Yaşadığı sakatlığın ardından Aragon ayağında Superbike'a geri dönen milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu beşinci sırada start aldığı ilk yarışı ikincilikle noktaladı ve şampiyona liderliğini korudu.

Superbike’ta sezonun sekizinci ayağı olan Fransa etabının ikinci antrenman seansında geçirdiği ağır kaza sonrası hastanede tedavi altına alınan ve bu süreçte iki yarış kaçıran Toprak Razgatlıoğlu, sağlığına kavuşmasının ertesinde pistlere Aragon yarışıyla döndü. İspanya’da koşulan yarışa milli sporcu beşinci cepten start aldı. Başlangıçta çok iyi kalkış yapan Toprak rakiplerini birer birer geçerek ikinci sıraya kadar yükseldi ancak motoru yağ sızdıran Sam Lowes’un düşmesinin ardından kırmızı bayrak çıktı. Pistteki yağ sızıntısının temizlenmesi sonrası yarışa yeniden start verilince Toprak tekrar beşinci cebe geriledi.

Toprak’ın yaşadığı şanssızlık şampiyonadaki direkt rakibi olan Nicolo Bulega’yı daha da kötü etkiledi. Bulega, ikinci start öncesi çıkış turunda motosikletinde yaşanan arıza sonucu yarışa başlayamadan veda etti.

Bu şartlarda yeniden alınan startın ardından Toprak’ın yükselişi sürdü. Rakiplerini birer birer geçen milli sporcu yeniden ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Sakatlık dönüşü çok önemli puanlar toplayan Toprak şampiyona liderliğini de farkı açarak sürdürdü. Yarışı Iannone kazanırken podyumu Gerloff tamamladı.

Başarılı sporcu yarış sonu, “Geri döndük ve podyumda bitirdik. Bu benim için efsane bir şey. Podyumda bitirmek her zaman güzel. Birincilik bekliyorduk ama ikincilik de iyi. Birinci olmak için gerçekten elimden gelenin fazlasını da yaptım ama ön lastiğin bitmesi sonucu virajı artık dönememeye başladım” yorumunda bulundu. Aragon’da heyecan 29 Eylül Pazar günü yapılacak iki yarışla birden sürecek.

Sakatlığını atlatan Toprak Razgatlıoğlu pistlere dönüyor

Deniz yedi, Bahattin onuncu

Aragon’da Superbike’ın yanı sıra Supersport yarışları da koşuldu. Şampiyona lideri İspanyol Adrian Huertas’ın kazandığı yarışı Deniz Öncü yedinci bitirirken, Bahattin Sofuoğlu da 10’uncu sırada finiş gördü. Bu sonuçla şampiyonada puanını 87’ye çıkaran Öncü 12’ncilikte yer alırken, Sofuoğlu da 82 puanla hemen arkasından 13’üncü sırada kaldı.