Trabzonspor, Konferans Ligi play-off turunda St Gallen'e karşı penaltılar sonucu yenildi ve turnuvaya veda etti. Yoluna Avrupa Ligi elemeleriyle başlayan bordo-mavililer Abdullah Avcı yönetiminde Avrupa futbolunun uzağında kaldı.

Trabzonspor’da sorunlu sezon başlangıcı Avrupa’dan elenmeyi de içinde barındıran kâbus senaryosuyla devam ediyor. Şu ana kadar kadroya 11 transfer yapan ve dahası için çalışmalarını sürdüren ekip bu sezon iki kulvarda mücadele edebilecek. Ligde başarı hedefleyen takım Türkiye Kupası’nda da yer alacak ancak Avrupa’da boy gösteremeyecek.

Bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Rapid Wien’e boyun eğdikten sonra Konferans Ligi’ne katılabilmek için İsviçre’den St Gallen’le kozlarını paylaştı. Bu sezon gol atmakta fazlasıyla zorlanan takım yine sorun yaşadığı eşleşmede ilk maçı 0-0 tamamladı. İkinci maçta tek gol Enis Destan’ın kornerden gelen topa vurduğu kafayla geldi. Böylece maç 1-1 biterken uzatmalarda sonuç değişmedi, penaltılara gidildi. Penaltılarda en büyük hayal kırıklığını bu sezonun en maliyetli transferlerinden Stefan Savic yarattı. St Gallen beş penaltıyı da gole çevirirken Savic son penaltıyı direğe nişanlayınca Abdullah Avcı yönetimindeki ekip Avrupa kupalarının dışında kaldı.

Trabzonspor Konferans’tan penaltılarla ayrıldı

Maç biter bitmez tribünler Abdullah Avcı’yı istifaya davet eden tezahüratlarda bulundular. Bir süredir tepki gösterdikleri Türk teknik direktöre bir kez daha aleyhinde slogan atan taraftarlar ne oynanan oyundan ne de alınan sonuçlardan memnun değiller. Trabzonspor, 1 Ağustos tarihinde gelen Ruzemberok galibiyetinden bu yana maç kazanamadı. Galibiyet özlemi tam bir aya çıktı. Bu süreçte lige kötü başlangıç yapan Karadeniz ekibi Avrupa’da da dışarıda kaldı.

Abdullah Avcı geçen sezonun dokuzuncu haftasında takımın başına gelmişti. Deneyimli teknik direktör, Nenad Bjelica ile yolların ayrılması ardından eski takımıyla anlaşmıştı. 2022-23 sezonu devam ederken Ahmet Ağaoğlu yönetimi tarafından görevine son verilen Avcı, Ertuğrul Doğan döneminde yeniden takımın başına geçti. Geçen sezon yer yer istikrarlı performanslar sergilese de sezonu Beşiktaş’a karşı kupa kaybederek kapatan Trabzon’da eleştiriler artmaya başlamıştı. Bu sezonun başlangıcı Avcı’ya yardımcı olmadı. Bu sezon yedi resmi maç oynayan Trabzonspor bu karşılaşmaların yalnızca ikisini kazanabildi. Rapid Wien’e iki maçta da kaybeden takım üç maçtan beraberlikle ayrıldı. Atılan dört gole karşılık kalesinde dört gol gördü. Son olarak penaltılarla elenilen St Gallen’in kadro değerinin 23.3 milyon euro olduğu düşünüldüğünde gelinen noktanın ne kadar vahim olduğu ortada. Hatırlatmak gerekir ki Trabzonspor’un bu sezon çekişmeyi umduğu Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu’nu 30 milyon euro’ya Brighton’a gönderdi.

Eleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleşti

Bu açıdan bakılınca Trabzonspor’un kısa ve orta vadedeki geleceği parlak görünmüyor. Abdullah Avcı’nın Avrupa performansı da takımın ortaya koyduğu futbolun ötesinde taraftarın tepki göstermesine neden oluyor. Kariyeri boyunca 43 Avrupa maçına çıkan deneyimli teknik direktör bu maçlarda 11 galibiyet, 11 beraberlik, 21 mağlubiyet alabildi. Bu şartlarda görevine ne kadar daha devam edebilir tartışılır. Ancak kredisini tükettiği ortada. Ligde Eyüpspor deplasmanına çıktıktan sonra milli araya gidecek Trabzonspor dönüşte evinde kritik Beşiktaş maçı oynayacak. Bu maç belki de Avcı’nın görev süresi için belirleyici olacak.

Maç erteleme Türk takımlarına yaramadı