunu geliştirdi. Takım arkadaşı Norris ise genç Avustralyalıyı yaklaşık yarım saniye geride bırakarak pole pozisyonunun sahibi oldu.

Verstappen ikinci sırayı alırken Hamilton da Piastri’yi geçip üçüncü cebi elde etti. Piastri dört, Russel beşinci olurken günün en başarılı performansı altıncı sırayı elde eden Hülkenberg’den geldi. Alonso yedinci, Tsunoda ise sekizinci oldu. Charles Leclerc pist limitleri ihlali nedeniyle turu silinince dokuzuncu sırada kaldı. Sainz ise diğer kırmızı otomobilin ardında ilk 10’u tamamladı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda heyecan sezonun 18’inci yarışı Singapur Grand Prix’siyle devam edecek.

Singapur’da yarış heyecanı 22 Eylül Pazar günü saat 15:00’te başlayacak.