Tottenham'ın Lyon'dan 62 milyon euro ödeyerek transfer ettiği Tanguy Ndombele geçen sezon Galatasaray'a kiralandı ve Süper Lig şampiyonu oldu. Daha önce Napoli'ye kiralanan oyuncu orada da Serie A'yı kazanmıştı.

Galatasaray geçen yaz transfer dönemine başlarken en belirgin eksiklerden biri 8 numaraydı. Bu bölge için uzun süre yıldız arayışını sürdüren sarı-kırmızılı camia son günlerde Tottenham’ın kadroda düşünmediği Tanguy Ndombele ile anlaştı.

Bu hamle uzun süre eleştirildi. Sebebi Ndombele’nin form durumuydu. Oyuncu özellikle mental problemleri ve yeme bozukluğu nedeniyle aldığı fazla kilolarla dikkat çekiyordu. Bu durum onun formdan düşmesine ve kulüp tarihinin en büyük bonservisini harcayarak rekor kıran Tottenham’ın kendisinden vazgeçmesine neden oldu.

Bunu fırsat bilen Galatasaray da oyuncunun becerilerini ve 62 milyon euro değer biçilmesini sağlayan yeteneklerini kullanabileceğini umarak adeta kumar oynadı. Fakat bu kumar boşa çıktı. Yıldız isim beklenen katkıyı veremedi. 2018-19 sezonunda 49 maça çıkarak Lyon’un en değerli isimlerinden biri haline dönüşen, ardından Tottenham’a 62 milyon euro gibi kulüp rekoru bedelle transfer olan oyuncu Galatasaray formasıyla çoğunda maça sonradan dahil olarak yalnızca 26 karşılaşmada yeşil sahaya adım attı. Ndombele bu karşılaşmalarda bir asist yapabildi.

Lucas Torreira: Avrupa’daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim Boca

Üst üste şampiyonluklar yaşadı

Ndombele her ne kadar sahadaki katkısı sorgulanır olsa da şampiyon takımların parçası olmayı başardı. Oyuncu yarım sezon kiralandığı Lyon’da bu başarıya ulaşamadı ancak bir tam sezon geçirdiği iki kulüpte de lig şampiyonu oldu. Sık teknik direktör değişikliklerine giden Tottenham’da gelenler ondan umudu kesti. Hal böyle olunca sözleşmesi devam eden Fransız için gelen kiralama teklifleri değerlendirildi. Oyuncu ilk olarak 2022-23 sezonunda Napoli’ye kiralandı. Burada İtalya Serie A şampiyonluğu yaşadı. Üstelik bu şampiyonluk Napoli’nin Diego Armando Maradona döneminden sonraki ilk şampiyonluğuydu ve tam 33 sene sonra gelmişti. Bu tarihi başarıda 40 maça çıkıp iki gol ve bir asist yapan Ndombele’nin payı yadsınamazdı.

Ndombele Napoli’den sonra 2023-24 sezonu başındaysa Galatasaray’a kiralandı. Oyuncu Şampiyonlar Ligi seviyesinden düşmediği bu ekiple iki kupa kazanacaktı. Galatasaray 7 Nisan 2024 günü ezeli rakibi Fenerbahçe’nin sahaya 19 yaş altı takımıyla çıkıp 1. dakika sonrası çekilmesiyle kupaya uzandı. Bu Ndombele’nin kariyerindeki ikinci kupa oldu. Sezonu 102 puanla rekor kırarak bitiren Cimbom üst üste iki, toplam 24. kez lig şampiyonu olurken Tanguy Ndombele de kariyerindeki ikinci lig şampiyonluğuna uzanıyordu.

Son iki buçuk seneyi kiralık olarak farklı takımlarda geçiren oyuncu ikisi lig olmak üzere üç şampiyonluk gördü. 2022 yılının başından beri kendisine rekor bonservis ödeyen Tottenham’la yalnızca iki maça çıkan oyuncu kupa sayısını üçe çıkardı. Tottenham bu süreçte bir bile kupa kaldıramadı. Kuzey Londra ekibi şimdi de sözleşmesinin son senesine giren oyuncuyla yollarını ayırmaya çalışıyor. Ndombele şayet anlaşma sağlanırsa 62 milyon euro’ya transfer olduğu Tottenham’dan bedelsiz ayrılacak. Üstelik o bu süreçte iki lig şampiyonluğu yaşarken Tottenham oyuncuyla yollarını eli boş biçimde ayırmış olacak.

Tottenham Sarr’la 2030’a kadar ‘devam’ dedi