Sporda perşembe gününün gündemi yine oldukça yoğun. Kayserispor teknik direktör aramayı sürdürüyor. Karşıyaka'da yeni GM göreve getirildi. Judo federasyonunda mevcut başkan yeniden göreve seçildi. İşte yaşananlar.

Spor dünyasında perşembe gününde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte günün getirdikleri…

Kayserispor’da teknik direktör arayışı sona erdi

Teknik direktör Burak Yılmaz’ın görevini bırakmasının ardından arayışlarını sürdüren Kayserispor kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre ilk olarak eski teknik direktörleri Recep Uçar ile görüştü. Görüşmenin olumsuz sonuçlanmasının ardından arayışlarını sürdüren kulüp sonrasında Gençlerbirliği’nin eski çalıştırıcısı Sinan Kaloğlu’nu kente davet etti. Kaloğlu ile görüşmelerin kulüp tesislerinde sürdüğü öğrenildi. Teknik direktörlük kariyerine Altay’da altyapı sorumlusu olarak başlayan Kaloğlu, Altay’ı da yaklaşık bir yıl çalıştırdıktan sonra Gençlerbirliği’nin başına geçti. Burada da bir yıl görev yapan Kaloğlu 30 Haziran 2024’te görevinden ayrıldı. Kaloğlu artık Kayserispor’un teknik direktörü olacak. İç Anadolu ekibi bu sezon oynadığı altı lig maçında üç beraberlik ve üç yenilgi alarak üç puanla 17. sırada yer alıyor.

Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı’nda genel menajerlik görevine Nihat Mala getirildi

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Karşıyaka’da genel menajerlik görevine Nihat Mala getirildi. Karşıyaka Spor Kulübünden yapılan açıklamada Nihat Mala’nın oyunculuk kariyerine Karşıyaka altyapısında başladıktan sonra takım kaptanlığına kadar yükseldiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

“1986-1987 sezonu lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğumuzun efsane kadrosunda yer almış, 2003-2012 yılları arasında kulübümüze genel menajer olarak önemli hizmetlerde bulunmuş Sayın Nihat Mala, basketbol şubemizde genel menajer olarak tam yetkili bir şekilde göreve getirilmiştir.”

Torpil salona girdi: Avrupa derbisinde skandal

Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı’na Sezer Huysuz yeniden seçildi

Türkiye Judo Federasyonunun 6. olağan ve 8. mali genel kurulu The Green Park Ankara Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıda oylama öncesi yönetim ve denetim kurulu raporları, geçmiş dönem faaliyetleri ile 2025-2026 yılları tahmini bütçeleri okunarak ibra edildi. Genel kurula katılan 171 delegeden 163’ü oy kullandı. Oyların 137’sini alan Sezer Huysuz yeniden Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Hüseyin Özkan ise 26 oy aldı, geçersiz oy çıkmadı.

Başkan Sezer Huysuz yaptığı konuşmada “Bugün 40 bine yakın aktif, 180 bin lisanslı sporcumuz var. Olimpiyatlarda da yarı finaller yaptık, iki üçüncülük elde ettik. Altyapıya ciddi yatırımlar yaptık, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda madalyanın geleceğini burada herkes biliyor. 2028’den sonra bir daha aday olmayacağımı da buradan ilan ediyorum” dedi.

“Bundan sonra ayrımız gayrımız yoktur. Hep beraber olimpiyat şampiyonluğu için çalışacağız” diyen Huysuz şunları kaydetti:
“Öncelikle tüm kulüplerimize, tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Hüseyin Özkan bizim için bir olimpiyat şampiyonu, bir kıymetlimizdir, bu camianın da her zaman kıymetlisi olacaktır. Bu bir yarış, bundan sonra Türk judosu için hep birlikte neler yapabileceğiz ona bakacağız. Bizlere tekrar güven veren, bizleri onore eden bütün delegelerimize tekrar teşekkür ediyorum. Katılan bütün herkese teşekkür ediyorum, camiamız için hayırlı olmuştur, bundan sonra 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda inşallah hep beraber madalyalar almak nasip olur. Artık hep beraber çalışacağız ve Türk judosuna hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Beşiktaş’a kötü haber: Lyon deplasmanına seyirci yasağı geldi