Sporda pazar gününün gündemi yoğun. Darüşşafaka Omari Moore'u kadrosuna katarken Fenerbahçe, Lille maçı hazırlıklarını Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda sürdürdü.

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda 6 Ağustos Salı günü Fransa ekibi Lille ile deplasmanda yapacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre Ülker Stadı’nda teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve çabukluk çalışmasıyla başladı. Pas organizasyonlarıyla devam eden sarı lacivertlilerin idmanı, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı. Fenerbahçe, yarın Can Bartu Tesisleri’nde yapacağı antrenmanın ardından hazırlıklarını tamamlayacak ve saat 14.00’te Fransa’ya hareket edecek.

Trabzonspor 57. yılını kutladı

Ertuğrul Doğan kutlamalarda ilk meşaleyi böyle yaktı.

Kuruluşunun 57. yılını kutlayan Trabzonspor’da Gurbetçi Gençler Taraftar Grubu’nca kutlama programı düzenlendi. Sütlüce Sahili’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin taraftarın yer aldığı organizasyona, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da katıldı. Ertuğrul Doğan, burada yaptığı açıklamada transfere ilişkin bilgi verdi. İsim vermesi durumunda fiyatların arttığını hatırlatan Doğan, “Kulübün çıkarlarını düşünmek zorundayım. Bugüne kadar 9 transfer yaptık, yaklaşık 4-5 transfer daha olacakmış gibi duruyor. Eksiklerimizin farkındayız. Geçen sene hep beraber bizim de hoşnut olmadığımız bir sezon yaşadık. Dolayısıyla çok üzüldük, üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Maliyetler Trabzonspor’a uygun hale geldiği an transferi açıklayacağız. Son aşamadayız, önümüzdeki hafta içinde büyük çoğunluğunu bitirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Trabzonspor’u zirveye oynatma zorunlulukları bulunduğunu aktaran Doğan, “Ben de yaklaşık olarak 25-30 yıl önce sizler gibi taraftardım, buralarda bağırıyordum. Şimdi başkan olarak konuşuyorum. Benim açımdan farklı bir duygu. İnanın sizin aklınızdan ne geçiyorsa benim aklımdan da o geçiyor. Bu takımı zirveye oynatmak zorundayız, bunun için ne lazımsa da yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Doğan, şunları kaydetti: “Sezonun başlamasına az kaldı, biraz eksiklerimiz var ama bunları en yakın zamanda tamamlayacağız. Siz de inanın buna. Biz hocamızla, futbolcularımızla hepimiz ne için bir araya geldiğimizi biliyoruz. Bu sene zirve yürüyüşünde olacağız. Tüm dünyanın konuşacağı şampiyonluğa hep beraber koşacağız. Bu uzun bir yol, tek başına Trabzon yönetimin başarabileceği bir iş değil. Camianın tüm bileşenlerine ihtiyacımız var, bunun iyi günü ve kötü günü var. Tek önemli nokta bu renklerin yanında olmak. Sizlerden ricam ne olursa olsun hocanızın yanında olun, dünyanın en büyük şehir takımına sahip çıkın. İnşallah şampiyon olacağız. İnşallah bu heyecanınızı, mutluluğunuzu ve enerjinizi tüm sezon boyunca görmek istiyorum.”

Doğan, UEFA Avrupa Ligi’nde 3. eleme turunda Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile karşılaşacakları müsabakaya ilişkin ise “Hedefimiz UEFA Ligi’ne kalmak. Rakibin kim olduğu çok önemli değil. Bir şekilde Trabzonspor hak ettiği yerde olmak zorunda. UEFA Ligi’ne katılacağımızı düşünüyorum. Takımın yavaş yavaş hazır olmaya başladığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübünün kurucu üyelerinden ve eski başkanlarından Ahmet Salih Erdem hayatını kaybetti. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün kurucu üyelerinden, eski başkanımız Ahmet Salih Erdem’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Erdem’e Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Burak Yılmaz hakkında istifa haberlerine yalanlama

Basında yer alan Burak Yılmaz’ın istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığı vurgulayan Kayserispor başkanı Ali Çamlı, açıklamasında şunları kaydetti: “Teknik direktörümüz Burak Yılmaz ile ilgili basına yansıyan istifa haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kıymetli hocamız Burak Yılmaz görevinin başındadır. Geçen sezonunun ortasından bugüne kadar hocamız ile istişareli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kasıtlı ve fitne oluşturmak için ortaya atılan iddiaları doğru bulmuyoruz. Hangi odaklar tarafından yapılırsa yapılsın Kayserispor’da oluşturduğumuz aile ortamının bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin de bilinmesini istiyorum. Biz büyük Kayserispor ailesi olarak yeni sezonda başarılı olabilmek adına fedakarca çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Arda’dan El Clasico’da asist

İspanyol ekiplerinden Real Madrid ile Barcelona ABD’nin New Jersey eyaletindeki MetLife Stadium’unda karşılaştı. Müsabakaya 12. dakikada hava koşulları sebebiyle ara verildi. Maç 1.5 saatlik aranın ardından devam etti. Barcelona Pau Victor’un 42. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Pau Victor 54. dakikada 2. golünü atarak aradaki farkı ikiye çıkardı. 82. dakikada Nico Paz’ın Real Madrid adına attığı golde ise asisti Arda Güler yaptı ve maç 2-1 sona erdi. Milli oyuncunun 24. dakikada filelere gönderdiği top ofsayt sebebiyle gol sayılmadı.

Daçka’dan transfer

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa ABD’li guard Omari Moore’u kadrosuna kattı. Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada son olarak NBA Gelişim Ligi takımlarından Raptors 905’ta forma giyen 23 yaşındaki oyuncuyla anlaşma sağlandığı belirtildi. Moore geçen sezon 9,2 sayı, 3,8 ribaunt ve 3.9 asist ortalamasıyla oynadı.

Merve Nezir Beşiktaş’ta

Merve Nezir Beşiktaş’ta.

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı 26 yaşındaki smaçör Merve Nezir’i kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya gör son olarak Sarıyer Belediyespor’da forma giyen Merve Nezir ile sözleşme imzalandı.

18 yaş altı milliler Avrupa 11’ncisi

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye klasman maçında Letonya’yı 89-66 mağlup ederek turnuvayı 11’inci sırada tamamladı. Milliler Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen şampiyonanın 11-12’ncilik müsabakasında Letonya ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk periyodunu 22-17 önde tamamlayan ay-yıldızlılar devre arasında soyunma odasına 46-32 üstün gitti. İkinci yarıda farkı açan Türkiye üçüncü periyodunu 58-53 önde bitirdiği karşılaşmadan 89-66 galip ayrıldı. Genç milliler turnuvayı 11. sırada noktaladı.

Çağla Fas’ta ikinci

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Fas’ta düzenlenen W35 Muhammediye Turnuvası’nda ikincilik elde etti. Çeyrek finalde Burundili Sada Nahimana, yarı finalde de Fransız Emma Lene’yi 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenen Çağla Büyükakçay, finalde Belaruslu Kristina Dmitruk ile karşılaştı. Rakibine 3-6, 7-6 ve 3-6’lık setlerle 2-1 yenilen Çağla, turnuvayı ikincilikle tamamladı.