Spor dünyasında pazar gününün gündemi oldukça yoğun. İşte günün getirdikleri...

Sporda gündem alabildiğine hareketli. Milli futbolcu Kenan Yıldız Juventus’ta ayın oyuncusu seçildi. Bodrum’da yarı maraton koşuldu, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu seçime gitti. İşte yaşananlar…

Juventus’ta ayın oyuncusu Kenan Yıldız

Milli futbolcu Kenan Yıldız forma giydiği İtalya Serie A ekibi Juventus’ta ayın oyuncusu seçildi. Ligin yedinci haftasında Cagliari’yi konuk eden Juventus’ta ayın oyuncusu seçilen milli futbolcuya maçtan önce plaket verildi. Juventus, Cagliari karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maç 1-1 berabere bitti. Kenan Yıldız 77’nci dakikada oyuna dahil oldu.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu başkanlığına Abdurrahman Akyüz seçildi

Abdurrahman Akyüz tek aday olarak girdiği seçimden başkan çıktı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun olağan genel kurulu Mamak’ta gerçekleştirildi. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz seçime tek aday olarak girdi. Divan başkanlığını Rıdvan Duran’ın yaptığı genel kurulda yönetim kurulu faaliyet, denetim ve mali raporları okunarak ibra edildi. Başkan Akyüz desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına ve bütün delegelere teşekkür ederek “Başkanımız Mehmet Zeki Akıncı artık bizim ömür boyu onursal başkanımız olacak. Yeni hedeflerimiz var, ‘yükseğe bu bayrak daha yükseğe dikilsin’ diye bir yazı vardı, makamda mevkide gözümüz yok, bunun meraklısı değiliz. Başkan adaylık cezamız da bitti. Eğer Mehmet abi isteseydi, onu başkan olarak tutardık ama kendisi istemediği için onursal başkan ilan ettik. Her zaman imanın, İslamin, hakkın hakikatin mücadelesini vermek önceliğimiz oldu” dedi.

Yedinci Bodrum Yarı Maratonu koşuldu

Bodrum halkı yarı maratonda sporculara katıldı.

“Bodrum’da Koşmak İyi Hissettirir” sloganıyla düzenlenen Bodrum Yarı Maratonu üç ayrı parkurda yapıldı. Yarışa Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Almanya, Filistin, Irak, Tunus, Birleşik Krallık, İspanya, ABD, İsviçre, İran’ın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Organizasyonda 21, 10 ve 5 kilometrelik parkurların startlarını Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, Mint Organizasyon Kurucusu Engin Çetinay verdi. Belediye Başkanı Mandalinci de 10 kilometrelik parkurda koştu. Yarışlarda dereceye giren sporculara Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Avrupa futbolunda sakatlık kâbusu: Son kurban Carvajal