Süper Lig'de 2024-25 sezonunun fikstürü TFF'nin Riva tesislerinde yapılan törenle çekildi. 9 Ağustos günü oynanacak maçla başlayacak sezon 1 Haziran tarihindeki son karşılaşmayla sona erecek.

Süper Lig’de 2024-25 sezonunun fikstürü Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen törenle belirlendi. 19 takımın mücadele edeceği sezon 9-10-11 ve 12 Ağustos’ta oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligin ilk yarısı 20, 21, 22, 23 Aralık 2024 tarihlerinde oynanacak olan 17’nci hafta müsabakaları ile sona erecek. İkinci devre 3, 4, 5, 6 Ocak 2025 tarihlerinde oynanacak olan 18’inci hafta müsabakalarıyla başlayacak ve sezon 1 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Fikstür çekimi öncesi bilgilendirmelerde bulunan TFF Maç Planlama Müdür Besim Yalçın Avrupa kupalarında mücadele eden takımların maçlarının bu takvime göre belirlenmesi, Süper Lig’deki altı İstanbul takımının aynı anda en fazla dördünün iç sahada oynaması ve Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nı paylaşan Kasımpaşa’yla Eyüpspor’un biri iç sahada oynarken diğerinin deplasmanda oynaması için kura çekiminde sınırlamalara gidildiğini açıkladı. Buna göre ilk yarıda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor arasındaki müsabakaların 5 – 6 – 10 – 11 – 15 ve 16’ncı haftalarda oynanması kararlaştırıldı ve bu doğrultuda kulüp yetkilileri tek tek kürsüye gelerek cam fanusun içinden kura çekimi yaptı. Fenerbahçe’den kura çekimine sportif direktör yardımcısı Okan Özkan katıldı. Özkan’ın kura çekimi için kürsüye çıkmaması dikkat çekti. Fenerbahçe’nin kurasını federasyon yetkilisi gerçekleştirdi. İşte Süper Lig’de yeni sezonun ilk haftası ve derbi haftaları:

Süper Lig’de ilk haftanın maç programı:

  • Sivasspor – Trabzonspor
  • Fenerbahçe – Adana Demirspor
  • Rizespor – Başakşehir
  • Kasımpaşa – Konyaspor
  • Galatasaray – Hatayspor
  • Alanyaspor – Eyüpspor
  • Antalyaspor – Göztepe
  • Samsunspor – Beşiktaş
  • Bodrum FK – Gaziantep FK

Kayserispor ise sezonun ilk haftasını bay geçen ekip olacak. Maçların tarihleri ve saatleri ilerleyen günlerde açıklanacak.

Derbi haftaları:

Süper Lig’de sezonun ilk derbisi beşinci haftada Trabzonspor ve Beşiktaş arasında oynanacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray altıncı haftada Kadıköy’de karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ve Beşiktaş arasında ligin ilk yarısındaki derbi 10’uncu haftada RAMS Park’ta oynanacak.

Trabzonspor ve Fenerbahçe 11’inci haftada Trabzon’da mücadele edecek. Galatasaray bu haftayı bay geçecek.

15’inci haftada Beşiktaş ve Fenerbahçe Dolmabahçe’de karşılaşacak.

Galatasaray ve Trabzonspor’un 16’ncı haftadaki maçı ilk yarının son derbi mücadelesine sahne olacak.

İşte dört büyüklerin fikstürleri:

Futbol Federasyonu seçimi için Erdoğan’dan icazet alma yarışı