Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray hem erkek hem hem kadın futbolunda UEFA lisansı aldı. TFF üç büyükler dışında sekiz takıma UEFA, dört ekibe ulusal lisans verdi. 58 kulübe ise eksikleri tamamlaması için ek süre tanındı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve ulusal lisans almaya hak kazanan kulüpleri duyurdu. TFF internet sitesinde yer alan açıklamada TFF Kulüp Lisans Kurulunun toplantısında aday takımların sunduğu dosyaların Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı’nda aranan sportif, futbol sosyal sorumluluk, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterler yönünden incelendiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda 14 kulübün UEFA lisansı, dört kulübün ise ulusal lisans almaya hak kazandığı bildirildi.

Süper Lig’den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Rizespor, Başakşehir, Kasımpaşa, Alanyaspor, Samsunspor ve İstanbulspor, 1. Lig’den Göztepe ve Kadın Futbol Süper Ligi’nden ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın UEFA lisansı almaya hak kazandığı bildirildi.
1. Lig’den ise Bodrum FK, Manisa FK, Adanaspor ve Bandırmaspor’a ulusal lisans aldı. Diğer 58 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 veya 60 gün ek süre tanındı.

TFF 2024-25 Süper Lig takvimini açıkladı