Vincenzo Montella'nın teknik direktörlüğünü yönettiği A Milli Futbol Takımı İzlanda'yı 4-2'yle geçerek tarihinde ilk kez bu soğuk deplasmanda galip geldi. Bu zafer İtalyan çalıştırıcının ay-yıldızlılara yaşattığı ilklerden sadece biri...

İzlanda karşısına zorlu hava koşullarında çıkan A Milli Futbol Takımı buzlu zeminden 4-2’lik galibiyetle üç puanı çıkartarak tarihinde ilk kez Avrupa’nın en kuzeyindeki deplasmanda galip geldi. İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde başarılı ilerleyişini sürdüren ay-yıldızlılar 50 yaşındaki çalıştırıcısı önderliğinde yaşadığı ilklere bir yenisini ekledi.

Türkiye’nin başındaki ilk mesaisini Hırvatistan deplasmanındaki Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri karşılaşmasında yapan Montella, Barış Alper Yılmaz’ın attığı gol sonucu 1-0’lık skorla galibiyeti tatmış, bu zafer Türkiye’nin Hırvatistan deplasmanında elde ettiği ilk üç puan olarak kayıtlara geçmişti.

Hırvatlar karşısında alınan galibiyetle işleri tersine çeviren Montella devamında oynanan Letonya ve Galler maçlarından da istediği sonucu alan A Milli Takım’a önderlik etmiş, böylece Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde grubunu lider bitirip EURO 2024’e katılım hakkını elde etmişti.

Montella’nın yönetiminde Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılışını Gürcistan’a karşı yapan Türkiye Dortmund’da oynanan maçtan 3-1 galip ayrıldı. Böylece ay-yıldızlılar altıncı kez katıldığı şampiyonaya ilk kez galibiyetle başladı. Turnuvada beş maça çıkan milliler üç defa galibiyet sevinci yaşadı. Bu sayı Türkiye’nin bir Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elde ettiği en fazla zafer olarak tarihe geçti.

Montella son olarak millilerin yakın tarihte pek çok kez eşleştiği İzlanda’ya karşı da ilk deplasman galibiyetini elde eden takımın başında yer alan isim olmayı başardı.

İtalyan çalıştırıcının yönetimindeki milliler tüm UEFA üyesi ülkelerin mücadele verdiği Uluslar Ligi’nde an itibariyle en çok şut çeken ve İngiltere’nin ardından en fazla rakip ceza sahasında topla buluşan takım durumunda. Ay-yıldızlıların bu başarılı hücum istatistiklerine Montella’nın monte ettiği santrforsuz dizilişle ulaşması da dikkat çekiyor.

Millilerin İzlanda zaferi Avrupa’da yankı uyandırdı