Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final serisi üçüncü maçında Beşiktaş'ı 82-71 mağlup eden Fenerbahçe Göksel Çelik, seriyi 2-1 kazandı ve şampiyon oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final etabı üçüncü maçında konuk ettiği Beşiktaş’ı 82-71 yenen Fenerbahçe bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve 2023-24 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Karşılaşmaya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe, Yamaç ve Uğur’un arka arkaya kaydettiği üçlüklerle farkı çift hanelere çıkarttığı ilk periyodu 25-19 önde tamamladı. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği ikinci periyodun ardından soyunma odasına 40-41’lik skorla gidildi. Üçüncü periyotta Yamaç Yüksel’in üst üste bulduğu sayılarla Beşiktaş’ın savunma direncini kıran Kanarya skoru skor avantajını eline geçirdi ve karar periyoduna 64-56 önde girmeyi başardı. Skor üstünlüğünü son çeyrekte de devam ettiren sarı-lacivertliler yüksek yüzdeli atışlarıyla ritmini maçın sonuna kadar sürdürdü ve maçtan 82-71 galip ayrılarak üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazandı.

Fenerbahçe böylelikle tarihinin altıncı şampiyonluğunu elde etti ve lig tarihinde en fazla şampiyon olan ikinci takım unvanını ele geçirdi.