Ahmet Çakır'ın vefatının ardından Milliyet gazetesinde spor yazıları yazan Ercan Güven geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. 69 yaşındaki Güven, Milliyet'in efsane spor müdürü Namık Sevik'in yeğeniydi.

Spor basınında acı haberler peş peşe geliyor. Ahmet Çakır’ın yaşamını yitirmesinden sonra bir kötü haber de Milliyet gazetesi spor yazarı Ercan Güven’den geldi. Deneyimli gazeteci, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Güven’in  cenazesi 23 Eylül pazartesi günü Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Çamlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek

1955 doğumlu olan Ercan Güven, spor yazarlığına 1980’li yıllarda Milliyet gazetesinde adım attı. Ona bu yolu açan kişiyse Namık Sevik’ti. Basına spor sayfasını sokan, onlarca gazeteyi yetiştiren Sevik’in yeğeni olan Ercan Güven Türk spor medyasına kazandırdığı derinlikli yorumlar ve esprili diliyle tanındı.
Spor dünyasındaki olayları sadece haber değil, aynı zamanda toplumsal bir analiz olarak ele alan Güven, futbol başta olmak üzere pek çok spor dalında önemli değerlendirmelere imza attı. Ercan Güven, spor yazılarında sadece maç sonuçlarına ve istatistiklere değil, aynı zamanda spora dair sosyal ve kültürel meselelere de yer verdi. Bu yönüyle okurlarını derin düşüncelere sevk eden bir yazar olarak öne çıktı. Özellikle futbol üzerine yaptığı zekice analizleri ve yerinde eleştirileriyle geniş bir okuyucu kitlesi kazandı.

Spor basınının acı günü: Yazar Ahmet Çakır yaşamını yitirdi

Ercan Güven’in son yazısı

Ercan Güven’in son yazısı dün Milliyet gazetesinde ‘Bomba ihbarı’ başlığıyla yayınlanmıştı. Yazı şöyleydi:
“Kadıköy’deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin temposu, keyfi, hatta sezonun “arayüzü” olması skoru, an itibarıyla Mourinho’nun kontrolünde değil mi? Ancak Mourinho’nun kontrolünü yüceltecek veya sıfırlayacak bir “Galatasaray etkisi” var sezon başından beri konuk takımın omuzlarında. Galatasaray teknik heyeti, futbolcuları başka gezegende yaşamıyorlar… Biliyorlar “karaborsa-yasadışı bahis siteleri ile işbirliği haberlerini… Görüyorlar giden gelen yöneticileri. Takmamaya, işlerini yapmaya çalışıyorlar. Resmen yönetimi sırtında taşıyor takım! Günün birinde Okan Buruk ile ekibinin yeteneklerini direk etkileyecektir bu dengesiz ve sağlıksız gidiş. Sürdürülemez. İşte Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi de bu iş için biçilmiş kaftandır. Bakmayın siz Galatasaray’ın bol gollü yakın geçmişine. Maçın ilk devresinde Galatasaray futbolcularını enfekte edecek küçük bir “umutsuzluk virüsü” takımı alt üst; yönetimi de çoktan olması gerektiği gibi alaşağı eder. Yani, Mourinho’nun zekası ve bazı sinir bozucu tercihleri dışında, sahadaki futbol adına “bomba ihbarında” bulunuyorum ben. Galatasaray ya içine doğru, ya dışarı patlayabilir dikkat! Aslında, bu derbinin kontrolü Mourinho’da değil, Okan Buruk ile ekibinin zihnindedir.”

Başsağlığı mesajları

Ercan Güven’in vefatı sonrasında İletişim Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve birçok kulüp başsağlığı mesajı yayınlandı. 10Haber olarak biz de merhum Ercan Güven’e Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri, başta Milliyet Gazetesi olmak üzere tüm basın camiasına başsağlığı dileriz.

Metin Arolat, sahnede kalp krizi geçirip hayatını kaybetti: ‘Hayatta en mutlu olduğum yer sahne’ demişti