1. Lig play-off finalinde Süper Lig'e yükselmek için oynanman maçta Sakaryaspor ve Bodrum FK karşılaştı. İki tarafın da kırmızı kart gördüğü maçta kazananı uzatmalar belirledi. Rakibini 3-1 mağlup eden Bodrum FK Süper Lig'e yükseldi.

1. Lig’den Süper Lig’e yükselen son takımı belirleyecek play-off final maçında normal sezonu üçüncü bitirip doğrudan karar maçına çıkma hakkı kazanan Sakaryaspor’la elemelerden gelen Bodrum FK’nın mücadelesine sahne oldu. Adana’da oynanan karşılaşma Sakaryaspor taraftarlarının sahaya attığı yanıcı maddeler sebebiyle yaklaşık beş dakikalık duraklamanın ardından başlayabildi.

Maçtaki ilk tehlike Bodrum FK’dan geldi. 14’üncü dakikada Celutska’nın ortasına yükselen Mohammed kafayı vurdu ancak top yan ağlarda kaldı. 19’da Akdeniz temsilcisi yine etkili geldi. Donkor’un şutunda Samet Yalçın’dan seken topla buluşan Gökdeniz Bayraktar düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını finalde 1-0 öne geçirdi.

Maçta ilk yarım saatlik dilim geride kalırken Bodrum farkı ikiye yükseltmeye yaklaştı. Kenan Özer’in ceza sahası dışında yaptığı vuruşta top direkten oyun alanına geri döndü. 34’te Sakaryaspor ilk kez etkili geldi. Kontratakta topu alan Del Valle’nin yay önünden çektiği şutta top az farkla dışarı çıktı. Dakikalar 45’i gösterirken sağ çaprazdan ceza sahasına doğru giren Kenan Özer, Rotman’ın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Akbülkadir Bitigen oyuncuyu direkt kırmızı kartla cezalandırdı. Bu faulden doğan frikikte Burak Çoban doğrudan kaleyi yokladı ancak top direkten sahaya geri döndü. Karşılaşmada soyunma odasına Bordum FK’nın tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

Mücadelede ikinci yarıya bir kişi eksik olan Sakaryaspor çok istekli başladı. Bir saatlik dilim geride kalırken Bodrum tehlikeli geldi. Soldan kale sahasına giren Kenan Özer soluyla vuruşunu yaptı ancak top kaleci Cihan’da kaldı. İki dakika sonra Bodrum yine etki yarattı. Savunma arkasına sarkan isim yine Kenan Özer oldu. Kenan’ın kaleciyi de çalımlayarak çektiği şut sonrası ağlara doğru giden topu savunma çıkardı. Devamında Celal bir kez daha kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak Erdi’den sekip kornere gitti ve bu dev fırsat kaçmış oldu. Bu pozisyonun devamında futbolun ‘Atamayana atarlar’ adlı kuralı işledi. 72’nci dakikada Del Valle’nin pasıyla savunma arkasına sarkan Dimitrov kaleciyi çalımlayıp açısı daralmasına karşın şutunu çekti ve topu filelerle buluşturup finalde skora eşitlik getirdi.

Bu golün ardından Bodrum FK rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı 82’de Burak Çoban’la gole yaklaşsalar da top az farkla dışarı çıktı. 90+5’te normal sürenin son pozisyonunda Brazao’nun sağdan yaptığı orta kaleye yöneldi fakat yerden seken top filelere yönelmek yerine bir kez daha direkten döndü. Finalde normal süre 1-1 sona erince Süper Lig’e yükselen takımı belirleme görevi uzatmalara kaldı.

Sakarya’nın nefesi uzatmalarda yetmedi

Uzatma periyoduna Bodrum FK etkili girdi. Takımın tecrübeli savunmacısı Celutska, Cenk’in ortasına ön direkte yaptığı kafa vuruşunda topu ağlara gitti. İlk uzatmanın son anlarında ceza sahası içinde kaleyi cepheden gören pozisyonda Tunahan’ın gelişine çektiği şuta kaleci Cihan engel olamayınca skor Bodrum FK lehine 3-1’e geldi.

Golün ardından iki takım oyuncuları arasın da yaşanan tartışmaya dört sarı kart birden çıktı. Devamında Bodrum futbolcusu Tunahan Akpınar, rakibi Murat Cem’e yaptığı faulün ardından az önce gördüğü sarı kartın üstüne bir kez daha sarı kart görerek oyundan atıldı ve iki takım da 10 kişi kaldı. Maçta ilk uzatma devresi bu şekilde sonuçlandı.

İkinci uzatmanın başında Bodrumlu Erkan Değişmez rakibine yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kart gördü ancak VAR’dan gelen uyarı sonrası kartın rengi sarıya döndü. Maçın kalanında skor değişmedi. Rakibini uzatmalar sonucu 3-1’le geçen Bodrum FK, Eyüpspor ve Göztepe’nin ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü takım oldu.

İsmet Taşdemir: Oyuncularım yarım kalan hikayeyi bitirdiler

Bodrum FK’yı Süper Lig’e yükselten teknik adam İsmet Taşdemir konuştu.

Takımı Bodrum FK’nın Sakaryaspor’u mağlup edip Süper Lig’e yükseldiği maçın ardından basın toplantısında konuşan teknik direktör İsmet Taşdemir, üç sene boyunca lig fark etmeksizin her sene play-off, her sene final oynadıklarını ifade ederek:
“Geçen sene canımız çok yanmıştı, çok üzülmüştük. Bu sene ‘yarım kalan hikaye’ demiştik. O kadar önemli, o kadar karakterli bir oyuncu grubum var ki bugün o yarım kalan hikayeyi bitirdiler. Rakip zordu, güçlüydü. 10 kişi kalmaları tabii bizim avantajımız olabilir ama ne olursa olsun inanılmaz derecede gol pozisyonuna girdik, pozisyonları harcadık. Bir an endişe etmedim değil ama çok şükür galip geldik” dedi.

‘Uygun’ adım mahkemeye! Hakaretin bedeli kurumsal 170 bin, kişisel 50 bin TL