Sporda pazar gününün gündemi dolu dolu. İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonu oldu, işitme engelli genç tenisçiler ise Avrupa Şampiyonası'nda 3 madalya kazandı Kayserispor'da stadyum zemini sil baştan yapılıyor.

Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Erkek Milli Takımı, finalde İtalya’yı 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlılar Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen turnuvadaki final karşılaşmasını 25-18, 25-13 ve 25-22’lik setlerle kazandı. İşitme Engelliler Kadın Milli Voleybol Takımı ise üçüncülük maçında Ukrayna ile karşılaştı. Ukrayna sahadan 3-1 (25-27, 25-23, 25-18, 25-20) galip ayrılırken Türk Milli Takımı organizasyonu dördüncü sırada tamamladı.

İşitme engelli genç tenisçilerden üç madalya birden

Avrupa İşitme Engelliler Tenis Şampiyonası’nın gençler kategorisinde mücadele eden Türk sporcular bir altın ve iki gümüş madalya kazandı.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun açıklamasına göre Avusturya’nın Villach kentinde düzenlenen organizasyon tamamlandı.
Naz Albayrak ile Muhammed Erkam Bayraktar genç karışık çiftler finalinde Alman Mara Opitz-Lennard Opitz ikilisini 2-1 (4-6, 6-1, 10-8) mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Naz Albayrak-Zeynepsu Yünlü ikilisi Avusturyalı Paula Eder ile Mara Opitz’e karşı oynadığı genç çift kadınlar finalini kaybederek ikinci oldu.
Genç tek kadınlarda da finale çıkan Naz Ukraynalı Yeva Flierko’ya yenilerek gümüş madalya aldı.

Kayserispor stadyum zeminini yeniliyor

Kayserispor’un stadına UEFA ve FIFA standartlarına uygun çim serimi yapılıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yeni sezon hazırlıkları kapsamında Kayserispor’un maçlarının oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda çim serimi çalışması yapıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre belediye ekipleri tarafından UEFA ve FIFA standartlarına uygun olarak hazırlanan ve birçok testi başarılı şekilde geçen sahada çim serimi işlemlerine başlandı. Saha sıyırma işlemleriyle mevcut kotun 25 santimetre altına inilen çalışma bir hafta devam etti.
Daha sonra temiz kum çekim işlemi yapılırken, bu şekilde saha seviyesi 10 santimetre düşürüldü ve lazer tesviye makinesiyle saha beşik çatı formatına getirildi.
Dört gün sürmesi planlanan gübreleme ve çim serme işlemi sonrasında çimlerin kök salması için bir hafta dinlendirilerek gözlemlenecek. Ardından belediye ekipleri tarafından sahada “hibrit” sistem çalışmaları yapılacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Göksu’nun cenazesine Türk spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Ahmet Göksu için federasyonun merkez yerleşkesinde cenaze töreni düzenlendi.
TVF’nin Ankara’daki merkezinde yapılan törene Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, merhumun eşi Songül Göksu, kızları Rezzan Sale ile İldem Sevsay ve merhumun yeğeni Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu’nun yanı sıra spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.
Mehmet Akif Üstündağ törende yaptığı konuşmada “Hayatımın en zor konuşmasıdır diyebilirim, 16 yıldır bir gün yanımdan ayrılmayan dostum yok. Bu ülkede adam gibi adam olan dostum yok. Şu gördüğünüz her yerde, her karışta izi olan dostum yok, yol arkadaşım yok, ailesinin ve sevenlerinin herkesin başı sağ olsun. Ama biz bu kadar emeği olan kendisi olmasa da kendisini yaşatmak zorundayız, görevimiz de bu. Arkada bir salon yaptık, açılışını yapmak üzereyiz, orada ilk turnuvayı kendisi başlattı, kendisi son gününü bitiremedi. O salonun adına isim ararken kendisine kısmet oldu, yönetim kurulu arkadaşlarımın da desteğiyle yeni yaptığımız bir haftadır faaliyete geçen o salonun adı Ahmet Göksu Voleybol Salonu olacaktır ve böyle de anacağız, böyle yaşatacağız. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum, tüm camiaya başsağlığı diliyorum. Hepinize bir teması vardı, hepinizle bir ilişkisi vardı. Lütfen herkes hakkını helal etsin, o yaşadığı sürece herkese hakkını helal eden bir adamdı, mekanı cennet olsun, Allah cennette buluştursun, diyorum. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının soruları üzerine duygularını açıklayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da şunları söyledi:
“Ailesine, spor camiasına, TVF Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine sabırlar diliyorum, metanet diliyorum, zor bir süreç, çok değerli bir spor adamını kaybettik. Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak şunu söyleyebilirim, altı sene boyunca sadece iyiliğini gördük, dostluğunu gördük, başımız sıkıştığı zaman desteğini gördük, yeri geldi bize yol gösterdi, yeri geldi biz ona danıştık. Son derece fair-play ruhlu vicdanlı, merhametli, iyilik dolu bir insandı. İyi insanların azaldığı bir ülkede örnek gösterilecek bir spor adamıydı. Fair-play ruhunun her geçen gün azaldığı Türk sporunda, fair-play için örnek gösterilebilecek bir insandı, onun için hem ülke sporunun geneli hem de ülke voleybolu için çok değerli kıymetli bir dostumuzu, abimizi kaybettik. Başımız sağolsun. Sayın başkanın da dediği gibi ismi yeni salonda yaşatılacak, isim ararken ona nasip oldu dedi, keşke ona nasip olmasaydı. Keşke hayatta olsaydı da başka birinin ismi verilseydi ama ismi de yaşatılacağı bir spor salonuna verilecek. Acılı sürecin tek ilacı zaman, herkesin de ifade ettiği gibi unutulmayacak bir insanı kaybettik, Allah rahmet eylesin.”
Törenin ardından merhumun cenazesi Gölbaşı Mezarlık Camisi’ne götürüldü. TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu’nun naaşı burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Merkez Mezarlığı’nda defnedildi.

Wilfried Zaha Premier Lig’e dönebilirOturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, Gümüş Milletler Ligi’nde şampiyon oldu

Milliler gümüş madalya kazandı.

Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, Slovenya’da düzenlenen 2024 Gümüş Milletler Ligi (SNL) final maçında Macaristan’ı 3-1 yenerek, şampiyon oldu. Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Oturarak Erkek Milli Takımı, Slovenya’da gerçekleştirilen Gümüş Milletler Ligi’nde beşinci ve son maçında Macaristan’ı 25-23, 25-16, 16-25, 25-17’lik setlerle 3-1 mağlup etti. Organizasyonda oynadığı beş müsabakadan da galibiyetle ayrılan ay-yıldızlı takım, tarihinde ilk kez Gümüş Milletler Ligi şampiyonu oldu. Milliler, SNL’de 2021’de bronz, 2022’de ise gümüş madalya kazanmıştı.

16 Yaş Altı Kadınlar Dünya Sutopu Şampiyonası’nda Türkiye, Avustralya’ya 13-3 mağlup oldu

16 Yaş Altı Kadınlar Dünya Sutopu Şampiyonası’nda Türkiye, 2. maçında Avustralya’ya 13-3 yenildi.

Uluslararası Yüzme Federasyonu (World Aquatics), Türkiye Sutopu Federasyonu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Manisa’daki Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde sekiz maç yapıldı.
Sabah seansında, Macaristan, Kazakistan’ı 14-5 mağlup etti. Almanya, Fransa’ya 11-6, Yunanistan, Zimbabve’ye 21-3, Hollanda da Tayland’a karşı 10-3 üstünlük kurdu.
Akşam seansında ise İtalya, Çin’i 9-8, Ukrayna, Malta’yı 12-7, ABD de Sırbistan’ı 22-3 mağlup etti.
Günün son maçında ise Türkiye ile Avustralya karşılaştı. Avustralya müsabakada 13-3 galip ayrıldı.
Şampiyonaya yarın 10 maçla devam edilecek.

Erkekler VNL’de şampiyon Fransa