Beşiktaş'a rekor bonservis bedeli kazandırarak Everton'a giden Cenk Tosun Fenerbahçe ile anlaşma sağladı. Benzer süreçten geçen takım arkadaşı Tolga Zengin'den milli futbolcuya destek geldi.

Cenk Tosun 7 Haziran 1991’de Almanya Wetzlar’da doğdu. Futbola Frankfurt altyapısında başladı. 2011’de Türkiye’ye, Gaziantepspor’a geldi. Burada attığı gollerle dikkat çekti. 2014 yazında sözleşmesi bittikten sonra Beşiktaş’a imza attı. Siyah beyazlı kulüpte dört sezon forma giyen ve Everton’a 22,5 milyon Euro bedelle transfer olan Cenk Tosun, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Premier Lig’de tutunamadı. Kısa bir dönem Crystal Palace’ta kiralık oynayan Cenk Tosun 2021’de kiralık olarak 2022’de ise bonservisiyle Beşiktaş’a geri döndü. Futbolcu Premier Lig’de oynadığı 55 maçta 10 gol atıp üç asist yaptı.

Beşiktaş ile üç Süper Lig, iki Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunan Cenk Tosun, 2015-16 sezonunda Türkiye Kupası’nda gol kralı olurken, 2017’de Türkiye’de Yılın Futbolcusu seçildi. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 47 maçta forma giyen Cenk Tosun, 11 gol atarken sekiz asist yaptı.

Beşiktaş’tan veda mesajı

Beşiktaş dün gece sözleşmesi biten Cenk Tosun ile yolların ayrıldığını açıkladı. Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklamada Cenk Tosun’a bundan sonraki kariyerinde başarı dilendi. Beşiktaş’ın paylaştığı veda mesajı şöyle: “Yollarımızın ilk kez 2014 yılında kesiştiği, kazandığımız üç Süper Lig ve iki Türkiye Kupası şampiyonluğunda pay sahibi olan, A Milli Takımımızın değerli oyuncusu Cenk Tosun’la profesyonel sözleşmemiz sona ermiştir. Cenk Tosun’a Kulübümüze emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

Tolga Zengin, Cenk Tosun’a destek verdi.

Tolga Zengin: Umarım kaldığın yerden devam edersin

A Milli Futbol Takımı ile oynadığı 53 maçta 21 kez gol sevinci yaşayan en son Euro 2024’te Çekya ağlarını havalandıran Cenk Tosun Beşiktaş’ın ezeli rakibi Fenerbahçe ile iki yıllık anlaşmaya vardı. Daha önce de Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif aldığını ancak daha düşük ücrete siyah beyazlıları tercih ettiğini söyleyen 33 yaşındaki futbolcu rotasını Kadıköy’e çevirdi. Sosyal medyada bazı taraftarlar Cenk Tosun’un bu kararına tepki gösterirken ona destek eski takım arkadaşı ve benzer bir süreçten geçen Tolga Zengin’den geldi. Trabzonspor’dan Beşiktaş’a gelen ve İstanbul kulübünde şampiyonluk yaşayan Tolga Zengin sosyal medyadan şöyle yazdı: “İki ay önce Cenk’in kalmasını istememeniz nasıl olağan ve hakkınızsa bugün de Cenk’in kendi tercihini yapması bir o kadar olağan ve hakkıdır. Yıllardır verdiği emeği, yaşattığı sevinçleri, kazandırdıklarını, fedakarlıklarını hatırlayın. Hatırlamak isterseniz vicdanınızı da hatırlayın. Orada bir yerde duruyor olmalı. Cenk tercih edilmiyorsa, düşünülmüyor, yok sayılıyorsa Cenk’in tercih etmek zorunda bırakılması, geleceğini düşünmesi yanlış sayılmamalı. Gönül isterdi ki Cenk Beşiktaş’ta kalsın. Böylesine dramatik ayrılıklar ne ilk ne de son olacak. Emeklerine, kattıklarına, çabana sağlık Cengo… Umarım kaldığın yerden devam edersin.”

Fenerbahçe Oğuz Aydın’ı resmen duyurdu… Transferin perde arkası