Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında düdük çalacak hakemler açıklandı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösteren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 3 Ekim Perşembe günü sahne alacakları maçları yönetecek hakemler belli oldu. Yenilenen formatıyla hayata geçen Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Türk takımlarının maçlarına atanan hakemler UEFA’nın resmi sitesinde de yerlerini aldı.

Yeni haftanın açılışı Galatasaray’ın RFS’ye konuk olacağı mücadeleyle yapılacak. Saat 19:45’te başlayacak karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu’ndan Filip Glova yönetecek. Glova’nın yardımcılıklarını Daniel Polacek ve Peter Bednar üstlenecek. Ddördüncü hakem olarak Lukas Dzivjak görev yapacak, VAR’da ise Michal Ocenas oturacak.

36 yaşındaki Glova kariyerinin ilk Galatasaray maçını yönetecek. Slovak hakem kariyerinde daha önce sadece bir kez Türk kulübü maçı yönetmiş, 2019-20 sezonu UEFA Avrupa Ligi elemelerinin ikinci tur rövanş maçında Malatyaspor deplasmanda karşılaştığı Olimpija Ljubljana’yı 1-0 mağlup etmişti.

Ajax karşısında gelen 4-0’lık yenilgiyle Avrupa defterini kötü açan Beşiktaş ise ikinci haftada Eintrahct Frankfurt’u konuk edecek. Mücadelede İskoçya Futbol Federasyonu’ndan John Beaton görev alacak. Beaton’ın yardımcılıklarını Daniel McFarlane ve David McGeachie üstlenecek. Mücadelede Nicholas Walsh VAR hakemi, Christopher Graham ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Kariyerinde Beşiktaş maçı bulunmayan Beaton yalnızca bir kez Türk kulübünün mücadele verdiği bir maçta düdük çaldı, 2017-18 sezonu UEFA Avrupa Ligi C Grubu karşılaşmasını Başakşehir, Braga karşısında 2-1 kazandı.

Evinde Union SG karşısında üç puana uzanan Fenerbahçe ise bu kez deplasmanda Twente’ye konuk olacak. Tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi saat 22:00’de başlayacak mücadelede İngiliz hakem Chris Kavanagh görev alacak. Cavanagh’ın yardımcılıklarını Lee Betts ve James Mainwaring yapacak. Sam Barrott’un dördüncü hakemlik yapacağı müsabakanın VAR koltuğunda Stuart Attwell oturacak.

Son olarak Tottenham’ın Manchester United’ı Old Trafford’da 3-0 mağlup ettiği maçta görev alan Kavanagh daha önce Fenerbahçe’nin iki maçını yönetti. 2021-22 sezonu Konferans Ligi play-off rövanşında Slavia Prag’a 3-2 mağlup olan sarı lacivertliler bir sonraki sezonun Avrupa Ligi B Grubu karşılaşmasında ise AEK Larnaca’yı 2-0’la geçti.

Victor Osimhen: 100 milyon euro’dan daha fazlasıyım