Atatürk Olimpiyat Stadyumu 23 Nisan Perşembe akşamı 20.45'te Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanacak Türkiye Kupası finaline sahne olacak. Trabzonspor "İstanbul'daki evimiz" dediği stadyumda daha önce çok kupa kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu geçen gün Türkiye Kupası finalinin iki kulübün ortak kararıyla İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacağını açıkladı. Maçın tarihi 23 Mayıs saati 20.45 olarak duyuruldu.

Beşiktaş için İstanbul’daki bir stadyumu seçmek ve maçın İstanbul’da oynanmasını istemek son derece kabul edilebilir. Sonuç olarak Türkiye’nin dört bir yanında taraftarı olsa da Beşiktaş’ın evi ve yurdu İstanbul. Ancak bu duruma Trabzon cephesinin de sıcak bakmasının belli bir sebebi olmalı. Bu sebep de gayet açık. İstanbul’da da hatırı sayılır taraftarı olan Karadeniz kulübü taraftarıyla beraber bu stadyumda çok kupa sevinci yaşadı.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun Trabzonspor’a uğurlu gelen bir tarafı dahi var. Öyle ki bordo-mavili ekip Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynadığı beş kupa finalini de kazandı. İlk olarak 2004’te Türkiye Kupası finali için bu dev stadyumda yerini alan Trabzonspor o finalde Gençlerbirliği’ni 4-0 gibi net bir skorla geçti ve şampiyonluğa uzanıp kupayı müzesine götürdü. 2010 Türkiye Süper Kupası maçında önceki yılın Süper Lig şampiyonu Bursaspor ve Türkiye Kupası zaferi sahibi Trabzonspor bu kez Atatürk Olimpiyat’ta karşı karşıya geldi. Trabzon bu maçı golcüsü Teofilo Gutierrez’in hat-trick yaparak yıldızlaşmasıyla 3-0 kazandı ve kupayı müzesine götüren ekip oldu.

Trabzon bir kez daha Olimpiyat Stadı’nda kupa kaldırmak için 10 sene bekledi. 29 Temmuz 2020 tarihinde pandeminin gölgesinde Türkiye Kupası finali oynandı. Bordo-mavili takım Alanyaspor’u Abdülkadir Ömür ve Alexander Sörtloth’un golleriyle 2-0 yenerek müzesine bir kupa daha ekledi. Daha sonraki sezon Süper Lig’i kazanan ekip Süper Kupa için yine Olimpiyat çimlerine çıktı. Djaniny ve Caleb Ekuban’ın golleri, Demba Ba’nın tek golüne karşılık Başakşehir önünde Trabzonspor’u galibiyete taşıdı ve Karadeniz’e bir kupa daha gitti. Trabzonspor son olarak 2022 Süper Kupa maçında Sivasspor’a karşı Alexander Cornelius’un iki, Jens Stryger Larsen ve Anastasios Bakasetas’ın golleriyle 4-0 gibi net bir skor elde edip şampiyonluğa uzandı.

Trabzonspor bu stadyumda tam beş kupa kaldırdı. Beşiktaş’ın büyük taraftar desteği alacağı kuşkusuz. Bordo-mavili ekibin serisini bozmak için bu desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Ancak Trabzonspor’un ateşli taraftarı da aynı seriyi sürdürüp aynı stadyumdan altıncı kupayı götürmek için takımına destek olacak.