Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan Ozan Tufan'ın sağ ayak bileğinin dış yan tarafında bağ yaralanması tespit edildiğini açıkladı. İşte spordan öne çıkan haberler.

Trabzonspor geçen pazar günü evinde Konyaspor’la karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer maçı 3-2 kazandı ve ligdeki ilk galibiyetini aldı. Ancak karşılaşmanın ilk yarısında Ozan Tufan sakatlık geçirdi, kenara gelmek durumunda kaldı. Yerini Cham’a bırakan Ozan stadyumu koltuk değnekleriyle terk etti.

Oyuncunun sakatlığıyla alakalı açıklama geldi. Açıklamada “Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu 7. haftasında Tümosan Konyaspor ile oynadığı maç sırasında sakatlanarak oyundan çıkan oyuncumuz Ozan Tufan’ın yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sağ ayak bileği dış yan tarafta bağ yaralanması tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmıştır” dendi. Ozan Tufan bu sezon Trabzonspor formasıyla 11 maça çıkmıştı.

WNBA’de yarı final heyecanı başladı

Breanna Stewart’ın önderliğinde New York seride öne geçti.

Play-off heyecanının sürdüğü WNBA’de yarı final müsabakaları dün gece başladı. New York Liberty en değerli oyuncu A’Ja Wilson’ın formasını giydiği Las Vegas Aces’ı 87-77 yenerek seride 1-0 öne geçti. Eski Fenerbahçeli Breanna Stewart 34 sayı, beş ribaunt, dört asistle oynadı. Stewart kariyerinde altıncı kez bir play-off maçında 30 sayı barajını aşarak bu alanda tarihte ikinci sıraya yerleşti. Sabrina Ionescu 21 sayı atarken Jonquel Jones da galibiyete 13 sayı ve 12 ribauntla katkı sağladı. Las Vegas cephesinde Kelsey Plum 24, Wilson 21 sayı üretti.

Gecenin ikinci karşılaşmasında Minnesota Lynx, Connecticut Sun’ı ağırladı. Sun maçı 73-70 kazandı ve seride 1-0 öne geçip saha avantajını eline aldı. Son çeyrekte yalnızca sekiz sayı yiyerek galibiyete uzanan Sun’da eski Çukurovalı Marina Mabrey 20 sayı atarken Alyssa Thomas 17 sayı, 10 ribaunt ve dokuz asist üretti. DeWanna Bonner 11 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı. Minnesota’da eski Fenerbahçeliler Napheesa Collier 19, Kayla McBride 12 sayı attı, ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.

A Millilerin İzlanda maçı biletleri satışa çıkıyor

Türkiye’nin İzlanda deplasmanı biletleri satışa çıkıyor.

A Milli Futbol Takımı’nın, UEFA Uluslar B Ligi’nde 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda İzlanda ile oynayacağı maçın öncelikli bilet satışları, Milli Takım Taraftar Kulübü Kırmızı Üyeleri için başladı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Laugardalsvöllur Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak müsabakanın bir gün sürecek öncelikli bilet satışlarından sadece son 1 yıl içerisinde Milli Takım Taraftar Kulübü Kırmızı Üyesi olmuş kişiler yararlanabilecek. İzlanda maçının genel bilet satışları ise yarın saat 13.00’te başlayacak. İzlanda-Türkiye maçının misafir tribün bilet fiyatları 2 bin 250 lira olarak belirlendi.

A Milli Kadın Hentbol Takımından tatsız prova

2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Hentbol Takımı, Portekiz’de düzenlenen Uluslararası Batalha Hazırlık Turnuvası’nda Portekiz ve Brezilya’ya mağlup oldu. Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Batalha kentinde gerçekleştirilen hazırlık turnuvasında milli takım, Brezilya ile yaptığı maçta ilk yarıyı 16-12 geride kapatırken, karşılaşmadan da 30-25 yenik ayrıldı. Organizasyonda ikinci maçını Portekiz ile oynayan ay-yıldızlı hentbolcular, bu karşılaşmanın ilk yarısını 16-15 geride geçti ve maçı da 33-27 kaybetti. Portekiz’den bugün Türkiye’ye dönecek milliler, 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürecek.

Antalyalı başpehlivan kalp krizi sonucu vefat etti

Ali Altun yaşamını yitirdi.

Antalyalı 42 yaşındaki başpehlivan Ali Altun, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Döşemealtı Belediyesi sporcusu Ali Altun, Konyaaltı ilçesinde antrenman yaptığı salonda fenalaştı. Yakındaki özel hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Altun, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Başpehlivan Altun’un cenazesi, yarın Döşemealtı ilçesindeki Yeniköy Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

FIFA’dan Eto’o’ya ceza

20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası son 16 turunda oynanan Brezilya – Kamerun maçında uygunsuz hareketler gösteren Eto’o’nun, Disiplin Talimatı’ndaki 13 ve 14 nolu maddelerini ihlal ettiği açıklandı. FIFA Futbol Disiplin Talimatı’nın 13 ve 14. maddeleri saldırgan davranış, adil oyun ilkelerinin ihlali, oyuncular ve görevlilerin uygunsuz davranışlarını içeriyor. Eto’o’nun Kamerun’u temsil eden hiçbir maça 6 ay boyunca gidemeyeceği ifade edildi.