TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, İstanbul Park'ın bütün pilotlar tarafından sevildiğini belirterek Formula 1'in 2026 sezonu için Türkiye'nin takvimine ekleneceğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük spor tesisi olan ve geçmişte dokuz kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park Pisti 2 Nisan günü yapılan ihaleyle Can Bilim Eğitim şirketi tarafından kiralandı. 30 yıllık anlaşmayla yüklenici firma ihaleyi alırken şartnamedeki Formula 1’i piste yeniden getirme koşulunu da kabul etti.

Can Bilim Eğitim şirketinin 6 Mayıs’ta imzalanan anlaşmanın ardından bir ay içinde Formula 1’i 2026 yarış takvimine dahil etmesi gerekiyordu. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Protokole göre Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeyi iptal etmeyetkisi bulunuyor. Bu tartışmaların ışığında TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı’ndan kritik bir açıklama geldi.

Formula 1’i yine isimsiz posta salladı!

Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan Üçlertoprağı, şunları söyledi: “Bundan bir ay önce FIA Başkanı Ben Sulayem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye geldi ve bu konu görüşüldü. FIA, Türkiye’nin gerekli şartları sağlaması durumunda 2026 yılı dahil takvime girmesinde engel olmadığı gibi destekleyeceklerini de iletti. Bu durumda hiçbir sorun yaşanmayacak. Biliyorsunuz, Formula 1’in asıl yükümlülüğü promotör üzerinde yani pistin yükleniciliğini bulunduran mevcut şirket olacak. Görüşmeler olumlu yönde ilerliyor. Pistimiz bütün pilotlar tarafından da seviliyor. Finansal paketin hazırlanması lazım ve maddi şartlar yerine getirilirse olma ihtimali çok yüksek.”

Bu açıklamadan sonra gözler İstanbul Park’ın yeni kiracısı olan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş’ye çevrildi.

İstanbul Park ihalesinde yeni kiracıya verilen süre doldu, şartnameye göre fesih mümkün