WNBA yarı final serisinde New York Liberty, Las Vegas Aces'ı 88-84 yenerek durumu 2-0'a getirdi ve üç maç kazananın finale çıkacağı seride büyük avantaj yakaladı. İşte spordan diğer gelişmeler.

WNBA’de New York Liberty yarı final serisi ikinci maçında sahasında Las Vegas Aces’ı 88-84 mağlup etti. Bu galibiyetle durumu 2-0’a getiren Atlantik ekibi bir maç daha kazanırsa adını finale yazdıracak. Önümüzdeki iki karşılaşma (biri gerekirse) Las Vegas’ın evinde oynanacak. Serinin 2-0’a geldiği maçta Sabrina Ionescu 24 sayı, dokuz ribaunt ve beş asistle ön plana çıkan isim oldu. Breanna Stewart 15, Jonquel Jones 14 sayı üretti.

Gecenin diğer maçında Connecticut Sun, Minnesota Lynx’e konuk oldu. İlk maçı kazanarak saha avantajını eline geçiren Sun aynı başarıyı tekrarlayamadı. Lynx maçı 77-70 kazandı. Courtney Williams 17 sayı atarken Alanna Smith 15 sayıyla oynadı. Sun’da Alyssa Thomas’ın 18 sayı, 10 ribaunt ve yedi asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Seri Connecticut’ın evine 1-1’lik eşitlikle taşındı.

Türk basketbolunda bu da oldu: Geçen sezon şampiyon olup yükseldikleri Süper Lig’de maça çıkamadılar

Karşıyaka’da sürpriz ayrılık

Karşıyaka’da Haluk Yıldırım’la yollar ayrıldı.

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Karşıyaka, 2 Temmuz’da göreve başlayan genel menajer Haluk Yıldırım’la yollarını ayırdı. Karşıyaka Spor Kulübünden yapılan açıklamada, “Karşıyaka’mızda genel menajerlik görevini yürüten Haluk Yıldırım ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Haluk Yıldırım’a kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” denildi.

Celtic, Filistin’e destekte adres tanımıyor

Dortmund’daki Celtic taraftarları.

İskoçya ekibi Celtic’in taraftarları, takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Borussia Dortmund ile yaptığı maçta İsrail’in Filistin ve Lübnan’a saldırılarına tepki gösterdi. İç saha maçlarında statları Celtic Park’ı adeta Filistin’e desteğin merkezi haline getiren taraftarlar, Borussia Dortmund deplasmanında da İsrail’i protestoya devam etti. Celtic, maçta Nuri Şahin’in teknik direktörlüğünü yaptığı Borrusia Dortmund’a 7-1 yenilirken, İskoç taraftarlar takımlarına desteğin yanı sıra tribünlerde Filistin ve Lübnan bayrakları açarak İsrail’i protesto etti.

Daha önce tribünlerde Gazze’ye desteklerinden dolayı UEFA tarafından ceza verilen Celticli taraftarlar, geri adım atmadan kararlı bir şekilde desteğini sürdürüyor. Taraftarlar bundan önce, takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada Slovan Bratislava ile yaptığı ilk maçta da tribünlerde coşkulu bir şekilde Filistin’i desteklemişti. “Yeşil Tugay” (Green Brigade) grubuna üye Celtic taraftarları, müsabaka sırasında tribünde “Size zulmedebilirler, sizi hapsedebilirler ama asla cesaretinizi kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarm, Nablus, asla yalnız yürümeyeceksiniz.” yazılı pankarta yer vermişti.

Sakaryaspor’da kulübe Mesut Bakkal’a emanet

Sakaryaspor, teknik direktör Mesut Bakkal ile anlaştı.

1. Lig ekibi Sakaryaspor’da Suat Kaya’dan boşalan teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal getirildi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kulübümüz teknik direktörlük görevi için Mesut Bakkal ile anlaşmaya varmıştır. Hoş geldin Mesut Bakkal.” ifadelerine yer verildi.