Sporda salı gününün getirdikleri yine dolu dolu. UEFA, Atilla Karaoğlan'ı Konferans Ligi'nde görevlendirdi. Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'nin bayrağını taşıyacak sporcuları açıklandı. İşte spor gündemi...

Sporda gündem yine oldukça yoğun. İşte Türkiye ve dünyadan günün getirdikleri…

Attila Karaoğlan’a UEFA görevi

FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında Andorra’nın Santa Coloma ile İzlanda’nın Vikingur Reykjavik takımları arasında 29 Ağustos Perşembe günü oynanacak müsabakayı yönetecek.
UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Andorra’daki La Vella Ulusal Stadı’nda oynanacak ve 21.00’de başlayacak mücadelede Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Özkara üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak. Vikingur Reykjavik, play-off turu ilk maçında konuk ettiği Santa Coloma’yı 5-0 yenmişti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın açılışında Türk bayrağını Sevilay Öztürk ve Mahmut Bozteke taşıyacak

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın yarın yapılacak açılış töreninde Türk bayrağını paralimpik madalyalı milli sporcular yüzücü Sevilay Öztürk ile tekvandocu Mahmut Bozteke taşıyacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medyasından yaptığı paylaşımda Tokyo 2020’de bronz madalya kazanan Sevilay ve Mahmut’un yarın Concorde Meydanı’ndaki açılış töreninde kafilenin en önünde bayrak taşıyıcılar olarak yer alacağını duyurdu.
Milli sporcular Sevilay ve Mahmut’un Tokyo 2020’de tarihi başarılar elde ettiğine dikkati çeken bakan Bak “Yeni heyecan ve umutlarla Paris’teyiz. Birbirinden değerli sporculara sahibiz. Tarihimizin en yüksek katılımıyla 15 farklı branşta mücadele edeceğimiz Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Felix Uduokhai resmen Beşiktaş’taGenç efeler galibiyetle başladı

ürkiye 20 Yaş Altı Erkek Voleybol Milli Takımı, Sırbistan ve Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa şampiyonasındaki ilk maçında Polonya’yla karşılaştı. Ay-yıldızlılar Sırbistan’ın Vrnjacka Banja kasabasında yapılan karşılaşmayı 26-24, 21-25, 25-19 ve 25-21’lik setlerle kazandı. Milliler turnuvadaki ikinci maçını 28 Ağustos Çarşamba saat 15.30’da Ukrayna ile oynayacak.

Atletizm Süper Ligi’ne yükselen kulüpler belli oldu

Atletizm 1. Lig final kademe yarışmaları sonucunda kadınlar ve erkeklerde dört kulüp, Süper Lig’e çıktı. Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasına göre İzmir’de düzenlenen ve 15 ekibin katıldığı müsabakaların ardından 2025 sezonunda Süper Lig’de yarışacak kulüpler belirlendi. Kadınlarda 134 puanla 1. Lig’i zirvede bitiren Gaziemir Belediyespor ve 132 puanla ikinciliği elde eden Gaziantep Belediyespor gelecek yıl Süper Lig’de mücadele edecek. Konya Büyükşehir Belediyespor ise 101 puanla 1. Lig’i üçüncü sırada tamamladı. Erkeklerde 120 puanla ilk basamakta yer alan TSK Spor Gücü ve 117 puanla ikinci olan Jandarma Gücü Spor Kulübü, Atletizm Süper Ligi’ne yükseldi. Mardin Atletizm Spor Kulübü ise 85 puanla ligi üçüncü bitirdi.

Hatayspor’un depremden beri kullanamadığı stadyumu ihaleye açılacak

Hatayspor stadına kavuşacak

6 Şubat depremleri sonrası Hatayspor’un çalışmalarını şehir dışına taşımasının ardından kullanmayı bıraktığı Hatay Stadı’yla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çalışmaları için Hatay’ı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak stadyuma gelerek incelemelerde bulundu. 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Hatay Stadı’nı yeni sezona yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bakan, “Hatay Stadı’nın durumunu özellikle herkes merak ediyor. Deprem sonrası büyük yapıların konuları çok önemli, iyi etüt edilmesi gerekiyor. Onlara uygulanacak teknolojik hususun, metodun iyi etüt edilmesi gerekiyor. Malumunuz büyük depremin ardından meydana gelen depremlerle beraber zeminin oturması ve böylesine büyük yapıların biraz zamana ihtiyacı oluyor. Biz de jeolojik etütlerini uzmanlara yaptırdık ve inşallah çok yakın bir zamanda, çok kısa bir sürede ihalesini yapıp Hatay Stadı’mızı tekrar yeni sezona yetiştirmek için gayret edeceğiz. O yüzden kapsamlı etütler ve analizler yapıldı, bunu en kısa sürede başlayarak bitireceğiz, hiç merak etmesinler. Hatay’a Süper Lig’de tekrar başarılar diliyoruz çünkü şehir için de önemli takım, bir an önce şehrin takımıyla buluşmasını sağlamak istiyoruz. Talepler Hatayspor’un yeni sezonda evinde oynaması yönünde. Biz de bu yönde gayret gösteriyoruz. Bu noktada bütün hazırlıklarımız tamam, bütçesiyle vesaire, her şeyiyle hazır. Yakın zamanda, çok kısa bir sürede ihalesini yapıp bu işte uzman bir firmayla beraber kısa sürede tamamlayacağız. İfade ettiğim gibi tabii büyük yapıların bu hassasiyetini gözetmek zorundayız çünkü zeminin oturması, meydana gelen hareketlerin yerleşmesi, uzmanlar da büyük yapılarda 1 yıl gibi bir sürede bunun gözlemlenmesi ve incelenmesi gerektiğini ifade ediyor. O yüzden bu şekilde hareket ettik. Kısa sürede yeni şekliyle ve yeni versiyonuyla stadımızı tamamlayıp yeni sezona yetiştireceğiz” dedi.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstürü çekildi