Spor dünyasında bayramın ilk gününde gündem yine dolu dolu. Bu gündem içinde Osman Zeki Korkmaz EURO favorisini açıklıyor, Serdar Topraktepe kupa zaferini değerlendiriyor.

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, Almanya’da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’yla alakalı tahminini “Her zamanki gibi Fransa, ev sahibi Almanya ve İspanya şampiyonluk adayları arasında. Fakat benim bu turnuvada İngiltere’den büyük bir beklentim var. Son turnuvadan edindiği tecrübe ve motivasyonla favorim İngiltere demek istiyorum. Milli takımımızın ise bu kaliteli oyuncu profiliyle öncelikle gruptan çıkması gerektiğini düşünüyorum. Gruptan çıkmak bir başarı değil ama Portekiz ve Çekya gibi turnuva hafızası yüksek iki takımın yanında ayrıca ilk defa turnuva oynamanın motivasyonuyla Gürcistan’ın bulunduğu grup tehlikeli senaryolar içeriyor. Grubundan çıktıktan sonra milli takımımıza limit koyamıyorum” diyerek açıkladı.

Topraktepe’den taraftara teşekkür

Beşiktaş Süper Lig’de kötü geçen sezonu kupa zaferiyle kapadı. Beş farklı teknik direktörle çalışan Beşiktaş’ta kupa zaferine giderken Serdar Topraktepe liderlik etti. Topraktepe bu zaferi “Kötü geçen sezonun en büyük kazancı şüphesiz ki Türkiye Kupası oldu. Yarı finalde Ankaragücü karşılaşmasından sonra finalde Trabzonspor’u baştan sona kadar iyi bir oyunla mağlup etmeyi başarıp kupayı kazandık. Bu kupayla birlikte bir nebze olsun taraftarımızı mutlu etmeyi başardığımızı düşünüyorum. Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunda bizlere sürekli destek veren Hasan Arat başkanımıza, Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar hocalarıma, tüm yönetim kurulumuza, futbolcu arkadaşlarımıza ve tüm personelimize ve sezon boyunca desteklerini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek yorumladı.

Beşiktaş-Brad Friedel birlikteliği resmileşti

Fenerbahçe’den iki koça veda

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda iki koça veda edildi. Kulüpten yapılan açıklamada “Yardımcı antrenörlerimiz Radovan Trifunovic ve Erdem Bilmen ile yollarımız ayrılmıştır. Takımımıza yapmış oldukları katkılar için teknik ekibimizin değerli isimlerine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde kendilerine başarılar dileriz” dendi.

Cafu’dan Carvajal’e övgü

Kimilerine göre futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sağ beki olan Brezilyalı futbol insanı Cafu, İspanyol sağ bek Dani Carvajal’i övgü yağmuruna tuttu. Cafu “Dani Carvajal, uzun zamandır dünyanın en iyi sağ beki. İleri çıkıyor, adrese teslim ortalar yapıyor, çok iyi markaj uyguluyor, gol atıyor ve tüm bunları en iyi şekilde yapabiliyor” dedi. Carvajal kariyerinin ilk Avrupa Şampiyonası maçına geçtiğimiz günlerde Hırvatistan karşısında çıkmıştı.

Milli yüzücüler, Comen Akdeniz Kupası’nda üç madalya kazandı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol kentinde düzenlenen Comen Akdeniz Kupası’nın son gününde Türk sporcular başarılı sonuçlar elde etti. Milli sporculardan Ahmet Mete Boylu, 200 metre serbest erkekler kategorisinde 1.52.13’lük derecesi ile gümüş madalya kazandı. Şampiyonada Demir Özdemir, Kırhan Yılmaz, Cemre Çimen ve Beren Başaran’dan oluşan 4×50 metre serbest karışık bayrak takımı ise 1.39.85’lik derece ile bronz madalyaya ulaştı. Milli sporculardan Dağhan Yılmaz ise 200 metre kelebek erkekler kategorisinde 2.04.94’lük derecesi ile kürsünün üçüncü basamağında yerini aldı. Böylelikle milliler turnuvanın son gününde biri gümüş ikisi bronz olmak üzere üç madalya kazandı. Türkiye turnuvayı toplamda 2 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya ile tamamladı ve kadınlar kategorisinde üçüncü, erkeklerde ikinci ve genel klasmanda yine ikinci olmayı başardı.

Sultanlar Brezilya’ya direnemediMilli halterci Zehranur Aslan, 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu

Zehranur Aslan Türk bayrağını göndere çekti.

Yunanistan’da devam eden Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nın ikinci gününde milli halterci Zehranur Aslan, 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.
Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Selanik kentindeki Pale De Sport Alexandreio Melathron Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde 7 ay-yıldızlı sporcu podyuma çıktı.
15 Yaş altı kadınlar 55 kiloda yarışan milli halterci Zehranur Aslan, koparmada 66, silkmede 85 ve toplamda da 151 kiloluk derecesiyle 3 gümüş madalya ederek, Avrupa ikinciliğini elde etti.
Milli sporcuların şampiyonanın ikinci günü sonunda madalya sayısı 4 altın, 7 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 14’e ulaştı.
15 yaş altı erkekler 55 kiloda yarışan Mehmet Emin Sonkaya koparmada 80, silkmede 95 ve toplamda 175 kilo, aynı kategoride Niyazi Avcı ise koparmada 75, silkmede 80, toplamda da 155 kiloluk dereceyle müsabakayı tamamladı.
49 kiloda Eren Yiğit Yüce koparmada 67, silkmede 83 ve toplamda 150 kiloluk derecesiyle 4. oldu.
Yine 15 yaş altı erkekler 61 kiloda Enes Efe Aydın koparmada 83, silkmede 102, toplamda ise 185 kilo, İsmail Akın Alsancak da koparmada 80, silkmede 95, toplamda 175 kilo ile ilk üçe girmeyi başaramadı.