Sporda haftanın ilk gününde gündem yoğun. İşte Türkiye ve dünyadan haber turu...

Sporda pazartesi gününün getirdikleri dolu dolu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek transfere ilişkin açıklamalarda bulundu. Paris 2024’te Sen Nehri’nin kirliliği yüzünden antrenmanlar bir kez daha iptal oldu. Bayern Münih ise yeni transferinde sakatlık şoku yaşadı. İşte sporda günün gelişmeleri…

Dursun Özbek: Transfer sezonu devam ediyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek sarı-kırmızılı kulübün kurucusu Ali Sami Yen’in 73’üncü ölüm yıldönümünde kabir ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’la oynayacakları Süper Kupa maçına odaklandıklarını belirten Özbek “Transfer sezonu devam ediyor. Hocamızla beraber tespit ettiğimiz eksiklerimiz var. Onların bir kısmını giderdik, bir kısmını da en kısa sürede gidereceğiz. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Elimizde şampiyon olmuş bir kadro var. İki sezon üst üste şampiyon olan değerli bir hocamız var. Bunlar Galatasaray’ın en büyük gücü. Çalışmalar sonucunda ihtiyaç duyulan yerlere transferlerimiz devam edecek. 8 numara önemli kuvvetlendirmemiz gereken bir bölgemiz. Son derece sıkı çalışıyoruz. Kısa sürede inşallah taraftarlarımıza haberini vereceğiz” dedi.

Dursun Özbek kendisine yöneltilen olimpiyat sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:
“Olimpiyata katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Kafileye katılan sporcuların hepsini gözlerinden öpüyorum, onlar bizim gurur kaynağımız. Orada olmak çok önemli. Bugün de güzel bir galibiyet aldık. Yürekten onları desteklememiz lazım. Onlar Türk sporunun kıymetlisi. Özellikle 1924’te olimpiyatlara Ali Sami Yen Bey götürmüştü. Böyle bir döneme gelmesi de çok önemli. Onun için herkesin oradaki sporcuları cesaretlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Sen Nehri’ndeki kirlilik ikinci kez antrenman iptaline sebep oldu

Fransa’nın ev sahipliğinde devam eden Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda triatlon sporcularının Sen Nehri’nde bugün yapmayı planladıkları ikinci antrenman da kirlilik nedeniyle iptal edildi.
Ulusal basındaki haberlere göre dünya triatlon temsilcileri yapılan testlerde nehirdeki su kalitesinin yüzmeye elverişli olmadığı ve sporcuların sağlığı üzerinde risk oluşturabileceğinin belirlendiğini açıkladı. 26 Temmuz’daki açılış töreninde başlayan ve ertesi gün de devam eden şiddetli yağışın nehirdeki kirlilik seviyesini etkilediği belirtilerek bugün sabah saatlerinde yapılması planlanan antrenmanın alınan ortak karar çerçevesinde iptal edildiği kaydedildi. Dünkü antrenmanları da aynı gerekçeyle iptal edilen triatlon sporcularının, yarın ve 31 Temmuz’da yapılacak müsabakalarda yarışması planlanıyor. Sen Nehri Olimpiyat Oyunları öncesinde de birçok kez kirlilik tartışmalarıyla gündeme gelmişti.

Bayern Münih’in yeni transferinin ayağı kırıldı

Bayern Münih’te sakatlık şoku.

Alman devi Bayern Münih’in yeni transferi Hiroki Ito, Düren ile oynanan hazırlık maçında sakatlandı. Stuttgart’tan Münih kadrosuna katılan savunma oyuncusunun yapılan incelemeler sonrası ayağında kırık olduğu tespit edildi. Bayern Münih sportif CEO’su Max Eberl, “Hiroki Ito’nun ayağı kırıldı. Uzun süre aramızda olamayacak” dedi. Oyuncu Bundesliga’da geçen sezon 26 maçta forma giydi. Japon milli futbolcu Bayern Münih ile 30 Haziran 2028’e kadar geçerli bir sözleşme imzalamıştı.

Genç basketbolcular grupta sıfır çekti

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye U18 Milli Takımı gruplardaki üçüncü maçında Hırvatistan’la karşılaştı. Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen organizasyonda İlk yarıyı 45-40 geride kapatan Türkiye maçı da 87-79 kaybetti. Daha önce de Almanya ve Belçika’ya yenilen ay-yıldızlılar, grubu son sırada bitirdi. Milliler statü gereği son 16 turunda B Grubu’nu lider tamamlayacak takımla 31 Temmuz Çarşamba günü karşılaşacak.

Ebrar’dan paylaşım ‘Gibi’ paylaşım: ‘Ersoy’un babaannesinin intikamı alındı’

Erzurum’da bir garip hazırlık maçı

Süper Lig’de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Antalyaspor, Erzurum’da İran ekibi Sepahan karşısında hazırlık maçına çıktı. Saat 16.00’da başlayan karşılaşma Palandöken Yüksek İrtifa Sahası’nda oynandı. Sepahan maça çok iyi başladı ve 3, 16, 19. dakikadaki gollerle skoru 3-0’a getirdi. Ardından Antalyaspor, “Antalyaspor ile BF Sepâhân arasında oynanan hazırlık karşılaşması, her iki takım oyuncularının sakatlık riskinin artması sonucu teknik ekiplerin talebi ve müsabaka hakeminin onayı ile 27. dakikada sonlandırılmıştır” açıklamasıyla maçın sona erdiğini açıkladı. Antalya bundan önceki hazırlık maçlarında Akron Tolyatti’ye 3-2, Sivasspor’a 1-0 mağlup olmuştu.