Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda Ukrayna, Slovakya'ya karşı 17. dakikada Ivan Schranz'ın golüyle geri düşmesine rağmen 54. dakikada Shaparenko ve 80. dakikada Yaremchuk'un golleriyle durumu 2-1'e getirip turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda E Grubu ikinci maçında Ukrayna ve Slovakya karşı karşıya geldiler. Ukrayna, Romanya karşısında aldığı 3-0’lık mağlubiyetin yaralarını sarmak istiyordu. İlk maçlar sonunda 1-0’lık Belçika galibiyetiyle en büyük sürprizlerden birine imza atan Slovakya ise bu galibiyetin tesadüf olmadığını alacağı galibiyetle göstermek istiyordu. Ukrayna’daki en büyük değişiklik Romanya maçında hayal kırıklığı yaratan kaleci Andriy Lunin yerine Trubin’in 11’de sahada olmasıydı.

10. dakikada Slovakya tehlikeli geldi. Haraslin çalımlarla ceza alanına girdi. Şutunda top kaleci Trubin’den döndü. Atağın devamında sol kanattan yapılan ortada savunmanın müdahalesi sonucu top arka direğe açıldı. O noktada Schranz’ın şutunda yine Trubin başarılı oldu. 17. dakikanın ilk saniyelerinde Hansko’nun serbest vuruştan şutunda Trubin yine başarılı oldu. Ancak aynı dakikanın son saniyelerinde sol kanattan gelen ortada yine arka direkte Schranz şut şansı yakaladı, bu kez düzgün bir kafa vuruşuyla Ukrayna ağlarını sarsıp takımını öne geçirmeyi başardı.

28’de Artem Dovbyk’le gole yaklaştı Ukrayna. Oyuncu çalımlarla önünü boşalttı şutunu attı ancak Martin Dubravka gole izin vermedi. Kornerde pozisyon üreten Ukrayna’da Mudryk şutu attı, seken top arkaya açıldı, Yarmolenko’nun vuruşu dışarı çıktı. 34’te Ukrayna çok oyuncuyla geldi, Tymchyk, sağ taraftan şutunu attı ancak top direkten döndü. 44. dakikada Slovakya Haraslin’le Ukrayna kalesini zorladı. Tehlikeli şutta Trubin bir kez daha başarılı oldu. İlk yarı 1-0 Slovakya üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya Ukrayna daha atak başlayan taraf oldu. Oyunu rakip sahaya yıkan ve rakip ceza alanında topla buluşan Ukrayna 54. dakikada Zinchenko ile etkili geldi. Deneyimli isim sol kanattan yerden gönderdiği topla Shaparenko’yu hedefledi. Shaparenko gelişine vuruşla topu ağlara gönderdi ve Ukrayna durumu 1-1 yaptı.

74. dakikada Ukrayna bu kez Yaremchuk’la son derece tehlikeli geldi. Yaremchuk pasını soldaki Mudryk’e verdi. Oyuncunun dar açıdan şutu direkten döndü. Bu pozisyon beş dakika sonraki golün habercisi oldu. Oyuna 67. dakikada giren Yaremchuk savunma arkasına koştu. İlk golün sahibi Shaparenko enfes bir pas attı. Dubravka çıkıp çıkmama konusunda kararsız kaldı. Yaremchuk bu kararsızlığı cezalandırdı ve iki dokunuşla topu ağlara göndermeyi başardı. Ukrayna 80. dakikada öne geçti. Opta verilerine göre Roman Yaremchuk’tan (3) daha çok büyük turnuva golü atan tek Ukraynalı futbolcu Andriy Shevchenko (4). Karşılaşmanın kalan bölümünde gol olmadı, Ukrayna turnuvadaki ilk puanlarını hanesine yazdırdı. Slovakya ise turnuvada ilk yenilgisini alarak üç puanda kaldı.

Slovakya grup aşamasındaki son karşılaşmasına 26 Haziran Çarşamba akşamı saat 19.00’da Romanya’ya karşı çıkacak. Ukrayna ise aynı gün ve saatte Belçika ile mücadele edecek.