Bundesliga'da son şampiyon Bayer Leverkusen, geçen sezon izleyenleri alıştırdığı son dakika gollerine devam etti. Florian Wirtz takımını 90+10. dakikada galibiyete taşıdı.

Geçen sezonki performansla Bundesliga tarihinin ilk namağlup şampiyonu olan Bayer Leverkusen, kadronun büyük kısmını koruyarak başladığı yeni sezona da benzer hedefle girdi. Süper Kupa maçında Stuttgart’ı geçen ekip zorlu Mönchengladbach deplasmanında sezonu açtı. Granit Xhaka, eski takımına 12. dakikada enfes bir gol attı ve Bundesliga’da açılışı olağanüstü yaptı. Son şampiyon 38. dakikada Florian Wirtz ile farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarıda maçın seyri değişti. Nico Elvedi 59. dakikada skoru 2-1’e getiren golü atmayı başardı. Tim Kelindienst 85. dakikada attığı golle durumu eşitledi. Skor 2-0’ken Mönchengladbach taraftarının meşale gösterisi nedeniyle oyun bir süre durdu. Bu duraklama maç sonuna artı 10 dakika olarak yansıdı. 90+9. dakikada VAR tarafından çağrılan hakem, Leverkusen lehine penaltı kararı verdi. Geçen sezon birçok maçını son dakikalarda kazanarak veya beraberlik golü bularak yenilgisiz kapatan Leverkusen bir kez daha son dakikada üç puana uzanma imkanı yakaladı. Wirtz bu imkanı ilk aşamada değerlendiremedi. Leverkusen’in 10 numarasının penaltı vuruşunu Jonas Omlin kurtardı ancak Wirtz dönen topu boş ağlara yolladı ve takımını 3-2’lik galibiyete taşıdı. Leverkusen şampiyonlukla bitirdiği lige yine bir son dakika galibiyetiyle başladı.

PSG farkla devam

Sezona 4-1’lik Le Havre galibiyetiyle başlayan PSG, ikinci hafta maçında evinde Montpellier ile karşı karşıya geldi. Bradley Barcola’nın erken golüyle öne geçen başkent ekibi 24. dakikada Marco Asensio ile durumu 2-0 yaptı. İlk yarı böyle bitti. Barcola ikinci yarıya da iyi başladı ve 53. dakikada durum 3-0’a geldi. PSG durmadı. 58. dakikada Achraf Hakimi skoru 4-0’a getiren golü kaydetti. Hemen iki dakika sonra genç yıldız Warren Zaire Emery sahne aldı ve 60. dakikada durum 5-0 oldu. Altıncı gol 82. dakikada geldi. Dembele yerine oyuna dahil olan Kang In Lee ağları havalandırıp takımı adına skoru 6-0 yaptı. PSG bu skorla puanını altıya yükseltti. Montpellier bir puanda kaldı.

LaLiga’da günün sonuçları:

Celta Vigo-Valencia 3-1

Sevilla-Villarreal 1-2