Ligde Avrupa kupalarına gitme mücadelesinde Trabzonspor ve Başakşehir hata yapmadı. Alanyaspor ile berabere kalarak beşinci sırada kalan Beşiktaş ile altıncı Kasımpaşa arasındaki puan farkı üçe indi.

Üçüncülük yarışındaki ekiplerden Trabzonspor küme düşmesi haftalar önce kesinleşen İstanbulspor’la kozlarını paylaştı. Fırtına maça son derece hızlı başladı. Seyircisiz oynanan mücadelede 6. dakikada Nijeryalı golcü Paul Onucahu sahneye çıktı ve topu ağlara gönderdi. Onuachu yalnızca bir dakika sonra bir gole daha imza attı ve durum 2-0 oldu. Trabzon erken bulduğu gollerle rahatladı. İlk yarı 2-0 bitti. İkinci yarıya da tıpkı maça başladığı gibi hızlı giren Trabzonspor 49. dakikada Thomas Meunier ile durumu 3-0 yaptı. Edin Visca ilk iki gole olduğu gibi bu gole de asist yaparak üçlemeyi tamamladı. Trabzonspor bu skorla maçı kazandı ve son iki haftaya 61 puanla üçüncü sırada girdi. İstanbulspor 16 puanda kaldı.

Başakşehir’den takibe devam

Başakşehir evinde fire vermedi.

Son haftaların en formda takımlarından Başakşehir, Sivasspor’la karşılaştı. İstanbul ekibi son olarak Galatasaray’a 6-1 yenilerek dört maçlık yenilmezlik serisi bozulan rakibine karşı ilk yarıda bulduğu fırsatları 29. dakikada öne geçerek değerlendirdi. Davidson topu ağlara gönderen şutu attı. Sivas 45+2. dakikada İbrahim Akdağ’ın gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı. İkinci yarıda rakibinin eksikliğini değerlendiren Başakşehir mücadeleyi 1-0 üstün tamamladı ve puanını 58’e getirerek üçüncü sıradaki Trabzonspor’u takibini sürdürdü. İki ekip gelecek hafta Başakşehir’in sahasında karşı karşıya gelecek. Sivas 48 puanla 9. sırada kaldı.

Başakşehir ekibinden maç sonu Avrupa paylaşımı geldi. Haftanın sonuçlarının ardından sezonu ilk beş sırada tamamlamayı garantileyen ekip gelecek sezon Avrupa kupalarında yer almayı da böylece garantiledi. Paylaşımda “Takımımızın Avrupa Kupalarına katılma geleneği devam ediyor. Kalan maçlarımızın sonuçlarına göre ekibimiz UEFA Avrupa veya Konferans Ligi’ne katılım sağlayacak” dendi.

Beşiktaş Avrupa biletini kupaya saklıyor

Avrupa potasını ilgilendiren bir diğer maçta Alanyaspor, Beşiktaş’ı ağırladı. Alanya’da maçtan önce istenmeyen olaylar yaşandı. Alanyaspor taraftarlar attıkları taşlarla jandarma ekibini yaraladı. Başından yaralanan jandarma ekibine Beşiktaş sağlık heyeti müdahale etti. Maç bu tatsız olayın ardından başladı. 24. dakikada Beşiktaş’ta serbest vuruşu kullanan Masuaku’nun şutunda barajı geçen top üst direğe çarpıp dışarı çıktı. 29. dakikada Alanyaspor’un ortadan geliştirdiği atakta Eduardo topu ceza sahası içinde Hwang ile buluşturdu. Bu futbolcunun kaleyi çapraz gören noktada çektiği şutta Mert Günok meşin yuvarlağı kornere çeldi. 38. dakikada Alanya Hwang’la bir kez daha gole yaklaştı ancak bu kez de top auta gitti. İlk yarı 0-0 bitti. 61. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Onur Bulut sağ kanattan ortaladı. Arka direkte Jackson Muleka kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi, Beşiktaş 1-0 öne geçti. Ancak Alanyaspor mücadeleyi bırakmadı ve 79. dakikada Ahmed Hassan’ın attığı golle maça denge geldi.

Karşılaşma bu skorla tamamlanırken Beşiktaş 55 puanla 5. sırada kaldı, Alanyaspor 50 puanla yedinci sırada yer aldı. Beşiktaş Türkiye Kupası’nı alırsa Avrupa Ligi’ne gidecek. Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda lig beşincisi Konferans Ligi’ne gidecek.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Halim Okta “Eksiğimiz vardı tabii yorgun oyuncularımız da vardı. Bu aralar uzun süreli sakatlıklardan çıkan oyuncularımız oluyor, maç içinde bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İlk yarıda temponuz düşüktü ve rakibe biraz daha topla oynama imkanı verdik. Ama ikinci yarının ilk yarım saati oldukça iyi oynadık golü de bulduk. Golün ardından yaşadığımız kontrasyon eksikliği ile golü de yedik. Bunun yanında birçok genç oyuncumuza da süre verdik. Onların gelişimi ve gösterdikleri performastan son derece memnunum” dedi.

İşte Süper Lig’de günün diğer sonuçları:

 Fenerbahçe 3-0 Kayserispor  

Hatayspor 2-1 Ankaragücü  

Karagümrük 2-3 Galatasaray  

Kasımpaşa 3-1 Antalyaspor  

Konyaspor 3-0 Samsunspor  

Pendikspor 2-1 Rizespor  

Adana Demirspor 1-6 Gaziantep FK