Sporda salı gününün getirdikleri dolu dolu. Yabancı oyuncunun yasak olduğu 2. Lig temsilcisi Erbaaspor evlilik sonrası Türk vatandaşlığına geçen Nijeryalı golcü Stanley Ohawuchi transfer ederek lig tarihindeki ilk yabancı eklemesini kadrosuna kattı.

Sporda yoğun bir salı günü yaşanıyor. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu ziyaret etti. Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Montella Beşiktaş’ın teknik heyetiyle görüştü. Erbaaspor Türk vatandaşı olan Nijerya asıllı Stanley Ohawuchi ile sözleşme imzaladı. Milli tenisçi Zeynep Sönmez ABD Açık elemelerinde Macar raket Dalma Galfi’yi yenerek ikinci tura yükseldi. İşte spor dünyasında günün haberleri ve gelişmeler…

Hasan Arat TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nu ziyaret etti

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na ziyaret etti. TFF’den yapılan açıklamaya göre Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen ziyarette, TFF Başkanvekili Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyesi Ceyhun Kazancı, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar ile yönetim kurulu üyeleri Kaan Şakul, Feyyaz Uçar ve Burak Aslan da yer aldı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu birbirine forma hediye etti.

Hasan Arat tebrik ederek görevinde başarı dilediği İbrahim Hacıosmanoğlu’na üstünde isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması ve plaket hediye etti. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Hasan Arat’a üzerinde isminin yazılı olduğu A Milli Takım forması takdim etti.

Erbaaspor’dan tarihi transfer hamlesi

Erbaaspor’a Nijerya asıllı Türk golcü.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu lisanslanmasına müsaade etmediği 2. Lig’de mücadele eden Erbaaspor statüye uygun bir yabancı oyuncuyu renklerine kattı. Son olarak Suudi Arabistan ekiplerinden El-Washm forması giyen Nijeryalı golcü Stanley Ohawuchi’yle Tokat temsilcisi iki yıllık sözleşme imzaladı. 34 yaşındaki oyuncunun beş yıl önce Türk vatandaşı bir kadınla evlendiği ve bu sebeple Türk vatandaşları elde ederek 2. Lig’e lisanslanmaya uygun hale geldiği öğrenildi.

Montella’dan Beşiktaş’a ziyaret

Gio ve Vincenzo görüşme gerçekleştirdi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella Beşiktaş antrenmanını takip edip teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’la bir araya geldi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı ile BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gelen Vincenzo Montella antrenman öncesinde futbolcularla selamlaştı. Beşiktaş’ın İtalyan golcüsü Ciro Immobile, vatandaşı Vincenzo Montella’ya imzaladığı siyah-beyazlı formayı hediye etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Vincenzo Montella ile Türk futbolunun geleceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

ABD Açık elemelerinde Zeynep Sönmez yola devam dedi

Milli tenisçi Zeynep Sönmez ABD Açık elemelerinde Macar raket Dalma Galfi’yi yenerek ikinci tura yükseldi. Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre New York Queens’te bulunan USTA Billie Jean King National Tennis Center’deki organizasyonda milli tenisçi ilk tur eleme maçında 22 numaralı seribaşı Dalma Galfi ile karşılaştı. Karşılaşmada Dalma Galfi’yi 6-3 ve 6-4 yenen Zeynep Sönmez elemelerin ikinci turuna yükseldi.

Fenerbahçe Joao Pedro’yla sözleşmesini karşılıklı feshetti