Fenerbahçe'nin Fiorentina'dan zorunlu satın alma şartıyla kiraladığı Sofyan Amrabat, eski takımı Manchester United'a karşı oynanacak maç öncesi İngiliz basınına konuştu. Amrabat, Fenerbahçe'ye geliş sürecini de anlattı.

Fenerbahçe, Jose Mourinho’yu takımın başına getirdikten sonra Portekizli teknik direktörün istediği transferler için gaza bastı. Bu doğrultuda altı numara bölgesine bir takviye yapılması gerekiyordu. Bu isim uzun uğraşlar sonucu Faslı Sofyan Amrabat oldu. Geçen sezonu Manchester United’da geçiren, bonservisi Fiorentina’da olan oyuncu zorunlu satın alma şartıyla kiralık olarak Fenerbahçe kadrosuna dahil edildi.

Bu hamlenin hikayesini bizzat Amrabat, İngiliz kaynak Daily Mail’e anlattı. Amrabat “Erik ten Hag’la özel bir ilişkim var. Bu yaz beni Manchester United’da tutmak istiyordu. Ona en iyisini diliyorum ama bugünkü maç için değil, umarım kaybederler. Ayrılığımla ilgili şeyi Jason Wilcox’a (Manchester United Futbol Direktörü) sormalısınız. Mourinho sizi aradığında ve siz onun 1 numaralı hedefi olduğunuzda durum farklı oluyor. Fenerbahçe bana gerçekten gerçekten beni istediğini hissettirdi. Sevgiyi hissettim ve hayır demek zordu. Kalbimle seçtim. Jose Mourinho, başarı ve kupalar kazanmak demektir. Buna ikna oldum ve bu sihir değil. Gelişmemiz gerekiyor. Çok sayıda kaliteli ve yeni isim var. Bu yüzden biraz zamana ihtiyacımız var. 6 ayda bile mükemmel olmayabilir ama futbolda özel bir şeyler yaratmak için zaman ihtiyacımız var” dedi.

Amrabat bu sezon şu ana kadar Fenerbahçe formasıyla altı maça çıktı ve bu karşılaşmalarda takımına bir asistle katkı sağladı. Amrabat’ın asisti Twente deplasmanında geldi. Oyuncu, Dusan Tadic’e olağanüstü bir pas atarak Sırp oyuncunun golle buluşmasını sağlamıştı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa devlerine karşı sahada, Başakşehir ilk galibiyetini Slovenya’da arıyor