Sporda salı gününün gündemi dolu dolu. TFF ve TBF'de sponsorluk anlaşmaları imzalandı. Kenan Sofuoğlu ise Toprak'ın da yarıştığı Superbike'ın İstanbul'a gelebileceğini söyledi. İşte günün getirdikleri...

Spor dünyasında gündem yine oldukça yoğum, işte yaşananlar…

Kenan Sofuoğlu: Pist hazır ve herkes Superbike’ın 2025 yılı takviminde Türkiye’nin yer almasını istiyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu açıklamalarda bulundu. Sofuoğlu Superbike Dünya Şampiyonası takvimine gelecek yıl İstanbul Park pistinin eklenmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Anadolu Ajansı mikrofonlarına konuşan Sofuoğlu yeterli sponsor desteklerinin bulunması halinde Superbike’ın yaklaşık 12 yıl aranın ardından 2025’te Türkiye’ye geleceğini söyledi. İstanbul Park’ın yeni işletmecisi Lale Cander ile incelemeler ve görüşmeler yapıldığını, Superbike yetkililerinin İstanbul Park’ı ziyaret ettiklerini aktaran Sofuoğlu “Pist hazır ve herkes Superbike’ın 2025 yılı takviminde Türkiye’nin yer almasını istiyor. Özellikle de sporcularımız. Ancak bulunması gereken bütçeler var” yorumunda bulundu.

Superbike yarışlarının bitimine iki hafta kala en yakın rakibinin 39 puan önünde lider durumda olan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun “bir aksilik olmazsa 2024 Dünya şampiyonu olacağını” kaydeden Sofuoğlu 6 Eylül’de geçirdiği kazanın ardından altı yarış kaçıran Toprak’ın Aragon’da istediğini aldığını ifade etti. Sofuoğlu “Toprak, çok zorlu üç haftadan sonra Aragon’a geldi ve perşembe günü yarışıp yarışmayacağını bilmiyorduk. Doktorlar onay verince yarıştı. Biz her zaman kazanmak istesek de asıl amacımız buradan puan çıkarmaktı. Futbol maçında da böyledir. Her maçı kazanamazsınız önemli olan sezonu şampiyon olarak tamamlamaktır. Önümüzde Portekiz ve final İspanya yarışı var. Portekiz’de de bir şansımız var ama büyük ihtimalle Toprak İspanya’da şampiyonluğu alacaktır. Motor sporu bu, her an bir aksilik yaşayabiliyorsunuz. Bir aksilik yaşamazsak 2024 dünya şampiyonluğu bizim” dedi.

Özel olarak çalıştırdığı ve sosyal medyaya koyduğu videolarla büyük ilgi toplayan beş yaşındaki oğlu Zayn hakkında da konuşan Sofuoğlu “Zayn ile ilgili benim hayalim onun bir sosyal medya fenomeni olması değil. Onunla ilgili hayallerimiz Türkiye’yi temsil eden bir sporcu olması. Onu centilmen bir sporcu gibi yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse Formula 1’i istiyoruz. Motosiklet yarışlarına da giriyor. Şimdi Türkiye Motosiklet Şampiyonası var. Onu kazanırsa beş yaşında Türkiye şampiyonluğunu alacak. Bir hafta sonra da Türkiye Karting Şampiyonası var. Orada da şampiyon olursa her ikisini de kazanmış olacak. Ben ona iyi bir altyapı eğitimi vermeye çalışıyorum. İleride Allah ne gösterir kaderinde ne vardır hepsini beraber yaşayacağız” dedi. Sosyal medyayı “Zayn’ın dünya çapındaki popülaritesini artırmak için kullandığını” belirten Sofuoğlu şunları kaydetti:
“Çünkü önümüzdeki yıl inşallah İngiltere’de karting yarışlarında yarışmayı düşünüyoruz. Ardından da İtalya ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki şampiyonalara katılacağız. O yüzden sosyal medyadaki popülarite çok önemli. Yapmış olduğumuz videolarda Türkiye bazlı değil dünyanın her yerine izlenecek işler yapmaya çalışıyorum. Açıkçası çok yorucu oluyor. Zayn için özel bir ekip çalışmıyor. Ben antrenman yaptırıyorum ondan sonra yaptığım şeylerin videosunu çekiyoruz ve Instagrama atıyoruz. Çokta beğeniliyor, çok iyi gidiyor. Allah nazardan saklasın inşallah. Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin”

THY ile TFF arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında sponsorluk anlaşmasına imza atıldı.

Türkiye Futbol Federasyonundan yeni bir sponsorluk hamlesi geldi. Türk Hava Yolları genel müdürlük binası VIP salonunda TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat’ın katılımıyla iki kurum arası sponsorluk anlaşması imzalandı. Törende konuşan Hacıosmanoğlu THY’nin dünya çapında bir marka olduğunu, kendilerinin de Türk futbolunun marka değerini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Hacıosmanoğlu 2026’da yapılacak dünya futbol şampiyonasında Milli Takım’ın ulaşımını THY’nin sağlayacağını hatırlatarak “Başkan’ımız Bolat’tan özel ricalarımız oldu. Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz. Hem manevi hem de maddi olarak zor bir federasyon devraldık. Türk futbolunu sadece Türk milleti değil, İslam ülkeleri de takip ediyor” diye konuştu.

Borusan Türkiye Basketbol Federasyonuna sponsor oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Borusan Next arasında Basketbol Süper Ligi için ana sponsorluk anlaşması imzalandı. Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik katıldı. Hidayet Türkoğlu basketbolun toplulukları bir araya getirdiğini belirterek “Basketbol Gelişim Merkezi, geçtiğimiz pazar günü Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçıyla açılmış oldu. Açılış basketbol camiamızın görkemini yansıttı. Basketbol Gelişim Merkezi Türk basketbolunun büyümesine yardımcı olacaktır. Sponsorluk anlaşmaları, marka değerimizin artmasında önemli rol oynuyor. Aynı zamanda bu iş birlikleri her iki tarafın da kazanmasını sağlıyor. Bu sayede Türk basketbolunu daha geniş kitlelere yayıyoruz. Basketbol Süper Ligi’nin başlamasına sayılı günler kaldı. Bu ligde mücadele edecek takımlara başarılar diliyorum. Borusan Next’in aramıza katılması bize büyük gurur ve heyecan veriyor. Her iki markanın da birbirine katacağını değer, geleceğe ışık tutacaktır” açıklaması yaptı.

‘Üç Büyükler’in Avrupa hakemleri açıklandı

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Burak Yılmaz’a teşekkür etti

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, görevini bıraktığını açıklayan teknik direktör Burak Yılmaz için teşekkür mesajı yayımladı. Çamlı mesajında Burak Yılmaz’ın Kayserispor’da görev yaptığı süre boyunca kulübün içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen elindeki imkanları en verimli şekilde kullandığını belirtti. Burak Yılmaz’ın gecesini gündüzüne kattığına değinen Çamlı, genç teknik adamın bütün enerjisini, emeğini, tecrübe ve bilgi birikimini harcayarak Kayserispor’un onurlu mücadelesinin en önemli parçası olduğunu kaydetti. Burak Yılmaz’ın hiçbir zaman yoklukları mazeret yapmadığının altını çizen Çamlı, “Daha fazla çalışarak, mücadeleden vazgeçmeyerek, eldeki imkanları en verimli şekilde kullanarak yoklukların da aşılabileceğini gösterdi. Onu ve ekibini, içinden geçtiğimiz bu sancılı dönemimizde Kayserispor için verdiği mücadelesiyle daima saygıyla hatırlayacağız” dedi. Yılmaz’a bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Çamlı, şunları aktardı:
“Burak Yılmaz, sadece takımımızın teknik direktörü olmadı. Hırsı ve mücadele azmiyle tüm takımımıza örnek oldu. Hocamız, 7 gün 24 saat futbol takımımızla birlikte olarak futbolcularımıza ağabeylik de yaptı. Onların dostu, arkadaşı oldu. Genç futbolcularımızın kişisel gelişimine de önemli katkılarda bulundu. Gençleriyle ve tecrübelileriyle bir araya getirdiği futbolcu grubunu, rakiplerimiz tarafından saygı duyulan bir takım halinde getirdi. Burak Yılmaz hocamızın vedası da Türk sporu için alışılmadık olmakla birlikte, bir o kadar da kıymet dolu dersler taşımaktadır. Hocamız, futbol takımımızın sürdürdüğü mücadelede takımımıza yararı olacağına inandığı değişikliği sağlayabilmek adına kendisini adeta Kayserispor için feda etmiştir. Futbolcularımız başta olmak üzere Kayseri şehrimiz bu fedakarlığı en iyi şekilde değerlendirmeli ve dersler çıkarmalıdır.”

Ergün Penbe, Yeni Mersin İdmanyurdu’nun yeni teknik direktörü oldu

2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Yeni Mersin İdmanyurdu, teknik direktörlük görevi için eski milli futbolcu Ergün Penbe ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, imza törenine ilişkin görüntülere yer verildi. Açıklamada, “Kulübümüz, deneyimli futbol adamı Ergün Penbe ile teknik direktörlük görevi için 1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Camiamıza hayırlı olsun” denildi.

Acun Ilıcalı: Fenerbahçe’ye karşı başka şeyler uygulanıyor

Ümit Davala’nın babası toprağa verildi

Bir süredir tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat eden Ümit Davala’nın babası Ali Davala için İzmir Güzelbahçe’deki Atiye Ali Çiçek Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ali Davala’nın oğlu Ümit Davala, ailesi, yakınları, teknik direktörler Fatih Terim ile Tamer Tuna’nın aralarında bulunduğu futbol camiasından isimler, oyuncu Alp Kırşan’ın yanı sıra vatandaşlar katıldı. Davala’nın cenazesi Güzelbahçe Yelki Mezarlığı’nda defnedildi.

Sakaryaspor’da Suat Kaya dönemi sona erdi

1. Lig ekibi Sakaryaspor’da teknik direktör Suat Kaya ile yollar ayrıldı. Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Teknik direktörümüz Suat Kaya ile gerçekleştirilen karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine bugüne kadarki emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi. Sakaryaspor, Kaya yönetiminde ligde çıktığı yedi maçta bir galibiyet, dört beraberlik ve iki yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın isim sponsoru Opet oldu

Opet, 2024-2025 sezonunda Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın isim sponsoru oldu.Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 2018 yılından beri Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın isim sponsorluğunu üstlenen Opet’in, bu sezon Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’na isim sponsoru olduğu belirtildi. Buna göre sarı-lacivertliler, bu sezon Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı ismiyle mücadelesini sürdürecek.

Olaylı Madrid derbisinden ömür boyu men kararı çıktı