NFL takımlarından Los Angeles Rams'in 28 yaşındaki koşucusu Sony Michel emekli olmaya karar verdi. Michel, lige 2018 yılında dahil olmuştu.

Farklı sporlarda bazı sporcuların erken emeklilik kararları birçok hayranı şaşırtır. Son olarak futbolda Gareth Bale’in aldığı emeklilik kararı fazlasıyla konuşulmuştu. Bale, bu kararı verdiğinde henüz 33 yaşındaydı. Şimdilerde 32 yaşındaki Eden Hazard’ın da sakatlıklarla boğuştuğu son birkaç sezonun ardından emekli olabileceği söyleniyor. Avrupa’nın birçok önemli kulübünde forma giyen La Masia çıkışlı Bojan Krkic de henüz 32 yaşında emekli olduğunu duyurdu.

Aslına bakılırsa bu örneklerin kariyerlerinin son dönemine girmesi beklenen ancak bu kısma geçmeyi tercih etmeden emeklilik kararı alan sporcular olduğunun söylemek mümkün. Ancak NFL’den gelen son haber bu sporcuların aksine belki de kariyer zirvesine yaklaşacak bir oyuncuyla ilgili. Lige 2018 senesinde New England Patriots tarafından seçilerek giren koşucu Sony Michel emekli oldu.

Kazanan aile Kroenke’ler ve Arsenal…

Michel, çaylak sezonunda New England’la ve bundan 3 sene önce Los Angeles Rams’le Super Bowl’u kazanmayı başardı. 5 senelik görece kısa kariyerinde bu denli büyük başarılara imza atan ve Rams koçu Sean McVay’in “Şampiyonluk takımının önemli parçalarından biri” olarak tanımladığı Michel spora veda etti.

Michel geçen sezonu bir başka Los Angeles ekibi Chargers’la geçirdikten sonra bu yaz yeniden Rams’le anlaşmıştı. Oyuncunun, Cam Akers’ın birincil yedeği olması bekleniyordu. Geçen sezon 5-12 ile hayal kırıklığı bir sezon geçiren Rams, veteran bir koşucuyla anlaşmaya çalışacak. Takımın süper yıldız savunmacısı Aaron Donald, habercilerle konuşana dek Michel’in emeklilik kararından haberi olmadığını ve hayal kırıklığı yaratan sezonun ardından yeniden yükseliş için çalıştıklarını söyledi.

Michel 2018’de ilk turdan seçilmiş, çaylak sezonunda Patriots’ın Rams’e karşı oynadığı ve 13-3 kazandıkları Super Bowl maçında tek touchdowna imza atmıştı. 2021’den Rams’le aynı başarıyı yakalayan Michel, 5 sezonluk kariyerinde toplam 3 bin 243 yarda top taşıdı ve 18 touchdown yaptı.

Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!