Süper Lig'de pazar günü iki dev maça sahne olacak. Saat 17:00'de Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi ağırlarken akşam 20:00'de Şenol Güneş'in Trabzonspor'u Akyazı'da sezonun formda ekibi Beşiktaş'ı konuk edecek.

Süper Lig’de 15 Eylül Pazar günü iki önemli maça sahne olacak. Gündüz seansında Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si Kasımpaşa’ya konuk olacak. Akşam ise Şenol Güneş’i takımın başına getiren Trabzonspor, Güneş yönetiminde iki kez lig şampiyonluğu kazanan Beşiktaş’ı ağırlayacak.

Süper Lig’in beşinci haftasında Papara Park’ta oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Ligde oynadığı üç müsabakayı kazanan Beşiktaş haftaya 9 puan ve averajla üçüncü sırada girdi. Üçüncü haftayı bay geçen siyah-beyazlı takım milli maçlar nedeniyle liglere verilen aradan sonra yapacağı ilk karşılaşmada Trabzonspor’u mağlup ederek çıkışını sürdürmeye çalışacak.

Trabzonspor ise bu sezon Süper Lig’de oynadığı iki maçtan beraberlikle ayrıldı. İkinci haftayı bay geçen Karadeniz temsilcisinin üçüncü hafta müsabakası ise Avrupa kupalarındaki mücadelesi sebebiyle ertelenmişti. Bordo-mavili takım, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde bu sezon ilk maçına çıkacak. Kariyerinde beşinci kez Trabzonspor’un başına geçen Güneş, 2015-2019 ve 2022-2023 yılları arasında Beşiktaş’ta da görev yapmıştı.

50 yılı aşkın rekabette 140’ıncı randevu

Trabzonspor ile Beşiktaş bu maçla birlikte tarihlerinde 140’ıncı kez rakip olacak. İki takım arasında 11 Ekim 1973’te oynanan ilk karşılaşma, Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. 50 yılı aşkın yıllık rekabette geride kalan 139 resmi müsabakanın 56’sını Beşiktaş, 48’ini bordo-mavili takım kazandı. 35 mücadelede ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar 192 kez fileleri havalandırırken, bordo-mavililer ise 158 gol kaydetti.

Ligde 103’üncü perde

Beşiktaş ile Trabzonspor, Süper Lig’de 103’üncü kez rakip olacak. İki takım arasında ligde oynanan 102 müsabakada siyah-beyazlılar 38, bordo-mavililer 37 galibiyet aldı, 27 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş’ın attığı 144 gole, Trabzonspor 118 golle karşılık verdi.

Trabzon’da Trabzonspor üstünlüğü

Bordo-mavili takım Süper Lig’de Beşiktaş’ı ağırladığı maçlarda üstün durumda bulunuyor. İki takım Trabzon’da 50 kez karşı karşıya gelirken Karadeniz temsilcisi bu maçların 24’ünü kazanmayı başardı. Beşiktaş 15 kez sahadan galip ayrıldı, 11 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. 42’si Hüseyin Avni Aker Stadı, sekizi ise Papara Park’ta oynanan lig maçlarında Trabzonspor 71 gol kaydetti, Beşiktaş ise 61 kez ağları havalandırdı. Bordo-mavililer geride kalan sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşmada Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etmişti.

‘Efsane’ kolay olunmuyor: Futbol iyileştirir

Şenol Güneş Trabzonspor’dan 50 milyon TL maaş alacak

Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında

Fenerbahçe’nin beşinci haftadaki rakibi Kasımpaşa.

Süper Lig’in beşinci haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak müsabaka saat 17:00’de başlayacak. Mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak.

Ligde oynadığı dört maçta üç galibiyet ve bir beraberlik alan Jose Mourinho’nun öğrencileri topladıkları 10 puan ve maç fazlasıyla haftaya lider girdi. Teknik direktörü Sami Uğurlu’nun cezası süren Kasımpaşa ise oynadığı dört maç sonunda beş puan toplayabildi.

Sarı-lacivertlilerde bilek sakatlığı bulunan Bright Osayi-Samuel henüz iyileşmedi. Nijeryalı futbolcunun Kasımpaşa deplasmanında forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe lehine ezici üstünlük

Fenerbahçe ile Kasımpaşa Süper Lig’de 43’üncü kez birbirlerine rakip olacak. İki takımın bugüne kadar karşı karşıya geldiği 42 lig maçında Fenerbahçe 34 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, dört karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Kasımpaşa ise dört defa galibiyete uzanan taraf oldu. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 106 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 38 gol gördü.

Mourinho: Duyduğum her şeye inansam eşyalarımı toplayıp kaçardım