Futbolda bir pazar günü daha dolu dolu geçiyor. Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 8. ayağında ilk yarışı milli motosikletçilerden Can Öncü 5'inci, Bahattin Sofuoğlu ise 16'ncı sırada bitirdi. İşte öne çıkan gelişmeler.

Fransa’nın 4,4 kilometre uzunluğa sahip Magny Cours Pisti’nde 8. ayak mücadelesinin birinci yarışı yapıldı. Yarışı Kawasaki Puccetti takımıyla yarışan Can Öncü 5’inci, MV Agusta Reparto Corse takımıyla mücadele eden Bahattin Sofuoğlu 16’ncı sırada tamamladı.

İlk yarışta EAB Racing’den Fin Niki Tuuli birinci, Motozoo ME AIR Racing’den İtalyan Federico Caricasulo ikinci, Pata Yamaha Racing’den Hollandalı Glenn Van Straalen de üçüncü oldu. Dünya Supersport Şampiyonası’nın 8. ayağında dün yapılması planlanan ilk yarış olumsuz hava şartları nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Türk basketbolunun acı günü: İlkan Karaman yaşamını yitirdi

Kayseri’de genel kurul ertelendi

Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor’un seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 15 Eylül Pazar gününe ertelendi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Olağanüstü genel kurulumuz ertelendi. Bilindiği üzere bugün gerçekleşmesi beklenen genel kurulumuz yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 15 Eylül Pazar gününe ertelenmiştir” dendi. Ligin 2. haftasında evinde Sivasspor’a 2-1 yenilen Kayserispor’da Başkanı Ali Çamlı maçın ardından genel kurul kararı aldıklarını açıklamıştı.

Milli eskrimciden altın madalya

Milli eskrimci Furkan Yaman, İran’da düzenlenen Satellite Turnuvası’nda erkekler kılıç kategorisinde altın madalya kazandı. Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Urmiye kentinde gerçekleştirilen organizasyonun erkekler kılıç kategorisinde mücadeleler yapıldı. Organizasyonun finalinde İranlı Nima Zahedi’yi 15-14 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olan milli eskrimci Furkan Yaman, eskrimde 2024-2025 yurt dışı sezonunun ilk altın madalyasını elde etti. Aynı organizasyonda milli eskrimci Uras Macit ise mücadelesini 12’nci sırada tamamladı.

Filip Kostic Fenerbahçe’deAtletizm Süper Lig’de zirve ENKA’nın

Atletizm Süper Lig’de İzmir Atatürk Stadı’nda iki gün boyunca süren ikinci kademe yarışları tamamlandı. Kadınlar ve erkeklerde sekizer kulübün bulunduğu organizasyonda Türkiye’yi Paris Olimpiyatları’nda temsil eden atletler de yer aldı. Yarışlar sonucunda ENKA, kadınlarda ve erkeklerde ilk sırayı aldı. Kadınlarda iki kademe sonunda 300 puana ulaşan ENKA’yı 285,5 puanla Fenerbahçe ve 213,5 puanla Batman Petrolspor takip etti. Erkeklerde ise 291,5 puanlı ENKA birinci, 288 puana sahip Fenerbahçe ikinci ve 187 puana ulaşan Bursa Osmangazi Belediyespor üçüncü oldu. Ligde 7. ve 8. sırada kalan kadınlarda Seyhan Belediyespor ile Kırıkkale Olimpik, erkeklerde ise Konya Büyükşehir Belediyespor ile Kırıkkale Olimpik 1. Lig’e düştü.

Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası sona erdi

Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler Büyükler Türkiye Şampiyonası Erzincan’da tamamlandı. Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından düzenlenen organizasyonda hava koşulları nedeniyle dereceye giren sporcular için Piri Sami Erkek Öğrenci Yurdu’nda tören düzenlendi. Ödülleri Türkiye Hava Sporları Federasyonu Ahmet Saim Yılmaz ve As Başkan Abdullah Kahraman ile Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Fatih Çöpür verdi. Şampiyonada dereceye giren takımlar ve sporcular şunlar:

Takımlar

1. Ankara Yamaç Paraşütçüleri Spor Kulübü

2. Albatros Sportif Havacılık Spor Kulübü

3. Maraş Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü

Kadınlar

1. Emine İnan

2. Roya Pooralmehtarian

3. Cansu Atabey

Gençler

1. Utku Berk Ersoy

2. Berke Eyüp Özcan

3. Mert Efe Ceylan

Sport

1. Nuri Gül

2. Afshin Totonchi

3. Mert Sarışınkaya

Genel

1. Ferdi Toy

2. Utku Berk Ersoy

3. Dora Goksal

Türkiye Şampiyonası

Sport

1. Nuri Gül

2. İsa Kaya

3. Ali Atay

Kadınlar

1. Emine İnan

2. Cansu Atabey

3. Hüveyda Nilay Tekbakıroğlu

Genel

1. Ferdi Toy

2. Uyku Berk Ersoy

3. Dora Göksal

Marc Marquez seriye bağladı