Pochettino'nun göreve gelmesinin ardından ABD'de popülaritesi yeniden artan futbola ilişkin eski milli kaleci Tim Howard'dan ilginç bir açıklama geldi. Uzun yıllar Premier Lig'de file koruyan Howard "Guardiola futbolu mahvetti" diyor. Peki neden?

2026’da ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenecek Dünya Kupası’na iki yıldan az bir süre kala Mauricio Pochettino’nun ABD A Milli Futbol Takımının başına geçmesi Amerikalı futbolseverler arasında büyük bir heyecan yarattı. Tottenham, Paris Saint-Germain ve Chelsea gibi önde gelen Avrupa kulüplerinde mesaisi bulunan Arjantinli teknik adamın futbolda başarıya çok da alışık olmayan bir ulusun moralini kurgulayacağı süreç spor kamuoyunda ‘ayak topu’na olan ilgiyi de artırdı. Amerika futbolunun önde gelen isimleri Pochettino’ya bazı tavsiyelerde bulunurken bir isim ise Pep Guardiola’yı da eleştirdi.

Milli takım kalesini 121 maçta koruyan eski kaleci Tim Howard, Jamie Carragher’la katıldığı ‘It’s Called Soccer’ adlı podcast programında Pep Guardiola hakkında sert konuştu. ABD’nin önceki teknik direktörü Gregg Berhalter’le ilgili “Benim jenerasyonuma geri dönersek, biz güçlü ve dayanıklı adamlardan oluşan bir gruptuk. Gregg bu takımı rekabet edebileceklerine, ofansif olup iyi hücum futbolu oynayabileceklerine inandırdı” dedi. Howard’ın sözleri şöyle sürdü:

“Bence durum tamamen şu; Pep Guardiola futbolu her açıdan mahvetti. Guardiola herkesi pozisyonel futbolun oynanabileceğine imrendirdi. Gerçek şu ki bu uygulanabilir bir şey değil. Bunu yalnızca dünyada üç-beş takım çok iyi yapabilir.”

Manchester United ve Everton formalarıyla Premier Lig’de 13 yıl geçiren ABD’li Howard milli takımın yeni patronu Pochettino’ya da şu sözlerle tavsiyelerde bulundu:

“Pochettino’nun en iyi takımlarına baktığınızda, özellikle Tottenham dönemindeki oyun kurgusunu incelediğinizde sahada iki dörtlü hat ve ileri uçta iki isimle gol arayan bir sistem görüyordunuz. Topu kaptıklarında dört kişi birden kontratağa çıkıyordu ve o safhada oyuncular özgür şekilde yetenekleri doğrultusunda karar alma mekanizmasını sahaya yansıtıyordu. Sonuçta defansif olarak kaya gibi sağlamdılar, hücumda da skor üretmeyi başarıyorlardı. ABD’nin hücum hattında tehlike yaratabilecek düzeydeki oyuncu sayısı yeterli. Takıma savunma sağlamlığını aşılarsa gerisi gelecektir. Pep’in pozisyonel futbol furyasına katılmasına gerek yok.”

Premier Lig’de Guardiola etkisi: Son hamle Maresca ile Chelsea’den