Fazlı oyuncu Sofyan Amrabat kendini sarı lacivertli renklere bağlayan imzayı atarken 'Jose Mourinho sizi isterse 'Hayır' demek çok zor dedi. Acun Ilıcalı ise Portekizli teknik direktörle transfer için son bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçe, Faslı oyuncu Sofyan Amrabat’ı kadrosuna kattığını duyurdu. Sarı lacivertllerden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Fiorentina takımında forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz” denildi. Ambarat, Fenerbahçe tarihindeki Aatıf Chahechouhe, Nabil Dirar, Youssef En-Nesyri’den sonra dördüncü Faslı futbolcu oldu.

Fenerbahçe’nin Ali Koç başkanlığında gerçekleştirdiği 100. transfer olan Sofyan Amrabat, sarı-lacivertli ekibin tarihindeki 192. yabancı oyuncu olarak kayıtlara geçti. Sofyan Amrabat, aynı zamanda Türkiye’de Kayserispor ve Galatasaray forması giyen, şu anda da Yunanistan ekiplerinden AEK’da oynayan Nordin Amrabat’ın kardeşi. Futbola Hollanda’da başlayan Sofyan Amrabat, Utrecht altyapısında çeşitli yaş gruplarında forma giydikten sonra A takıma yükseldi. İki yıllık A takım tecrübesinin ardından Feyenoord’a transfer olan Amrabat, daha sonra Belçika ekiplerinden Club Brugge ile anlaşmaya vardı. Club Brugge formasını bir sezon giydikten sonra İtalya Serie A ekiplerinden Hellas Verona’ya kiralık giden Amrabat, burada da bir yıl forma giyip Fiorentina’ya transfer oldu. 2022 Dünya Kupası’ndaki performansıyla adından söz ettiren 28 yaşındaki futbolcu, geçen yılı kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da geçirdi. Fenerbahçe, Faslı futbolcunun yedinci kulübü oldu.

Fenerbahçe’nin ‘zafer’ gecesi! Balkanlar’dan gelen üç puan

Kanarya, Sofyan Amrabat için imza töreni düzenledi. Fenerbahçe yöneticisi Acun Ilıcalı ile birlikte toplantıya çıkan Sofyan Amrabat özetle şunları söyledi…

Acun Ilıcalı’ya özel teşekkür: Öncelikle Acun Bey’e sözlerinden ötürü çok teşekkür ederim. Çok mutlu ve çok gururluyum. Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Büyük sorumlulukları olan kulüp. Başkanımıza, Sayın Mario Branco’ya bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Acun Ilıcalı’ya özel teşekkür etmek istiyorum. Biz bu transfer için iki aydır konuşuyorduk. İlk günden beri kendimi ailenin bir parçası gibi hissediyorum. Beni ne kadar istediklerini gösterdiler. Ben de bana verdikleri güvenini karşılığını onlara vermek ve bu kulüpte başarılı olmak istiyorum. İnşallah şampiyonluklar da görmek istiyorum.

Jose Mourinho sizi isterse ‘Hayır’ demek çok zor: Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Tabii ki buraya gelmem de Jose Mourinho’nun etkisi de oldu. Kendisi Special One. Jose Mourinho sizi isterse ‘Hayır’ demek çok zor.

Ambarat, Roma-Fiorentina maçından sonra Mourinho ile arasında konuşmayı anlattı.

Mourinho bana ‘Seninle çalışmak istiyorum’ demişti: Roma-Fiorentina maçından sonra gelip bana unutamayacağım anlar yaşattı. Benim yanıma gelip ‘İnanılmaz bir oyuncusun bir gün seninle çalışmak istiyorum’ demişti. Aynısını ben de ona söyledim. Elhamdülillah şükürler olsun ki bugün Fenerbahçe futbolcusuyum. Mourinho winner koç ben de winner bir oyuncuyum. Mourinho nereye giderse kazanıyor. Ben de kazanmak üzerine oynayan bir oyuncuyum. Ligi kazanmak için son saniyeye kadar savaşacağız. Taraftarımızı bunu hak ediyor. Dün stadyumdaydım ve inanılmız bir atmosfer varı. İnşallah Mourinho ile birlikte şampiyon olacağız.

Sıkı çalışmalıyız: Stadyumdaki izlenimim çok iyiydi. Atmosferi çok beğendim. Takımın kalitesini de çok sevindim. Güçlü bir kadromuz var. Dünden daha iyi ne yapabiliriz? Bu mantalite de olmalıyız. Hedefimiz daima ileriye doğru olmalı ve sıkı çalışmalıyız.

Düşmez kalkmaz bir Tadiç

Fred ile oynamak heyecan verici: Fred fantastik ve inanılmaz bir oyuncu. Uzun yıllar Manchester United’da oynadı onunla oynamak için çok heyecanlıyım. Takımın geri kalanı ile de çok heyecanlıyım. Çok iyi bir takım ve çok kaliteli bir ekip olduğunu düşünüyorum. Bir an önce katkı sağlamak istiyorum. Fenerbahçe’de kazanmak istiyorum. Fred ile oynamak çok heyecan verici benim için.

Fenerbahçe’yi düşündüğüm zaman iyi hissediyorum: Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Ben bir kulüp seçtiğim zaman kalpten tercih etmeyi isterim. Fenerbahçe’yi düşündüğüm zaman iyi hissediyordum. Bu hissi de açıklamak zor. Başka kulüplerden de ilgi vardı. Bu ilgileri aldığınızda düşünmeniz çok normal. Çünkü bu çok normal. Galatasaray hakkında konuşmak istemiyorum. Galatasaray gibi bana teklif yapan bütün kulüplere saygım var.

Manchester United maçı çok güzel olacak: Avrupa Lig’nde Manchester United maçı çok güzel olacak. United dünya çapında bir takım. Güçlü bir takım bizim için iyi bir test maçı olacak. Geçen sene orda oynadım. Eski arkadaşlarımı görmek de benim açımdan çok iyi olacak. O maçı sabırsızlıkla bekliyorum.

Acun Ilıcalı, ‘İstediğimiz futbolcuların hepsini transfer etmeyi başardık’ dedi.

İmza törenine katılan Acun Ilıcalı hem Ambarat hem de kulübün transfer planlaması hakkında konuştu. Acun Ilıcalı özetle şunları söyledi…

Fenerbahçe büyük bir karakter transfer etti: Sofyan bize inandı. Biz de ona inandık. Sofyan Amrabat bu süreçte çok ciddi teklifler almasına rağmen bize verdiği sözden taviz vermedi. Son derece dik durdu. Fenerbahçe bugün sadece bir futbolcu değil, çok büyük bir karakter transfer etti.
Jose Mourinho’nun bir numarası Sofyan Amrabat’tı: Bizim için tarihi bir gün. Uzun zamandır hayalimiz olan, Fenerbahçe’de görmek istediğimiz Sofyan Amrabat’ı takımımıza kattık. Hocamız Jose Mourinho’nun bir numarası Sofyan Amrabat’tı. Hocamıza yine en istediği oyuncuyu getirebildiğimiz için mutluyuz.

Bana ‘Koy parayı al Acun’ diyorlar: Transferde bana ‘Koy parayı al Acun.’ diyorlar. Öyle bir sistem yok. Burada kurallar var. Finansal Fair-Play var. Bu sistem içerisinde satranç oynuyoruz. Her dakika, her kuruşu hesaplıyoruz.

Kazanan Fenerbahçe oldu: Sofyan Amrabat 10 teklif aldı. Hepsini reddetti, dik durdu ve kulübüne sadece “ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum” dedi. Sadece son gün üçü İngiltere, biri İspanya’dan toplam 4 transfer teklifi aldı. O dik durdu ve kazanan Fenerbahçe oldu.

Transferde Fenerbahçe farkı: Transfer süreci benim için zor geçti. Şu anda bu yaz için vaktimin çok ciddi bölümünü kulüpte geçiriyorum ve bir yandan da bi kulüp sahibi olarak şunu söyleyebilirim, orada sistem böyle değil. Burada başkan olmadığım için operasyonun içine daha çok girmem gerekti. Sonu mutlu olunca insan çok mutlu olur ya onun mutluluğunu yaşıyorum. İstediğimiz futbolcuların hepsini transfer etmeyi başardık. Fenerbahçe farkı.

Fenerbahçe’ye Avrupa Ligi’nde tanıdık rakipler

Hayalini kurduğum şeyi yapıyorum: Sekiz saat boyunca telefondaydım. En son gece 2’ydi telefon hiç durmamıştı. Ama bunlar hayalini kurduğum şeylerdi. Başkanımıza teşekkür ediyorum bana bu fırsatı verdiği için.

Yeni transfer için Mourinho ile toplantı: Hocamızın ‘bana mutlaka sol bek alın ya da başka oyuncu alın’ diye bir isteği yok. Mourinho ile son bir toplantı yapacağız. Eğer istediği bir mevki ve profil olursa ona listemizi vereceğiz. Onun içinden seçeceği futbolcu ile ilgili çalışma yapacağız. Fenerbahçe’de sistem böyle çalışıyor.

Ambarat transfer belli olmasına rağmen maça çıktı: Ambarat’ın karakterini anlatmak için bir örnek vermek istiyorum. Fenerbahçe’ye transferi belli olmasına rağmen kalkıp en zor düzey maçta oynamak. Daha önce formasını giydiği inanılmaz bir maçta 9 kişi kalmış bir takımda oynadı. Çok etkilendim. Sofyan sakatlanma ihtimali olabilecek en zor düzeydeki deplasman maçına Macaristan’a gitti.

Sofyan Amrabat, Fiorentina’nın UEFA Konferans Ligi play-off rövanşında Macaristan’ın Puskas Akademia ile deplasmanda oynadığı müsabakada 120 dakika forma giydi. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşma önce uzatmalara, ardından penaltılara giderken, İtalyan ekibi penaltı atışları sonrasında lig aşamasına kalmayı başarmıştı.

Büyükler çıldırdı: Transferde Fenerbahçe ve Galatasaray’da hareketli saatler