TFF 1. Lig'in üçüncü haftasında oynanması planlanan Sakaryaspor-Amedspor mücadelesinin 28 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de Esenyurt'ta oynanacak olması tartışma yarattı. Sakarya cephesi taraftarlarına itidal çağrısı yaptı.

Amedspor’un TFF 1. Lig’e çıkmasıyla bazı deplasmanlarda ev sahibi takım taraftarlarının tavır ve tepkisi tartışma konusu oldu. Bunlardan biri ateşli taraftar grubuyla dikkat çeken Sakaryaspor deplasmanıydı. Karşılaşma üçüncü haftada oynanacaktı. Ancak tarih hafta içine, adres İstanbul’a taşındı.

Sakarya’nın kendi stadyumundaki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle ilk hafta mücadelesi Pendik’te oynanabilmişti. Hatta yayıncı kuruluşun ilk devre için kamera gönderemediği maç telefon kamerasıyla izleyicilere aktarılmış ve bir nevi skandal ortaya çıkmıştı. İkinci yarı itibariyle normal şekilde yayınlanmaya başlanan maç sorunsuz şekilde tamamlanmış, 1-1 bitmişti. Sakarya ikinci haftada deplasmana giderken üçüncü hafta için yeniden evine dönmeye hazırlanıyordu. Ancak çim yenileme çalışmalarının henüz yüzde 80 aşamasında olduğu belirtilerek bu karşılaşma da Sakarya dışında bir yerde oynanmak durumundaydı. Hafta sonu için birkaç kulüple görüşen Sakarya olumlu dönüş alamadı.

Futbol Türkiye’de böyle yönetiliyor: Yeni Malatyaspor ekibi yeniden topluyor!

Türkiye Futbol Federasyonu son çare olarak Esenyurt ilçesinde yer alan, İstanbulspor’un maçlarını oynadığı Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda karar kıldı ve maçın burada 28 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00’de oynanacağını belirtti. Sakarya taraftarı bu duruma hem maçın günü hem maçın konumu nedeniyle tepki gösterdi. Bir kesim Kürt kökenli insanların yoğunlukla yaşadığı Esenyurt’a böyle bir maçın verilmesinin gerilimi tırmandıracağını savunuyordu. Sakarya tarafında taraftar grupları ve kulüp itidal çağrısı yapıyordu.

Sakaryaspor Basın Sözcüsü Turgut Emanetoğlu’nun Sakaryaspor resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanana açıklamasında “28 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 21.00’de Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynayacağımız Amedspor maçı öncesinde, Sakaryaspor ailesi olarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu önemli karşılaşmada, takımımıza olan inancımız ve desteğimiz en büyük gücümüz olacaktır. Sakaryaspor’umuzun şanlı tarihine yakışır şekilde, sadece sahada değil, tribünde ve şehrimizde de sağduyu ile hareket etmeliyiz. Unutmayalım ki, centilmence davranışlar ve sorumluluk bilinci, kulübümüzün başarısı kadar önemli değerlerdir. Taraftarlarımızın, her zaman olduğu gibi bu maçta da Sakaryaspor’un büyüklüğüne yakışır bir duruş sergileyeceğinden eminiz. 28 Ağustos’ta, Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda hep birlikte takımımızın yanında yer alarak, bu tarihi anı paylaşmaya davet ediyoruz. Sağduyu ile başaracağız, birlikte güçleneceğiz” sözleri yer aldı.

Amed tarihi maçta jeneriklik golle yenildi

Konuyla alakalı olarak TFF Başkanvekili Mecnun Otyakmaz “Sakaryaspor’un sahası henüz hazır olmadığı için biz maçın oynanacağı bir stadyum aradık. Ülkede maalesef son dönemlerde mevsimden kaynaklı olarak çimler hazır değil, yeterli sayıda stat da yok. Sağ olsun İstanbulspor kulüp başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ‘Benim bu hafta maçım var ama çarşamba günü stadyumu size verebilirim’ dedi. Bizlerde bundan dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bizden elimizden geldiğinde maçı uygun bir yerde ayarlamaya gayret ettik. Hatta bugün bütün gün uğraştık” ifadelerini kullandı. 

Ümraniye söylentisi

Tüm bu tartışmaların ardından bir söylentiye göre TFF ilk aldığı karardan geri adım attı. Karşılaşmanın öncelikle günü değişti ve 25 Ağustos Pazar’a alındı. Öte yandan daha da önemlisi adres değişti. İstanbul’un Anadolu yakasına yani Sakarya’ya konum olarak daha yakın bir yere alınan karşılaşma için Ümraniye Stadı’nda karar kılındı. Maç 3 bin 425 seyirci kapasiteli stadyumda saat 19.00’da oynanacak. Ancak bu söylenti henüz resmiyet kazanmış değil.