Ligin son haftası küme düşme bölgesinde büyük heyecana sahne oldu. Trabzonspor'a 4-2 yenilen Ankaragücü, İstanbulspor, Karagümrük, Pendikspor'dan sonra lige veda eden dördüncü takım oldu. İşte son haftanın maçları...

Süper Lig’de son haftasında büyük heyecan vardı. Son haftaya küme düşme riskiyle giren Gaziantep FK, Ankaragücü, Hatayspor lige veda eden dördüncü takım olacaktı.

Haftaya küme düşme bölgesinde giren Hatayspor’un galibiyetten başka şansı yoktu. Kahramanmaraş depremlerinden sonra sezon boyunca maçlarını Mersin’de oynayan Akdeniz ekibi Rizespor önünde hata yapmadı. 4’te Fisayo Dele Bashiru ve Carlos Standberg’in golleriyle rakibini 2-0 yenen Hatayspor puanını 41’e çıkardı ve ligde kaldı.

Hataysporlu oyuncular ligde kalmalarını coşkuyla kutladı.

Bir başka küme düşme adayı Konyaspor ise şampiyon Galatasaray önünde öldü öldü dirildi. 3-1 yenilen yeşil beyazlıların kulağı diğer maçlardaydı. Gaziantep FK’nin küme düşen Pendikspor’u 33’te Ogün Özçiçek’in golüyle 1-0 yenmesiyle Konyaspor’un tek ümidi Trabzonspor-Ankaragücü maçının skoruna kaldı.

Konya’da Icardi şov yapıyor, Galatasaray şampiyonluğa uçuyor

Ankaragücü 88’de yıkıldı

Trabzon deplasmanında Ankaragücü 25’te Chatzigiovanis’in penaltı golüyle öne geçti. Bu skor başkent ekibini ligde tutuyordu.Ancak 63’te Trabzonspor beraberliği yakaladı. Trezeguet’in ortasında Visca’nın vuruşuyla skor 1-1’e geldi. İkili averajda Konyaspor’un gerisinde bulunan Ankaragücü mutlak galibiyet için ataklarını sıklaştırdı. 78’de kornerde Mujakic’in aşırttığı topa Ali Sowe dokundu ve Ankaragücü tekrar öne geçti.

Her şey Ankara ekibinin istediği gibi giderken Emre Belözoğlu 88’de yıkıldı. Arif Boşluk’un pasıyla ceza alanı içinde buluşan Enis Destan’ın şutuyla skor 2-2’ye geldi. Kalan dakikalar Ankaragücü için kabus gibi geçti. Bütün riskleri alan başkent takımı 90+1’de ve 90+5’te Enis Destan’ın biri penaltı iki golüne engel olamadı. Karşılaşma 4-2 biterken Trabzonspor 67 puanla ligi üçüncü tamamladı. Bitiş düdüğüyle 40 puanda kalan ve küme düşen Ankaragücü takımı oyuncuları yere yığıldı.

Fenerbahçe’den sezona alkışlarla veda

Kasımpaşa, Beşiktaş’ı geçti beşinci oldu

Hafta içinde Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş son haftada Kasımpaşa deplasmanına gitti. Finalde oynayan futbolcularını değiştiren Kartal’da 19 yaş altı takımından Fahri Kerem Ay ilk kez siyah beyazlıların 11’inde yer aldı. Kasımpaşa 4’te Nuno da Costa ve 61’de Yasin Özcan’ın golleriyle 2-0 öne geçti. Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy 87’de attığı golle maçın skorunu 2-1 olarak belirlerdi. Bu sonuçla 56 puanlı iki takımdan Kasımpaşa ikili averajla Beşiktaş’ı geçerek sezonu beşinci tamamladı.

Başakşehir Adana’da fark attı

Günün bir diğer maçında Başakşehir deplasmanda Adana Demirspor’u 6-2 yenerek sezonu 61 puanla dördüncü tamamladı. Piatek’in hat-trick yaptığı maçta deplasman takımının diğer golleri Berkay Özcan, Davinson ve Figueiredo’dan geldi. 44 puanla 12. olan Adana Demirspor’da Tayfun Aydoğan ve Mendoza ağları bulan isimlerdi.