NFL'de ikinci haftanın açılış maçında Buffalo Bills, Miami Dolphins'i farklı geçti. Galatasaray efsanesi Metin Oktay kabri başında anıldı. İşte spor dünyasından öne çıkan diğer gelişmeler.

Sezonun geçen hafta başladığı NFL’de ikinci haftanın perdesi Buffalo’da açıldı. İlk maçını kazanan iki ekibin mücadelesinde Buffalo Bills, Miami Dolphins’i ağırladı. İlk çeyreği çekişmeli geçen maçta ikinci periyotta Buffalo oyuna ağırlığını koydu. İlk yarı 24-10 bitti. Üçüncü çeyreği de iyi geçiren Bills farkı açtı. Dolphins oyun kurucu Tua Tagovailoa’nın sakatlığıyla sarsılırken maç 31-10 bitti. Bills ikide iki yaparken Dolphins ilk yenilgisini aldı. Miami’de rakibi Damar Hamlin’le çarpışan Tua oyuna devam edemedi. Oyuncunun kafa travması testlerine tabi tutulması bekleniyor. Maçın hemen ardından çarpışmanın diğer tarafı Hamlin sosyal medyadan meslektaşına geçmiş olsun mesajı yayınladı. Hamlin geçtiğimiz sezon Cincinnati Bengals maçında yaşadığı çarpışma sonucu kalp krizi geçirmiş ve bir süre sahalardan uzak kalmıştı.

Kafasına aldığı darbenin etkisiyle maça devam edemeyen Tua’nın da bir süre sahalardan uzak kalması gündemde. Tagovailoa buradan sonra ligin sarsıntı protokolüne girecek ve beş aşamalı bir sahalara dönüş programıyla karşı karşıya kalacak. İlk aşama, öngörülen dinlenme ve sınırlı aktiviteleri içeriyor. Beşinci aşama, yani futbol aktivitelerine tam olarak dönme izni ancak bir oyuncunun takım doktoru tarafından müsaade almasının ve kulübüne atanan bağımsız nörolojik danışman tarafından muayene edilmesinin ardından gelir. Tagovailoa 2022’de birden fazla kafa yaralanması nedeniyle uzun süre kaçırmıştı. Tua o dönem iki kez sakatlanmıştı. Bunlardan ilki üçüncü haftada yine Bills’e karşı meydana gelmiş ve Tagovailoa’nın maçın ilerleyen bölümlerinde karşılaşmaya geri dönmesine izin verilmişti. Günler sonra, Cincinnati Bengals’a karşı sahaya çıkmasına izin verildi ve bir çarpışmanın ardından ters tepki gösterince sonra sahadan sedyeyle çıkarıldı. Tua’nın bu seferki sakatlığına daha ihtiyatlı yaklaşılacağı kesin.

Nur Danişmend hayatını kaybetti

Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden 1943 doğumlu eski milli sporcu Nur Danişmend hayatını kaybetti. Danişmend Galatasaray Spor Kulübü kurucularından Bülend Serdaroğlu’nun torunu, Galatasaray Lisesi 1962 mezunlarındandı. Galatasaray Basketbol Takımı ve milli takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olan Danişmend Cerrahpaşa çocuk cerrahisi ve üroloji gibi bölümlerde bölüm başkanlığı yapmıştı. Profesör Doktor Nur Danişmend bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Fenerbahçe’de Luka Samanic ile yollar ayrıldı

Luka Samanic bir ay önce NBA’den Fenerbahçe’ye gelmişti.

Türkiye Basketbol Süper Ligi son şampiyonu Fenerbahçe, yeni transferlerden Hırvat forvet Luka Samanic ile yolların karşılıklı olarak ayrıldığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: “Kişisel nedenlerden dolayı bir süredir ülkesinde bulunan oyuncumuz Luka Samanic ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Sporcunun ilgili sürecinin takibi şube yetkililerimizce devam edecek ve oyuncunun hakları 2024/2025 sezonu boyunca kulübümüzde saklı kalacaktır. Luka Samanic’e takımımıza kısa süre içerisinde yapmış olduğu katkılar için teşekkür ediyoruz.”

Metin Oktay kabri başında anıldı

Metin Oktay kabri başında anıldı.

Türk futbolu ve Galatasaray’ın unutulmaz oyuncularından “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay, vefatının 33. yılında kabri başında anıldı. Topkapı Kozlu Mezarlığı’ndaki anma törenine, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, Metin Oktay’ın yakınları ve sevenleri katıldı.

Burada konuşan Metin Öztürk, “Benim adımın Metin olmasının sebebi Metin Oktay’dan geliyor. Palermo’ya transfer olduğunda 1961 yılında rahmetli babam adımı Metin koymuş. O dönem milyonlarca Galatasaraylı ailenin evladına koyduğu isim gibi. Çok erken bir yaşta vefat etti. Herkes gibi ben de perişan oldum. Bugün Galatasaray Türkiye’nin en büyük taraftar kitlesine sahipse Metin Oktay ağabeyimizin ve onun gibi Türk futboluna hizmet etmiş kıymetli büyüklerimizin büyük etkisi var. Galatasaray’a katkısı olan pek çok kişi vardır ama kurucu başkanımız Ali Sami Yen’den sonra en büyük sembolümüzdür Metin Oktay. Onun bıraktığı yerden başarı çıtasını ileriye taşımaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Öztürk’ün konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve dualar okundu.

Fenerbahçe’nin üç takımına yeni sponsor

Fenerbahçe yeni sponsorluk anlaşmasını duyurdu.

Fenerbahçe Kulübü, kadın ve erkek basketbol ile kadın futbol takımlarının forma sponsorluğu için finansal teknoloji şirketi Papara ile sözleşme imzaladı. Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, yönetim kurulu üyeleri Kemal Danabaş ve Sertaç Komsuoğlu ile Papara Yönetim Kurulu Üyesi İlker Diker katıldı.

Genel sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Papara’nın Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketi olduğunu vurgulayarak, firmanın Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı’na forma sponsoru olduğunu belirtti. Anlaşmanın 1 yıllık olduğunu söyleyen Kızılhan, “Papara logosu, kadın futbol takımının forma kol altında, erkek basketbol takımının Türkiye’de oynayacağı müsabakalarda şortların sol arka tarafında, kadın basketbol takımının Türkiye ve Avrupa’da oynayacağı karşılaşmalarda forma arkasında numara altında yer alacak. Ayrıca bu iş birliği anlaşmamızla özel bir çalışmaya imza atarak ‘Papara Fenerbahçe Kart’ı da çok yakında taraftarlarımızla buluşturacağız. Anlaşma her iki tarafa da hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe’den erkek basketbol takımından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, EuroLeague’de kupayı alacaklarına inandıklarını belirtirken önemli bir sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını vurguladı. Kadın basketbol takımından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş ise geçen sezon tarihi bir sezon yaşadıklarını hatırlatarak yeni sponsora teşekkür etti.