Süper Lig tamamlandı. Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek. İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük'ten sonra düşen dördüncü takım Ankaragücü oldu.

38 haftalık Süper Lig sezonu dün yapılan maçlarla sona erdi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında puan rekorunun kırıldığı yarıştan galip çıkan sarı kırmızılılar oldu. Cim Bom Konya deplasmanında aldığı 3-1’lik galibiyetle 102 puanla ligde 24. kez mutlu sona ulaştı. Geçen sezonu da şampiyon tamamlayan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray üst üste ikinci kez ligi en üstte bitirdi.

Galatasaray Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Sarı kırmızılılar beş takımın turnuvaya katılım hakkı kazanacağı Şampiyonlar Yolu’nda bulunacak. Play-off final turunda bulunan Galatasaray’ın olası rakipleri Dinamo Zagrep, Kızılyıldız, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Ferençvaros’tan biri olacak. Cim Bom ilk maçını ağustosun üçüncü haftasında yapacak. Galatasaray bu turda elense bile yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

100’ü geçen Galatasaray Süper Lig’de 24. kez şampiyon!

Sahasında İstanbulspor’u 6-0 mağlup eden Fenerbahçe ise 99 puanla ligi ikinci sırada tamamladı. Kanarya Avrupa’da iki takımın Şampiyonlar Ligi’ne gideceği Lig Yolu’nda mücadele edecek. Sarı lacivertlilerin Devler Ligi’ne kalması için üç tur geçmesi gerekiyor. Temmuz ayının üçüncü haftasında yapılacak ikinci turda seri başı olacak Kanarya’ın muhtemel rakipleri Dinamo Kiev, Partizan ve Lugano. Sarı lacivertliler bu turu geçerse üçüncü turda Rangers, Sparta Prag ve Salzburg’dan biriyle karşılaşacak. Sarı lacivertliler bu turda elense bile direkt Avrupa Ligi’ne kalıyor. Turu geçmesi halindeyse Fenerbahçe play-off turuna çıkacak. Rakibini elerse Devler Ligi’ne katılacak.

Fenerbahçe’den sezona alkışlarla veda

Beşiktaş Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 yenerek Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Siyah beyazlılar play-off turunda mücadele edecek. Seri başı takımlar eleme turunu geçerse Beşiktaş’ın rakibi Braga, Lask, Molde, Viktoria Plzen, Dinamo Kiev, Partizan, Sparta Prag, Malmö ve Hapoel Beer Tel Aviv takımlarından biri olacak. Kartal’ın Avrupa macerası Ağustos ayının üçüncü haftası başlayacak.

Lig üçüncüsü Trabzonspor ise Avrupa Ligi ikinci turunda mücadele edecek. Aynı Fenerbahçe gibi bordo mavililerin de turnuvaya katılmak için üç rakibini saf dışı bırakması gerekiyor. Seri başı Trabzonspor’un muhtemel rakipleri Riga, Neftci, Silkeborg, Vadur, Tobol. Karadeniz ekibi bu turu geçtiği takdirde rakipler arasında Braga, Partizan, Molde, Sheriff ve Hapoel Beer Sheva gibi takımlar bulunuyor. Trabzonspor ilk maçını temmuz ayının üçüncü haftası yapacak.

Trabzonspor son beş dakikada Ankaragücü’nü Süper Lig’den gönderdi

Lig dördüncüsü Başakşehir ise Türkiye’yi Konferans Ligi’nde temsil edecek. İstanbul ekibi üç turda da seri başı olma avantajını elinde bulunduruyor. Temmuz ayının üçüncü haftasında Avrupa macerası başlaşacak Başakşehir’in olası rakipleri Servette, Lugano, Guimares, AEK, Dnipro.

Küme düşen son takım Ankaragücü oldu

Üst kısım böyle şekillenirken İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük’ten sonra Süper Lig’den düşen dördüncü takım Trabzonspor’a 4-2 kaybeden Ankaragücü oldu. Son haftaya düşme hattında giren Hatayspor sahasında Rizespor’u 2-0 mağlup ederek puanını 41’e yükseltti ve ligde kalmayı başardı. Galatasaray’a mağlup olan Konyaspor da 41 puanda kaldı ve düşme hattının hemen üstünde yer alarak ligde kaldı. İstanbulspor 16, Pendikspor 37, Karagümrük ve Ankaragücü ise 40’ar puanla lige veda etti.

Mauro Icardi son hafta Konyaspor ağlarını iki kez havalandırdı.

Gol kralı Mauro Icardi

Süper Lig’de sezonu Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon 34 lig maçına çıkan Arjantinli futbolcu 25 kez fileleri havalandırdı. Icardi Galatasaray’daki ikinci sezonunda gol krallığına ulaştı. Icardi’yi Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli oyuncusu Edin Dzeko 21 gol, EMS Yapı Sivasspor’un Arnavut forveti Rei Manaj da 18 golle takip etti.