Türkiye, Uluslar Ligi"nde Karadağ'ı 1-o yendi. Gol, ikinci yarıda oyuna giren Kenan Yıldız'ın direkten dönen vuruşunu tamamlayan İrfan Can Kahveci'den geldi.

Türkiye, Uluslar B Ligi 4. Grup üçüncü maçında Samsun’da Karadağ’ı ağırladı. İlk iki maçında dört puan çıkaran millilerin hedefi bu karşılaşmadan üç puanla ayrılmaktı. Daha önce Karadağ’la dört maç yapan milli takım bu karşılaşmalarda iki galibiyet ve iki beraberlik almıştı. Millilerde taciz davası devam ettiği için tartışmaların hedefindeki Atakan Karazor kadroda yoktu. Karazor haricinde Berke Özer ve Ahmed Kutucu da kadroda yer almayan diğer isimlerdi.

9. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın ortasında ceza sahası içindeki Barış Alper Yılmaz’ın kafa vuruşunda kaleci Nikic, topu son anda yatarak bloke etti. 28’de Karadağ’ın sağ taraftan kazandığı köşe atışını Camaj kullandı. Bu futbolcunun orta-şut karışımı vuruşunda kaleye yönelen topu kaleci Uğurcan Çakır, son anda kornere çeldi. İlk yarı golsüz geçildi. Opta verilerine göre Karadağ maçının ilk yarısında beş isabetli şut çeken Türkiye, bir Uluslar Ligi karşılaşmasının ilk yarısındaki en yüksek sayısına ulaştı.

55. dakikada Orkun Kökçü’nün ceza sahası dışından şutu direkten döndü, dönen topa Arda Güler vurdu. Top auta çıktı. 63’te A Milli Takım’da İrfan Can Kahveci ve Zeki Çelik oyuna dahil oldu. Mert Müldür ve Yunus Akgün oyundan çıktı. Oyuna sonradan dahil olan İrfan Can Kahveci, 69. dakikada kilidi açan isim oldu. O dakikada oyuna dahil olan Kenan’ın şutunu tamamlayan İrfan Can, millileri 1-0 öne geçirdi.

83. dakikada A Milli Takım’da Kaan Ayhan oyuna dahil oldu. Arda Güler kenara geldi. Milliler kalan sürede üstünlüğünü korudu ve Karadağ’ı 1-0 mağlup ederek puanını yediye yükseltti, grupta liderliğini korudu.

Vincenzo Montella maç sonunda “Olgunluk testi oldu bizim için. Neden diye sorarsanız, ilk yarıda gol atabilirdik ama atamadık. Maçın başından sonuna kadar takımı çok beğendim. Maçı kazanmasını bildik, bu çok önemli. 29 tane şutumuz var, bu bir rekor. Uluslar Ligi’nde kendi kategorimizde en genç takımı biziz. Maçtan önceki toplantıda aceleci olmamamız gerektiğine dair konuşma yaptım. Her seferinde söylediğim bir cümle var, ’70’ten sonra bu tarz maçlar farklı oluyor.’ Orayı iyi oynadığımız için mutluyum, oyuncuları tebrik ettim” dedi.

Değişikliklerin etkisinden memnun olduğunu belirten Montella “3 günde bir oynadığınızda oyuncuların hepsi fiziksel enerjilerini toplayamıyor. Galler maçından sonra 5 oyuncu değiştirdik. İster istemez değişiklik yapmak zorundasınız. Gelecekte de umarım 4 günde bir oynanır bu tarz maçlar, çok büyük fark yaratacaktır. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Çok zorlu olacağını bekliyorduk. Güzel bir galibiyet almak bizi sevindiriyor. Rakibimiz iyi kapanan bir takımdı. Ona rağmen 29 şut attık. Daha erken gol atabilirdik. Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Domine ettiğimizi düşünüyorum. 70’ten sonra da domine ederek kazanmasını bildik, o yüzden tebrik ediyorum futbolcularımızı. Ortalarda kaliteyi arttırabiliriz ama pozisyon almayı da daha iyi yapabiliriz. Pozisyonları daha iyi alabilirdik ceza sahasında. Şunu da söylemek lazım, kadro kalitemiz gün geçtikçe artıyor. Bugün 11’i yaparken çok zorlandım. Kalitemiz yükseldikçe ben de zorlanacağım ilk 11’i yaparken. Harikulade bir atmosfer vardı. Maç başlamadan önce tezahürata başladılar, maçın son dakikasına kadar herkesi arkamızda hissettik, onlar için de bu galibiyeti aldığımız için çok mutluyum” dedi.

Forvet sorusuna yanıt veren İtalyan “Bu soruyu özlemiştim. Bir senedir bu konuyla ilgili konuşuyoruz. Bizim takımımızda her futbolcu gole gidebiliyor. Öyle bir sorunum yok benim yeter ki gol atalım ve kazanalım” diye konuştu.

Karadağ tepe demeden devam