Manchester United maçında kenarda bekleyen ve Okan Buruk'un gözünden düştüğü iddia edilen Victor Nelsson'dan çok ağır açıklamalar geldi. Danimarkalı, Galatasaray'dan devre arasında ayrılma sinyali verdi.

Victor Nelsson 2021-22 sezonunda Kopenhag’dan 7 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edildi. İlk sezonun Süper Lig’de işler yolunda gitmezken Avrupa Ligi’nde savunmadaki ortağı Marcao ile birlikte adeta duvar ördü. Galatasaray, son 16 turunda elendiği Barcelona dahil Avrupa’daki deplasmanlarında gol yemezken dikkat çekmeyi başardı. Geçen sezonun başında Marcao Sevilla’ya gitti, yeni ortağı Konyaspor’dan gelen Abdülkerim Bardakcı’ydı. İkili çok başarılı maçlar çıkardı, Cim Bom’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.

Yaz transfer döneminde kendisine Avrupa’dan teklif gelmesine karşın Galatasaray ile devam etme kararı aldı. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ve Süper Lig’in ilk 4 maçında ilk 11’de çıktı. 16 Eylül’deki Samsunspor ve 20 Eylül’deki Kopenhag karşılaşmaları onun için dönüm noktası oldu. İki mücadeleye de ilk 11 başlamasına rağmen sahada kalamadı ve Okan Buruk tarafından oyundan alındı. O günden sonra yedek kulübesine çekildi. Tottenham’dan transfer edilen Davinson Sanches’in formunu bulmasıyla kulübeye hapsoldu. Ligde İstanbulspor maçında 6, Antalyaspor karşılaşmasında 15 dakika görev yaptı. Nelsson için esas büyük hayal kırıklığıysa 3-2 kazanılan Manchester United’la yapılan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde son 6 dakika forma giymekti.

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

14 Ekim 1998 doğumlu Nelsson 25 yaşına girmek için gün sayıyor. Danimarkalı stoperin Galatasaray ile 2026’ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray’ın Nelsson’u devre arasında satmak istediği söyleniyor. Bu söylentilerin ardından Victor Nelsson’dan Danimarka basınına çarpıcı açıklamalar geldi. BT Sport’a konuşan 24 yaşındaki futbolcu, şunları söyledi: “Manchester United maçında oynamadığım için çok kızgındım. Hayal kırıklığına uğradım. Son maçlarda yedek kulübesindeyim. Bu beni çok şaşırttı. Siz dışarıdan görüyorsunuz ama ben içindeyim. En çok şok, kızgın ve tükenmiş olan benim. Özellikle Manchester United maçında ilk 11’de olmak isterdim ama değildim. Son milli takım kampından bu yana garip şeyler oldu.”

Victor Nelsson, yedek kalması durumunda takımdan ayrılacağını söyledi.

Galatasaray’ın sözleşme uzatma teklifini reddetmiş

Sarı-Kırmızılı takımın yaptığı yeni teklifi kabul etmediğini belirten Danimarkalı futbolcu, “Sözleşme görüşmelerim devam etmiyor. Son milli takım kampından sonra sözleşme uzatmayacağımı ilettim. Görüşmeler vardı ve neredeyse anlaşmıştık, ardından biraz daha düşündüm ve sözleşme uzatmayacağımı söyledim. Sözleşmemin bitmesine 3 yıl var ve 1 yıl daha uzatmak istemedim” dedi. Nelsson, “Sözleşme uzatmadığın için mi yedek bırakıldın?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bilmiyorum. Bu teknik direktör Okan Buruk ve üst düzey yöneticilere sormanız gereken bir soru. Okan Buruk, takımdan sorumlu. Maçları kazanmak için en iyi oyuncularını yedek bırakabiliyor.”

‘Sevilla transferim yakındı’

24 yaşındaki stoper yaz transfer döneminde Sevilla’nın kapısından döndüğünü de itiraf etti. Nelsson şöyle konuştu: “Sevilla transfer olmam yakındı. Gerçekten katılmak istediğim kulüplerden ilgi ve teklifler olduğu açık. Sevilla olmadı ama bir transferde gerçekleşmesi gereken birçok şey var. Galatasaray’ın yeterince iyi bir paket bulamadığını söyleyebilirsiniz. Buna katılırsınız ya da katılmazsınız. Uçağa binecek kadar yakın değildim ama rezervasyon yaptırmıştım. Hamile kız arkadaşım için bir ebe de uçakta olacaktı. Ama gerçekleşmedi. Şu anda Galatasaray’dayım ve bundan dolayı mutluyum. Bir süredir yedek kulübesindeydim ve şimdi ilk on bire geri dönmenin yollarını aramak zorundayım.”

Manchester United şaşkın: Bu kadar Galatasaraylı tribüne nasıl girdi?

Nelsson’dan ayrılık sinyali

Danimarkalı futbolcu, Galatasaray’dan devre arasında ayrılık sinyali de vererek “Eğer oynamıyorsam ne yapacağım? Futbol oynamak için İstanbul’da yaşıyorum. Oynamazsam başka bir yer bulmak zorunda kalacağım. Bu açık” dedi. Nelsson sözlerine şöyle devam etti: “Sinirliyim ve kulübede oturmaktan nefret ediyorum. Özellikle de United maçında. Milli takım kampına kızgın ve çok hırslı geldim. Bu iyi bir şey. Çünkü, umarım Danimarka Milli Takımı’nda oynayabilirim.”

25 milyon euro serbest kalma bedeli var

Serbest kalma bedeli 25 milyon euro olan Danimarkalı oyuncu için yaz döneminde gelen teklifler yetersiz bulunmuştu. Sarı-kırmızılıların, Sanchez’in başarılı performansı sonrası Nelsson’u satma kararı aldığı belirtiliyor. Nelsson için gelecek 20 milyon euro’luk teklife onay verileceği söyleniyor. Danimarkalı futbolcu, sarı-kırmızılı formayla 93 resmi maça çıktı. Rakip ağlara 2 gol gönderen Nelsson bir kez asist yaptı.