U19 Avrupa Şampiyonası beşincilik maçı ve aynı zamanda U20 Dünya Kupası play-off'unda Türkiye U19 takımı Norveç ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmayı 10'uncu penaltıda kaybeden genç milliler 20 Yaş Altı Dünya Kupası vizesi alamadı.

Türkiye 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, U20 Dünya Kupası play-off maçında Norveç ile karşı karşıya geldi. Belfast’ta Seaview Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Hollandalı hakem Sander Van Der Eijk yönetti. Maça iyi başlayan Norveç dakikalar 16’yı gösterirken Rasmus Holten’in golüyle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

Ay-yıldızlılar ikinci yarıda gol arayışlarını her geçen dakika arttırdı. Maçta son anlara gelinirken milliler önemli bir fırsat yakaladı. 81’inci dakikada Emir’in ortasına altıpas içinde iyi yükselip kafayı vuran İsak Vural maçta skora dengeyi getirdi. Mücadelede 90 dakika 1-1’lik eşitlikle bitti.

Karşılaşmanın uzatma periyodunda da eşitlik bozulmayınca kazananı belirleme görevi penaltı atışlarına kaldı. İki takımın da başarılı vuruşlar yaptığı seri penaltı atışlarında heyecan uzadıkça uzadı. Norveç’in 10’uncu golü bulup skoru 10-9’a getirdiği noktada topun başına geçen Baran Ali, rakip kaleciyi geçemeyince kazanan taraf Norveç oldu.

Böylelikle milliler 2025 Mart’ında Şili’de düzenlenecek U20 Dünya Kupası’na katılma hakkını kaçırırken bileti kapan taraf Norveç oldu.

Öte yandan U19 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finalin adı da belli oldu. Yarı finalde İspanya, İtalya’yı tek golle geçerken Fransa da Ukrayna’yı 1-0 mağlup etti. Turnuvanın şampiyonluk maçı İspanya ve Fransa arasında 28 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de oynanacak.

Galatasaray Elias Jelert’in maliyetini açıkladı: Beş yıllık sözleşme, 9 milyon euro bonservis