Sporda çarşamba gününün gündemi oldukça yoğun. İşte Türkiye ve dünyadan son gelişmeler.

Spor dünyasında çarşamba gününün getirdikleri bir kez daha dolu dolu. 1. Lig’de 2024/25 sezonunun fikstürü çekildi. Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki rövanş maçlarının hakemleri netleşti. İşte haber turu.

1. Lig’de fikstür çekildi

1. Lig’de 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan kura çekimine, TFF yönetim kurulu üyesi Mecnun Otyakmaz il 1. Lig’de mücadele edecek kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. Ligde 20 takımın mücadele edeceği 2024-2025 sezonu, 9 Ağustos’ta başlayıp 10 Mayıs 2025’te sona erecek. Normal sezon sonrası Süper Lig’e yükselecek son takımı belirlemek adına alışılageldiği gibi play-off oynanacak. Ligde ilk haftanın maç programı şöyle:

Boluspor-Iğdır FK
Ümraniyespor-Çorum FK
Ankaragücü-Şanlıurfaspor
İstanbulspor-Manisa FK
Fatih Karagümrük-Amed Sportif Faaliyetler
Bandırmaspor-Erzurumspor FK
Sakaryaspor-Ankara Keçiörengücü
Kocaelispor-Gençlerbirliği
Adanaspor-Esenler Erokspor
Yeni Malatyaspor-Pendikspor

Beşiktaş’tan sessiz hazırlık

Beşiktaş, hazırlık maçında Bandırmaspor ile golsüz berabere kaldı.

Slovenya kampının ardından yeni sezon hazırlıklarına Türkiye’de devam eden Beşiktaş, 1’inci Lig ekiplerinden Bandırmaspor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde oynanan mücadeleye siyah-beyazlı takım; Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Necip Uysal, Tayyip Talha Sanuç, Serkan Emrecan Terzi, Demir Ege Tıknaz, Salih Uçan, Ernest Muçi, Can Keleş, Jackson Muleka ve Ciro Immobile 11’i ile çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarıda da eşitlik bozulmadı ve iki takımda sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı.

TFF Genel Sekreterliği görevine Abdullah Ayaz getirildi

Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) genel sekreterlik görevine Abdullah Ayaz’ın getirildiği duyuruldu. Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından alınan kararla Abdullah Ayaz’ın genel sekreter olarak atandığı belirtildi. Abdullah Ayaz’ın 1 Şubat 1981 doğumlu olduğu belirtildi, lisans ile yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladığı, çeşitli profesyonel futbol ve basketbol kulüplerinde, STK’larda üst düzey yöneticilik yaptığı, 10 yıl kamu yöneticiliği tecrübesi olduğu aktarıldı. Görevi yürüten Taner Senseven’e de bugüne kadar sürdürdüğü özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçları oynanacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci büyük turnuvasında perşembe günü dokuz maç yapılacak. Organizasyonda mücadele eden Türk temsilcisi Trabzonspor TSİ 19.30’da Slovakya temsilcisi Ruzomberok’a konuk olacak.
UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda yarın oynanacak maçlar şu şekilde:
19.00 Wisła Krakow (Polonya) – Rapid Wien (Avusturya)
19.30 Ruzomberok (Slovakya) – Trabzonspor
20.00 Corvinul Hunedoara (Romanya) – HNK Rijeka (Hırvatistan)
20.00 Molde (Norveç) – Silkeborg (Danimarka)
20.00 Sheriff (Moldova) – Elfsborg (İsveç)
21.00 Panathiaikos (Yunanistan) – Botev Plovdiv (Bulgaristan)
21.30 Kilmarnock (İskoçya) – Cercle Brugge (Belçika)
21.30 Ajax (Hollanda) – Vojvodina (Sırbistan)
22.30 Braga (Portekiz) – Maccabi Petah-Tikva (İsrail)

Türk takımlarının Avrupa kupalarında oynayacağı rövanş maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in UEFA müsabakalarındaki 2. eleme turu rövanş maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.
UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe’nin 30 Temmuz Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında İsviçre’nin Lugano ekibini konuk edeceği maçı İngiltere Futbol Federasyonundan Robert Jones yönetecek. Jones’in yardımcılıklarını Neil Davies ve Wade Smith yaparken müsabakanın dördüncü hakemi ise Sam Barrott olacak.
Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında sahasında Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile 1 Ağustos Perşembe günü yapacağı maçı Sırbistan’dan Nenad Minakovic yönetirken yardımcılıklarını Nikola Borovic ve Bosko Bozovic yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi olarak Milan Mitic görev alacak.
RAMS Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında 1 Ağustos Perşembe günü San Marino’nun La Fiorita takımıyla deplasmanda karşı karşıya geleceği maçta ise İsveç Futbol Federasyonundan Granit Maqedonci düdük çalacak. Maqedonci’nin yardımcılıklarını Robin Wilde ve Niklas Nyberg yaparken Victor Wolf ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Mourinho’nun ilk maçı Avrupa basınında yankı uyandırdıA Milli Erkek Voleybol Takımı, yeni başantrenörü Umut Çakır oldu

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın yeni başantrenörü Umut Çakır oldu.
Voleybol Federasyonundan alınan bilgiye göre, Fransız başanterenör Cedric Enard ile yollarını ayıran milli takımın başına Galatasaray’ın başantenörü Umut Çakır getirildi.
Bu yıl şubat ayında göreve getirilen Enard yönetiminde ay-yıldızlı ekip, Milletler Ligi’nde 1 galibiyet, 15 yenilgiyle 16 takım arasında sonuncu oldu.
Öte yandan milli takım,Umut Çakır yönetiminde 4 Ağustos’ta İstanbul’da Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde kampa girecek.
Türkiye, elemelerde 25 Ağustos’ta Danimarka ile deplasmanda, 29 Ağustos’ta ise Ankara’da Macaristan ile karşılaşacak.
Milli takımın kadrosunda şu isimlerin yer alıyor.
Pasörler: Murat Yenipazar, Arda Bostan
Smaçörler: Efe Mandıracı, Burutay Subaşı, Mirza Lagumdzija, Efe Bayram
Orta oyuncular: Mert Matic, Bedirhan Bülbül, Faik Samet Güneş, Ahmet Tümer
Pasör çaprazları: Adis Lagumdzija, Metin Toy
Liberolar: Volkan Döne, Caner Ergül

Aston Villa yeni sezon formalarını Ozzy Osbourne ve Geezer Butler’la tanıttı

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa, yeni sezon formalarını Ozzy Osbourne ve Geezer Butler’lı bir videoyla tanıttı. Adidas’ın ürettiği formaların tanıtım filminde Black Sabbath’ın Paranoid şarkısı çaldı. Birmingham merkezli takımın forma tanıtım filmi izleyenlerin beğenisini topladı.

‘Genç Sultanlar’ Sırbistan’ı rahat geçti

Bulgaristan’da düzenlenen Voleybol 16 Yaş Altı Kadınlar Balkan Şampiyonası’nda Türkiye, ikinci maçında Sırbistan’ı 3-0 yendi.
Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli takım, rakibini 25-21, 25-22 ve 25-18’lik setlerle mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Süper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılışı son şampiyon Galatasaray yapacak