Galatasaray'ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na sakatlığı nedeniyle katılamayacak.

Galatasaray iki sezon üst üste şampiyon oldu. Sarı-kırmızılıların bu şampiyonlukları sayesinde piyasa değeri fazlasıyla yükselen oyuncular oldu. Kadronun tecrübeli yıldızlarına zaferler yolunda eşlik edenlerden Sacha Boey 35 milyon euro gibi Türk futbol tarihine geçen rekor bir bedelle Bayern Münih’e gitti.

Boey’in ardından Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu gibi Türk oyuncuların da Galatasaray’dan ayrılmaları halinde alacak takımların bu sporcular için çift haneli bonservis bedelini gözden çıkarması gerekecek. Ancak bu isimlerin yanında bazı yabancılar da yüksek bonservis bedeliyle takımdan gitmeye aday. Bu isimlerden biri sezon içinde adı Serie A ekipleriyle anılan savunmacı Davinson Sanchez. Geçen yaz transfer edilen oyuncu beklentilerin üzerine çıktı ve özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında önemli katkı verdi. Bu performansı sayesinde geldiği fiyatın fazlasına gönderilebilir hale geldi.

Ancak Davinson ve Abdülkerim dışında savunmada önemli yer tutan isimlerden Danimarkalı Victor Nelsson özellikle Galatasaray’ın yüklü bonservis beklediği isimlerdendi. Yeterli teklifi alamayan sarı-kırmızılı takım 2022-23 sezonu ardından oyuncuyu bir sezon daha takımda tutma kararı aldı. Davinson-Abdülkerim ikilisi iyi uyum yakalayınca yedeğe düşen oyuncu profesyonel bir şekilde kendini hazır tuttu ve görev geldiğinde hakkını vererek yatı. Hal böyle olunca değeri azalmadı.

Gelin görün ki Nelsson’un değerine değer katacak 2024 yazı talihsiz başladı. Oyuncu, sakatlığı nedeniyle EURO 2024’e katılamayacağını duyurdu. Nelsson açıklamasında “Sakatlığımdan dolayı ülkemle Euro 2024’e gitmeyeceğim için yıkık durumdayım. Sakatlığım umduğumdan önce geçmedi. Çocuklara ve tüm personele başarılar diliyorum” dedi. Oyuncu bu sezon toplam 46 maçta forma giyip iki gol atmıştı.

Okan Buruk Galatasaray’a imzayı attı… Hedef beşinci yıldız