Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden Reşat Güney yaşamını yitirdi. İşte çarşamba gününden spor dünyasında haber turu...

Eski milli basketbolculardan Reşat Güney, 76 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu, Reşat Güney’in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Milli Takımımızın eski basketbolcularından Reşat Güney’in vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz.” denildi. Reşat Güney, kariyerinde İTÜ, Muhafızgücü ve TOFAŞ formalarını giymişti. Güney milli takım formasını da defalarca terletmiş, Türk basketbol tarihinin önemli şutörlerinden biri olarak adını tarihe yazdırmıştı.

Para tenisçi Ahmet Kaplan dünya altıncılığına yükselerek kariyer rekoru kırdı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları için kota mücadelesi veren milli para tenisçi Ahmet Kaplan, quad kategorisi dünya sıralamasında kariyerinin en iyi derecesi olan dünya 6’ncılığına yükseldi.
Son olarak haziran ayının başında düzenlenen ITF 1 turnuvası Uluslararası Royan Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Ahmet’in klasmandaki çıkışı sürüyor. 2023’te üç, bu sezon ise beş turnuva kazanan Ahmet, geçen yıl 14’üncü sırada tamamladığı quad dünya sıralamasında altıncılığa çıkarak kariyerinin en iyi derecesini elde etti.

İspanyol basınının manşetlerinde Arda Güler var

Pacers’tan Siakam’a dev kontrat

Indiana Pacers’ın sezon ortasında takasla kadrosuna dahil ettiği Pascal Siakam takımda kaldı. Siakam’ın serbest oyuncu olarak piyasayı test edip etmeyeceği merak konusuydu. Kamerunlu oyuncunun dört sene daha sarı formayı giyeceği belli oldu. ESPN’in haberine göre Indiana Pacers, Pascal Siakam ile dört yıllığı 189,5 milyon dolarlık yeni bir maksimum kontrat imzalamaya hazırlanıyor. Siakam geçen sezon toplam 80 maçta 21.7 sayı, 7.1 ribaunt ve 4.3 asist ortalamaları yakalamıştı ve takımının Doğu Konferansı finallerinde boy göstermesinde önemli katkıda bulunmuştu.

Fenerbahçe’den atletlerine tebrik

Fenerbahçe Spor Kulübü, üç farklı ülkede ve etkinlikte yarışıp derece yapan atletleri için bir tebrik metni yayınladı. Metinde “Fenerbahçeli milli atletler Slovakya, İtalya ve Belçika’da düzenlenen yarışlarda başarılı derecelere imza attılar. İtalya’nın Milano şehrinde yapılan Meeting Internazionale Città di Nembro yarışlarında piste çıkan Fenerbahçeli milli atletimiz Dilek Koçak, U20 ve Büyükler Türkiye rekorlarını kırarak birinci oldu. 800 metreyi atletizm tarihimizde 2 dakikanın altında koşan (1:59.94) ilk Türk kadını olan Dilek Koçak, olimpiyat barajına çok yaklaştı. 1:59.30 olan 2024 Paris kotasını saliselerle kaçıran milli atletimiz Dilek Koçak, 1990 yılından beri Merve Aydın’a ait olan büyükler 800 metre rekorunu kırarak kürsüde zirveye çıktı. Aynı yarışmada 800 metre erkeklerde ise Fenerbahçeli milli sporcu Ömer Faruk Bozdağ, 1:46.63’lük derecesiyle üçüncü oldu.

Slovakya’nın Košice şehrinde düzenlenen JBL Jump Fest yarışlarında Fenerbahçeli milli atletimiz Alperen Acet, yüksek atlamada şampiyon oldu. Son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu İtalyan Gianmarco Tamberi karşısında piste çıkan Alperen Acet, 2.27 metre atlayarak birinci oldu. Gianmarco Tamberi (İtalya) 2.23’lük atlayışıyla ikinci, Manuel Lando (İtalya) ise 2.23 atlayarak üçüncü oldu.

Ayrıca Belçika’da düzenlenen d’Athlétisme de la Province de Liège’de yarışan bir başka Fenerbahçeli milli atlet Salih Teksöz, 600 metrede 1:16.70’lik derecesiyle Büyükler Türkiye rekoru kırdı ve yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.

Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” dendi.

Yüzmede bir gün böyle geride kaldı

Sırbistan’da devam eden Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda, milli sporcular Kuzey Tunçelli, Muhammed Yusuf Özden ve Gizem Güvenç yarışlarını tamamladı. Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklama göre, başkent Belgrad’daki Milan Gale Muskatirovic Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada milli sporculardan Kuzey Tunçelli, 800 metre serbest finalinde 7.54.12’lik derecesi ile 6. sırada yer aldı. Milli sporculardan Muhammed Yusuf Özden ise 800 metre serbest finalinde 7.55.32’lik derecesi ile 7. olurken, kadın milli yüzücü Gizem Güvenç ise 200 metre serbest yarı finalini 1.59.23’lük derecesi ile 9. sırada tamamladı.